M. Kiss Csaba

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

M. Kiss Csaba műsorvezető, filmrendező.[1][2]

Élete[szerkesztés]

Pályafutását újságíróként kezdte, 1988-ban az egyetlen Borsod-Abaúj-Zemplén megyei újságnál volt gyakornok. 1989 és 1991 között a Heti Hírnök című független lap munkatársa volt. Két hónapig szóvivőként dolgozott, majd szülővárosában Miskolcon vezetett egy talkshow-t, majd amikor az Ablak című műsorba kerestek fiatal munkatársakat jelentkezett és felvették, így került a Magyar Televízióhoz. A kereskedelmi televíziók indulásakor először az RTL Klubhoz, majd a TV2-höz csatlakozott, mert saját elmondása szerint: "Elegem volt a megbízható vidéki fiú szerepköréből". Ott a Jó estét, Magyarország felelős szerkesztője, később a Napló című műsor egyik "arca volt", de gyakran helyettesítette Havas Henriket a Mokkában is. 2006. júliusában távozott a csatornától. Az MTV-hez visszatérve első feladata volt a Kékfény című bűnügyi műsor megújítása 2006 őszén. 2007. február 21-től 2011 novemberéig Szempont című műsort vezette az MTV-n. 2013 augusztusától a Story4 Hír24 c. műsorában dolgozik, a munkatársai többek között Bárdos András, Baló György és Bakos Piroska.

2016-ban rendezőként is bemutatkozott Brazilok-című filmjével.

Első házasságából született két fia média szakra jár. Második felesége Pócsik Anita, a Cosmopolitan magazin egykori főszerkesztője, akitől két gyermeke született.

Művei[szerkesztés]

  • M. Kiss Csaba–Kásás Tamás: Kása. Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve; Ulpius-ház, Bp., 2012
  • Boldogságkönyv; Athenaeum, Bp., 2017

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

  • McMenemy Márk: Daddy cool. Vagányok és apák. Dragomán György, Erdei Zsolt Madár, Halácsy Péter, Kiss Tibi, M. Kiss Csaba, Nánási Pál, Somlai-Fischer Ádám, S. Takács András, Szabó Győző, Zsiday Roy; fotó Boncsér Orsolya; Zazie Books, Bp., 2016

Jegyzetek[szerkesztés]