Az Agymenők mellékszereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Leslie Winkle szócikkből átirányítva)

Ebben a szócikkben az Agymenők (eredeti cím: The Big Bang Theory) című tévésorozat ismertebb mellékszereplői vannak felsorolva.

Leslie Winkle[szerkesztés]

Leslie Winkle
Agymenők-szereplő
Sara Gilbert, Leslie Winkle-t megformáló színésznő
Sara Gilbert, Leslie Winkle-t megformáló színésznő
Megszemélyesítője Sara Gilbert
Titulusa doktor
Lakóhelye Los Angeles

Leslie Winkle egy kitalált szereplő az amerikai CBS csatorna Agymenők című szituációs komédiájában. A karakter megformálója Sara Gilbert. A második évadban komoly szerepet kapott, de később lefokozták.

Élete[szerkesztés]

Leslie ugyanazon az egyetemen dolgozik, mint Sheldon Cooper, Howard Wolowitz és Rajesh Koothrappali és ugyanabban a fizikai laborban dolgozik, mint Leonard Hofstadter. Gyakorlatilag ő Leonard női megfelelője, vastag keretes szemüveget és zakót visel. A társas kapcsolatokat kerüli, de általában a sorozat többi szereplőjével jóban van, kivéve Sheldont, akivel örök harcban áll. Sheldont mindig csendre utasítja és próbálja kellemetlen helyzetbe hozni. Szexuális élete önző, csak a saját boldogságát keresi, a férfiakra mint eszközökre tekint. Két főszereplővel is viszonyba került, először Leonard volt a barátja, majd rövid ideig Howard is.

Munkája[szerkesztés]

Leslie szakterülete a nagyenergiájú fizika, ezen belül a szuperszimmetria és a dilepton-számítások. Többször használta az egyetem berendezéseit pusztán ételkészítésre. Először tésztát melegített lézerrel, majd banánt fagyasztott le folyékony nitrogénnel. Sheldon szerint nem ért a kutatásokhoz, inkább háziasszonynak való, aki mos és gyereket nevel. Egyszer azonban Leslie kijavított egy hibát Sheldon munkájában egy egyenletben. Leonarddal, Howarddal és Raj-dzsal benevezett a fizika kupába Sheldon ellen, amiben csapata egy ponttal megelőzte ellensége csapatát.

Kapcsolatai[szerkesztés]

Leslie számára az emberi kapcsolatok is csupán fizikai kísérletek. Kielemezte Leonard csókolózási technikáját. Később egy vonósnégyes gyakorlása után Leslie lefeküdt Leonarddal, de kijelentette, nem történt köztük semmi, ez számára csupán a stressz levezetése volt. Következő találkozásukkor elemezte barátja genetikai tulajdonságait és hangosan elgondolkodott rajta, milyenek lesznek a közös utódaik. Vitába keveredtek azon, hogy jövendőbeli gyermekeiknek a húrelméletet hogyan tanítsák meg. A vita végén emiatt szakítottak.

Howarddal egy paintball meccs közben jött össze, azonban kapcsolatuk szintén egyoldalú volt. Leslie megpróbálta irányítani Howardot és megzsarolni egy genfi úttal a CERN-be. Miután ez nem sikerült, nem folytatódott a kapcsolatuk.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]