Leslie Winkle

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Leslie Winkle
Agymenők-szereplő
Sara Gilbert, Leslie Winklet megformáló színésznő
Sara Gilbert, Leslie Winklet megformáló színésznő
Megszemélyesítője Sara Gilbert
Neme
Titulusa doktor
Lakóhelye Los Angeles

Leslie Winkle egy kitalált szereplő az amerikai CBS csatorna Agymenők című szituációs komédiájában. A karakter megformálója Sara Gilbert. A második évadban komoly szerepet kapott, de később lefokozták.

Élete[szerkesztés]

Leslie ugyanazon az egyetemen dolgozik, mint Sheldon Cooper, Howard Wolowitz és Rajesh Koothrappali és ugyanabban a fizikai laborban dolgozik, mint Leonard Hofstadter. Gyakorlatilag ő Leonard női megfelelője, vastag keretes szemüveget és zakót visel. A társas kapcsolatokat kerüli, de általában a sorozat többi szereplőjével jóban van, kivéve Sheldont, akivel örök harcban áll. Sheldont mindig csendre utasítja és próbálja kellemetlen helyzetbe hozni. Szexuális élete önző, csak a saját boldogságát keresi, a férfiakra mint eszközökre tekint. Két főszereplővel is viszonyba került, először Leonard volt a barátja, majd rövid ideig Howard is.

Munkája[szerkesztés]

Leslie szakterülete a nagyenergiájú fizika, ezen belül a szuperszimmetria és a dilepton-számítások. Többször használta az egyetem berendezéseit pusztán ételkészítésre. Először tésztát melegített lézerrel, majd banánt fagyasztott le folyékony nitrogénnel. Sheldon szerint nem ért a kutatásokhoz, inkább háziasszonynak való, aki mos és gyereket nevel. Egyszer azonban Leslie kijavított egy hibát Sheldon munkájában egy egyenletben. Leonarddal, Howarddal és Raj-dzsal benevezett a fizika kupába Sheldon ellen, amiben csapata egy ponttal megelőzte ellensége csapatát.

Kapcsolatai[szerkesztés]

Leslie számára az emberi kapcsolatok is csupán fizikai kísérletek. Kielemezte Leonard csókolózási technikáját. Később egy vonósnégyes gyakorlása után Leslie lefeküdt Leonarddal, de kijelentette, nem történt köztük semmi, ez számára csupán a stressz levezetése volt. Következő találkozásukkor elemezte barátja genetikai tulajdonságait és hangosan elgondolkodott rajta, milyenek lesznek a közös utódaik. Vitába keveredtek azon, hogy jövendőbeli gyermekeiknek a húrelméletet hogyan tanítsák meg. A vita végén emiatt szakítottak.

Howarddal egy paintball meccs közben jött össze, azonban kapcsolatuk szintén egyoldalú volt. Leslie megpróbálta irányítani Howardot és megzsarolni egy genfi úttal a CERN-be. Miután ez nem sikerült, nem folytatódott a kapcsolatuk.

További információk[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]