Miután boldogok leszünk (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Miután boldogok leszünk
(After Ever Happy)
2022-es amerikai film

A film magyarországi plakátja
A film magyarországi plakátja
RendezőCastille Landon
Producer
AlapműAfter Ever Happy
Műfaj
ForgatókönyvíróSharon Soboil
Főszerepben
ZeneGeorge Kallis
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszínBulgária
Játékidő119 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
Korhatár16 IV. kategória (NFT/26274/2022)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Miután boldogok leszünk (eredeti cím: After Ever Happy) 2022-es amerikai romantikus filmdráma, amelyet Castille Landon rendezett Sharon Soboil forgatókönyve alapján. Az Anna Todd 2015-ben megjelent azonos című regénye alapján készült film a Miután-filmsorozat negyedik és egyben utolsó része, a Miután (2019), a Miután összecsaptunk (2020) és a Miután elbuktunk (2021) című filmek után. A főszerepben Josephine Langford és Hero Fiennes Tiffin, akik ismét Tessa Young és Hardin Scott szerepét alakítják.

A filmet az Amerikai Egyesült Államokban 2022. szeptember 7-én mutatják be a mozikban, Magyarországon augusztus 25-én jelenik meg a Prorom Entertainment Kft. forgalmazásában.

Rövid történet[szerkesztés]

Amikor kiderül egy megdöbbentő igazság a pár családjairól, a két szerelmes rájön, hogy nem különböznek annyira egymástól. Tessa már nem az az aranyos, hétköznapi jó lány, aki volt, mióta megismerkedett Hardinnal – ahogyan Hardin sem az a durva, mogorva fiú, akibe annyira beleszeretett.

Cselekmény[szerkesztés]

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang
Tessa Young Josephine Langford Czető Zsanett
Hardin Scott Hero Fiennes Tiffin Jéger Zsombor
Landon Gibson Chance Perdomo
Trish Daniels Louise Lombard
Nora Kiana Madeira
Robert Carter Jenkins
Kimberley Arielle Kebbel
Carol Young Mira Sorvino
Christian Vance Stephen Moyer
Ken Scott Rob Estes
Karen Scott[1] Frances Turner

A film készítése[szerkesztés]

2020 szeptemberében jelentették be, hogy készül a Miután boldogok leszünk játékfilm-adaptációja. A filmet a Miután elbuktunk című filmmel egy időben készítették el, és bejelentették, hogy Castille Landon rendezi, Sharon Soboil pedig forgatókönyvíróként szerepel. Josephine Langford és Hero Fiennes Tiffin megerősítették, hogy újra eljátsszák Tessa Young és Hardin Scott szerepét.[2]

A film előkészületi munkálatai 2020 szeptemberében kezdődtek, még a Miután elbuktunk megjelenése előtt. A Miután elbuktunk című filmmel egy időben zajlott a forgatás. 2021 decemberében megerősítették, hogy Louise Lombard, Kiana Madeira, Chance Perdomo, Rob Estes és Carter Jenkins újra eljátsszák korábbi filmekből ismert szerepeiket. Az első kedvcsináló előzetes 2021 decemberében jelent meg.[3]

A forgatás Bulgáriában történt, és 2020 decemberében fejeződött be.

Bemutató[szerkesztés]

A Miután boldogok leszünk 2022. szeptember 7-én jelent meg az Amerikai Egyesült Államokban.[4] A Netflix a tervek szerint a forgalmazást fogja végezni, miután sikeresen megoldotta az előző film nemzetközi megjelenését.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Fuentes, Tamara: "Chilling Adventures of Sabrina" Star Chance Perdomo Joins "After" Film Series. Seventeen, 2020. október 8. (Hozzáférés: 2022. február 21.)
  2. Moore, Kasey: 'After Ever Happy' Expected to Arrive on Netflix in Select Regions in 2022/23. What's On Netflix, 2022. január 27. (Hozzáférés: 2022. február 21.)
  3. Mboho, Edidiong: 'After Ever Happy' Trailer Shows New Drama for Tessa and Hard in the Final Film. Collider, 2021. december 26. (Hozzáférés: 2021. február 21.)
  4. LaBonte, Rachel: After 4 Movie Poster Shows Tessa & Hardin's Return. Screen Rant, 2022. február 16. (Hozzáférés: 2022. február 21.)

További információk[szerkesztés]