Kiss Vakond

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kiss Vakond
1994-es magyar film
Rendező Szőke András
Producer
Műfaj vígjáték
Forgatókönyvíró
Főszerepben
Zene
Operatőr
Vágó Szakács Andrea
Jelmeztervező Tolnai Lea
Díszlettervező
Gyártás
Gyártó
Ország Magyarország
Nyelv magyar
Játékidő 75 perc
Forgalmazás
Forgalmazó Mokép
BemutatóMagyarország 1994. május 12.
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Kiss Vakond 1993-ban készült, 1994-ben bemutatott színes és fekete-fehér magyar filmvígjáték, amelynek rendezője Szőke András. A producerei Buglya Sándor, Kardos Ferenc és É. Szabó Márta, a forgatókönyvírói Szőke András és Pálos György, a főszereplői Szőke András, Herskó János, Badár Sándor és Gyalog Eszter, a zeneszerzői Szőke András, Tolnai Lajos, Lajkó Félix, Marinka Csaba és Gazdag Tibor.

A mozifilm a Budapest Filmstúdió, a Magyar Televízió és a Movie Duna gyártásában készült, a Mokép forgalmazásában jelent meg. A jelenetek nagy részét Szentesen forgatták. Műfaját tekintve filmvígjáték. Címe a népszerű Kisvakond című csehszlovák rajzfilmből ered, részben annak a paródiája.

Magyarországon 1994. május 12-én mutatták be a hazai mozikban.

Történet[szerkesztés]

Béla és Irén nyugdíjas házaspár, akik lakótelepi lakásban élnek, hétvégén leutaznak a telekre. Itt él a föld alatt a Vakond, akinek egyetlen társa a varázslatos családi fotóalbuma. Béla egyik nap kiássa a Vakondot, így a Vakondnak menekülnie kell. Irén megtalálja a varázslatos fotóalbumot, ahonnét a Vakond anyja megszólítja őt, és megkéri, hogy segítsen neki megtalálni a fiát. A Vakond szülei az albumból folyamatosan segítik Irént, hogy mit kell csinálnia, de ahhoz, hogy jól tudjanak kommunikálni Irénnek mindig ennie kell. Közben a Vakond megismerkedik egy Egérrel, akivel elmennek az Erőtakarmány-gyárba, ahol mindketten emberméretűvé válnak.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]