Kathryn Morris

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kathryn Morris
Életrajzi adatok
Születési név Kathryn Susan Morris
Született 1969január 28. (53 éves)
USA Cincinnati, Ohio, USA
Házastársa Randy Hamilton
Pályafutása
Iskolái Temple University
Aktív évek 1995 – napjainkig
Híres szerepei Lilly Rush – Döglött akták (2003),
Lara Anderton – Különvélemény (2002)

Kathryn Morris IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
SablonWikidataSegítség

Kathryn Susan Morris (Cincinnati, Ohio, 1969. január 28. –) amerikai színésznő.

Élete[szerkesztés]

Gyermekként sokszor költözött Amerika városaiban. Többek között Texasban is lakott. Szülei a szórakoztatóiparban dolgoztak és Kathrynnek valószínűleg innen származik az a türelme, ami a nagyobb áttörések eléréséig szükséges volt. Két főiskolára járt Philadelphia területén, beleértve a Temple Egyetemet. 2004-től Los Angelesben él. 2003-ban egy rövid ideig együtt járt Randy Hamilton pénzügyi tanácsadóval.

Morris első szerepe egy kisebb rész volt az 1991-es „Long Road Home” című tévéfilmben. A következő néhány évben pár kisebb szerep következett, beleértve egy kis részt az Oscar-díjas „As Good as it Gets” című filmben mint pszichiátriai páciens. Az áttörésszerepe akkor következett, mikor elnyerte „Lt. Annalisa 'Stinger' Lindstrom” szerepét a Pensacola: Wings of Gold (Pensacola – A név kötelez) című sorozatban 1997-ben. A továbbiakban rendszeresen megjelent filmekben, és kapott egy kis figyelmet is, amikor 1998-ban és 1999-ben 2 epizód erejéig feltűnt Xena: A harcos hercegnő című fantasysorozatban.

Steven Spielberg beválasztotta őt két egymás utáni filmjébe is: egy rocksztárt játszott az „A.I. Mesterséges értelem” című filmben, ami miatt ének- és gitárleckéket kellett vennie és 2002-ben pedig a Különvélemény című filmje jelentett nagy ugrást, amiben a Tom Cruise által alakított karakter megkínzott feleségét játszotta.

2003-ban elnyerte Lilly Rush szerepét a CBS sorozatban, a Döglött aktákban, ahol egy szenvedélyes, de félénk nyomozót alakít, aki évtizedekkel ezelőtti gyilkossági ügyeket old meg. Ezzel a szereppel már mondhatni világszerte ismert lett, hiszen több országban is vetítik. Mialatt főszerepet játszott a Döglött akták című sorozatban, 2004-ben két filmben is szerepelt: az Egy gyilkos agya és A felejtés bére című filmekben.

Filmjei[szerkesztés]

Források[szerkesztés]