Media Factory

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Media Factory
Típus
Alapítva1986. december 1.
Székhely Japán, Tokió, Sibuja
VezetőkJosihara Tosijuki (elnök-vezérigazgató)
Iparág
  • videójáték-ipar
  • hanglemezipar
TulajdonosKadokawa Future Publishing
Formakabusiki gaisa
Termékekkiadás
Árbevétel18 926 830 000¥ (2010)
Alkalmazottak száma168 (2012-ben)
AnyavállalataKadokawa Corporation
Leányvállalatai
  • MF Bunko J
  • MF Books
  • MF Comics

A Media Factory weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Media Factory témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Media Factory (メディアファクトリー; Hepburn: Mediafakutorī?), korábban Media Factory, Inc. (株式会社メディアファクトリー; Hepburn: Kabushiki gaisha Mediafakutorī?) a japán Kadokawa Corporation kiadóvállalata és márkaneve. A céget 1986. december 1-jén, a Recruit Co., Ltd. leányvállalataként alapították, székhelye a tokiói Sibujában található. A Media Factory volt az egyik legelső animeforgalmazó, mely felszólította a weboldalakat, hogy ne osszanak meg a vállalat által forgalmazott animékhez köthető rajongói feliratokat.[1] A vállalatot 2011. október 12-én 8 milliárd jenért felvásárolta a Kadokawa Corporation.[2] A Media Factory Gekkan Comic Alive néven havi mangamagazint is megjelentet, valamint a MF Bunko J néven light novel-alkiadót is üzemeltet. A Media Factory 2013. október 1-jétől már nem kabusikigaisa-formában működik tovább, mivel a Kadokawa Corporation a Kadokawa név alá összevonta azt az ASCII Media Works, a Chukei Publishing, az Enterbrain, a Fujimi Shobo, a Kadokawa Gakugei Shuppan, a Kadokawa Production és a Kadokawa Shoten kiadókkal, a Media Factory márkacégként működik tovább.[3]

Magazinok[szerkesztés]

Animék[szerkesztés]

Doramák[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Media Factory makes request to stop fansubbing. Anime News Network, 2004. december 9. (Hozzáférés: 2011. november 30.)
  2. Kadokawa Purchases Manga Publisher Media Factory. Anime News Network, 2011. október 12. (Hozzáférés: 2011. november 30.)
  3. Kadokawa to Merge 9 Subsidiaries Into 1 Company. Anime News Network, 2013. március 28. (Hozzáférés: 2013. október 8.)

További információk[szerkesztés]