Megafon FM

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Megafon
Jelmondat: Megafon - Nagyot szól
Adatok
Indulás 2013. augusztus 5.
Tulajdonos Megafon Rádió Kft.
Ország  Magyarország
Vételi terület Balassagyarmat 40 kilométeres körzete
Vétel
Földi sugárzás
Megafon Rádió Kft.95,7 MHz. programhely
Online adás
Internetwww.megafonfm.hu
Hivatalos oldal

A Megafon egy megyei hatókörű kereskedelmi rádióadó Nógrád megyében. Az adó konnyűzenei slágereket sugároz Balassagyarmaton és annak 40 kilométeres körzetében a 95,7 MHz-es frekvencián.

Története[szerkesztés]

A rádió 2013. augusztus 5-én a 95,7 MHz-en indult, amihez a NMHH-val kötött szerződéssel jutottak hozzá. A sugárzást reggel 6 óra 52 perckor kezdte a Jazz+Az Ma jól vagyok című slágerével.

A rádiót működtető társaság három alkalommal kötött ideiglenes médiaszolgáltatási szerződést a Médiatanáccsal, a negyedik alkalommal elutasította, ezért 2014. február 4-én megszűnt az ideiglenes adás, de március 19-én újraindult a megszokott frekvencián és műsorrenddel. Április 10-én a szerkesztőség bejelentette a közösségi oldalukon, hogy április 12-én éjfél után ismét elnémul a rádió.

Második újraindulását közel két és fél évvel később, 2016. november 16-án kerül sor, amit a Megafon csapata november 8-án osztott meg a közösségi oldalukon.

A rádió hallgatottságát rendszeresen mérik közvélemény-kutatók. Az Inspira Media Research legutóbbi balassagyarmati felmérése szerint a városban a leghallgatottabb kereskedelmi rádió a Megafon. Salgótarjánban az úgynevezett ABC1 kategóriában (nagy vásárlóerővel rendelkező kvalifikált közönség) tudhat magáénak vezető szerepet az adó.

A Megafon mellett elkötelezett rádióhallgatókat a csatorna Megafonistáknak nevezte el 2017-ben.

A Megafon 2020 márciusában 100 helyi hallgató bevonásával végzett kutatása alapján 2020. július 1-jén átszerkesztette zenei kínálatát. A TOP100 Megasláger Teszt eredménye szerint a Megafonisták leginkább a '80-as évek és napjaink zenéit kedvelik leginkább. Emellett a felmérésre alapozva már több rock megaslágert is adásba szerkeszt az adó nyártól.

Műsorrend[szerkesztés]

- Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
00:00 - 06:00 Zenék megállás nélkül Zenék megállás nélkül Zenék megállás nélkül Zenék megállás nélkül Zenék megállás nélkül Zenék megállás nélkül Zenék megállás nélkül
06:00 - 10:00 Start menü Start menü Start menü Start menü Start menü Reggeli ritmus Reggeli ritmus
10:00 - 16:00 Kirakat Kirakat Kirakat Kirakat Kirakat 95 7 95 7
16:00 - 20:00 Zenék megállás nélkül Zenék megállás nélkül Zenék megállás nélkül Zenék megállás nélkül Zenék megállás nélkül Zenék megállás nélkül Szóda
20:00 - 24:00 A szerelem hullámhosszán A szerelem hullámhosszán A szerelem hullámhosszán A szerelem hullámhosszán Zenék megállás nélkül Zenék megállás nélkül A szerelem hullámhosszán

A rádió minden egész órakor a helyi hírek mellett időjárás-jelentést és traffipaxot is közöl; hétköznap reggel félóránként is sugároz híreket.

Műsorok[szerkesztés]

  • Start menü: ébresztő műsor minden hétköznapon, többnyire helyi témákkal, interjúkkal
  • Kirakat: női életmód magazin kulturális ajánlatokkal
  • 95 7: hétvégi sportos életmód magazin
  • Szóda: vasárnap délutáni sztárinterjúk
  • A szerelem hullámhosszán: intim együttlétre is ösztönző romantikus megaslágerek

Műsorvezetők[szerkesztés]

  • Start menü: Olicsek Ádám, Nemesvári Norbi, Karvai Sanyi
  • Kirakat: Rédei Reni
  • 95 7: Házy Attila
  • Szóda: Lombos Marci
  • Hírek: Nándori Klaudia, Molnár Róbert, Király László

Források[szerkesztés]