Luke Pasqualino

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Luke Pasqualino
Életrajzi adatok
Születési név Luca Giuseppe Pasqualino
Született 1989február 19. (29 éves)
Peterborough,  Egyesült Királyság
Pályafutása
Aktív évek 2008–től napjainkig
Híres szerepei Freddie Mclair - Skins
(2009-2010)

Luke Pasqualino az IMDb-n
PORT.hu-adatlap

Luke Pasqualino (Peterborough, 1989. február 19. –) angol színész, a Skins című BAFTA-nyertes brit televíziós sorozat szereplője.

Magánélet[szerkesztés]

Luca Giuseppe Pasqualino 1989. február 19-én született Peterborough-ban, Angliában.

Luke a Walton Community School-ba járt iskolába. Szülei olasz származásúak: édesapja szicíliai, míg édesanyja nápolyi. Luke-nak egy testvére van, a nővére. Mielőtt a színészettel próbálkozott modellkedett, valamint nővére vállalkozásában is dolgozott.

Luke jelenleg Londonban él. Mint a legtöbb angol férfi, ő is imádja a futballt: szülővárosa fociklubjának, a Peterborough United FC-nak és a Premier League-ben játszó Chelsea-nek a szurkolója.

A pletykák szerint randizott Klariza Clayton-nal, aki a Skins-ben húgát játszotta, jelenleg azonban szingli.

Pasqualino a Budapesten 2010. júniusában megrendezett Skins Party alkalmából járt Magyarországon.

Karrier[szerkesztés]

Luke kétszer próbálkozott meg azzal, hogy a Skins című sorozatban szerepelhessen: 2007-ben Tony Stonem szerepére jelentkezett, de végül Nicholas Hoult kapta meg a szerepet. A sorozat harmadik évadjában viszont az egyik fő karaktert, Freddie Mclair-t alakítja. Nem csak a harmadik, de a negyedik évadban is viszontláthattuk, hiszen ahogy a többi szereplő, ő is aláírta a következő évadra szóló szerződését.

Első szerepét a Stingers Rule! filmben kapta, ahol rögtön főszerepet játszott. Ezután két évadra szóló szerződést írt alá a Skins-ben. 2009-ben a Casualty című sorozatban is szerepet kapott, igaz csak két epizódban láthattuk. 2009-ben a BBC Miranda című komédiában szerepelt Miranda Hart-tal.

Luke-ot 2010-ben egy nagy költségvetésű horror filmben láthatjuk újra. A The Apparition című filmben fog játszani, ahol együtt fog szerepelni a Twilight-ban szereplő Ashley Greene-nel és a Harry Potter-ből ismerős Tom Felton-nal.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Luke Pasqualino című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források[szerkesztés]