Lauren Bennett

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lauren Bennett
Életrajzi adatok
Született1989. június 23.(34 éves)
angol Kent, Anglia
Pályafutás
MűfajokPop, R&B
Aktív évek2007 - napjainkig
Kapcsolódó előadó(k)Paradiso Girls, Pussycat Dolls
HangszerVokál
HangInterscope Records, Will.i.am music group
Tevékenység
Kiadók
IPI-névazonosító00812963727

Lauren Bennett weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Lauren Bennett témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Lauren Bennett (Kent, 1989. június 23. –) egy brit nemzetiségű énekesnő, táncos, festő és modell. Leginkább a Paradiso Girlsszel és Pussycat Dollsszal, Cee Lo Greennel és LMFAO-val közös munkái által ismert.

Élete[szerkesztés]

Bennett Meophamban nőtt fel, majd egy zenei és táncos iskolába ment Tunbridge Wellsbe. A The X Factor harmadik évadjában is szerencsét próbált 2006-ban, de nem ért el jelentős sikert.

Paradiso Girls, (2007 - 2010)[szerkesztés]

Bennett a Paradiso Girls lánycsapat egyik tagja volt. A csapat 2007-ben hét tagból állt, ez 2008-ra ötre csökkent. Mindegyik tag más országból származik: Chelsea Korka az Egyesült Államokból, Aria Crescendo Franciaországból, Kelly Beckett Barbados szigetéről, Shar Mae Amo a Fülöp-szigetekről, míg Laura az Egyesült Királyságból. Az együttes kiadója az Interscope Records volt. Első kislemezük, a Patron Tequila 2009. május 12-én jelent meg, a Hot Dance Club Play lista 3. helyét érte el. A második dal, a Who's My B*** gyenge teljesítménye után a csapat úgy döntött 2010-ben, hogy meghatározatlan időre szünetet tartanak.

Szólókarrier, Pussycat Dolls (2010 - napjainkig)[szerkesztés]

Miután az együttes feloszlott 2010-ben, az Bennett elkezdett szólókarrierjével foglalkozni. Közreműködött will.i.am I Got It from My Mama című dalán, majd az LMFAO koncertkörútján is megjelent. Később Cee Lo Green The Lady Killer című albumán is dolgozott, a Love Gun című dalon.

A következő évben a Party Rock Anthem című dal munkálatain vett részt. A szám világszerte nagy sikernek örvendett, az Egyesült Államokban 4 000 000 példány kelt el belőle digitális letöltés formájában. Lauren emellett a ViolentLips-nek modellkedik.[1]

Bennett Robin Antinnal dolgozik, és a Pussycat Dolls második fitnesz DVD-n is közreműködött. Később kiderült, Lauren és Vanessa Curry az együttes új tagjai.[2][3] Bennett később maga is megerősítette, hogy a csapat tagja.

Első kislemeze, az I Wish I Wish[4] 2011. november 21-én jelent meg az Interscope Records gondozásában.[5] A dal szerzői Esmée Denters és Billy Mann voltak, producere David Schuler.

Diszkográfia[szerkesztés]

Szólókislemezek[szerkesztés]

Év Cím Formátum Jegyzetek Album
2011 I Wish I Wish Digitális letöltés Elérhető az Amazon.com és iTunes oldalán.[6] TBA

Közreműködő előadóként[szerkesztés]

Év Cím Legmagasabb helyezés Album
US US Dance CAN BEl (FL) AUS DEN FRA NZ IRE UK
2010 Love Gun (Cee Lo Green, közreműködik Lauren Bennett)
The Lady Killer
2011 Party Rock Anthem (LMFAO, közreműködik Lauren Bennett és GoonRock)[7] 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Sorry for Party Rocking

Források[szerkesztés]