Montreux-i egyezmény

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Montreux-i egyezmény
A Márvány-tenger és két tengerszorosa: a Dardanellák és a Boszporusz
A Márvány-tenger és két tengerszorosa: a Dardanellák és a Boszporusz
Típusa multilaterális szerződés
Aláírás dátuma 1936. július 20.
Aláírás helye Montreux  Svájc
Aláírók Bulgária, Franciaország, Görögország, Japán, Románia, Jugoszlávia, Törökország, Egyesült Királyság, Szovjetunió
Életbelépés 1936. november 9.
1936. december 11.
Nyelvek francia

A montreux-i egyezmény (teljes nevén Montreux Convention Regarding the Regime of the Straits, azaz „montreux-i egyezmény a tengerszorosok uralmára tekintettel”) nemzetközi hajózási egyezmény, amely szavatolja Törökország számára az ellenőrzési jogok kizárólagosságát a Boszporusz és a Dardanellák tengerszorosok felett hadihajók és ellátóhajók áthaladását tekintve, szabad áthaladást biztosítva a polgári hajók számára békeidőben. Katonai tekintetben elsősorban a nem fekete-tengeri országok hajóit korlátozza. Megkötése 1936-ban történt, azóta rendszeresen előtérbe kerül, elsősorban a Szovjetunió és Oroszország által, akit korlátoz Fekete- és Földközi-tengeri hadászati képességeiben. Ennek a szerződésnek a hozadéka a Moszkva és a Kijev hadihajóosztály is.

Előzménye a lausanne-i jegyzőkönyv (23. cikke), mely már rendezte a tengerszorosok ellenőrzésének kérdését, az abban leírtakat módosította és továbbfejlesztette a montreux-i szerződés, amit 1936. július 20-án írtak alá, kötelezve Törökországot a szorosok demilitarizálására. Hatályba november 9-én lépett és bejegyezte a Népszövetség is, december 11-én. Kis módosításokkal napjainkban is hatályos.

Oroszország kritizálta az USA politikáját a grúziai intervenció idején, mikor szerinte a szerződést megszegve a USS Mount Whitney is áthajózott és kikötött Potiban.[1]

Háttere[szerkesztés]

Megállapításai[szerkesztés]

Fejlődése[szerkesztés]

Az Isztambul-csatorna[szerkesztés]

2010-től az Erdoğan-kormányok megkezdték egy új Isztambul-csatorna tervezését, melynek nyomvonala a várostól nyugatra futna, és teljes mértékben belföldi víziútnak számítana. Megnyitását (2011-ben) 2023-ra tervezték. A tervet bírálják egyfelől a környezetvédők,[2] másfelől a nemzetközi jogászok, akik a montreux-i egyezmény kijátszását látják benne.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Feszültség a Fekete-tengeren az amerikai hadihajók miatt. [2014. május 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. május 11.)
  2. Tarık Günersel: Red Alert: Prime Minister Erdoğan’s Kanal Istanbul Threatens International Ecology! (angol nyelven). sampsoniaway.org, 2013. október 25. [2020. november 11-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. december 27.)
  3. Mustafa Edib Yılmaz - Abdullah Bozkurt - Emine Kart - Ercan Yavuz: İstanbul Canal project to open debate on Montreux Convention (angol nyelven). todayszaman.com/news, 2010. október 8. [2011. április 30-i dátummal az eredetiből archiválva].

Fordítás[szerkesztés]

Az angol Wikiforrásban további forrásszövegek találhatók Montreux-i egyezmény témában.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Montreux Convention Regarding the Regime of the Straits című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]