Ugrás a tartalomhoz

KMail

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
KMail
KMail pillanatkép
KMail pillanatkép

FejlesztőKMail Team
Legfrissebb stabil kiadás1.13.0
Programozási nyelvC++
Operációs rendszerUnix-szerű
Kategóriae-mail kliens
LicencGPL
A KMail weboldala

A KMail a KDE levelezőprogramja. Segítségével megtekinthetők a HTML levelek, szűrőket lehet beállítani, nemzetközi karaktertámogatással is rendelkezik.

Levelek fogadásánál a beállítások közül választani lehet a helyi postaláda, vagy a POP3, IMAP és a maildir közül. A legtöbb esetben szolgáltató a POP3 típusú postafiókot támogatja.

Felhasználói felület

[szerkesztés]
  • Mappa lista (bal oldalon)
Ezen a területen látható lista tartalmazza a postafiókokat és a leveles mappákat. A mappák melletti számok a bennük található olvasatlan üzenetek számát jelzik ki. A mappák kiválasztásával (egy kattintás) az állapotsávon látható az olvasott és olvasatlan üzenetek száma. A mappák tömör és részletezett formában is megjeleníthetők, hogy több ill. kevesebb helyet foglaljanak el a bal oldalon.
  • Fejléc lista (jobb oldalon)

A kiválasztott mappában lévő levelek információi jelennek meg, feladó, dátum, tárgy, státusz. A kiválasztott fejlécre kattintva az üzenet tartalma megjelenik az alsó ablakban (üzenet olvasó). A fejlécekre kattintva az üzenetek rendezhetők bármilyen sorrendben, dátum, tárgy, feladó.

  • Üzenetolvasó (az ablak alsó része)

Itt a kijelölt üzenet tartalma és fejléce jelenik meg. A csatolt fájlok ikonként jelennek meg a MIME típusra alapozva. A PgUp és a PgDn billentyűk segítségével lehet lapozni az üzenetben.

Üzenetmappák

[szerkesztés]

Alapértelmezett üzenetmappák

  • Inbox: újonnan beérkezett üzeneteinket (ha nem állítottunk be szűrőt).
  • Outbox: a küldésre váró üzenetek.
  • Sent: minden elküldött üzenetünk egy másolata található itt.
  • Trash: a törölt üzeneteinket tárolja.

Új mappákat a Mappa menü Létrehozás menüpontjának kiválasztásával tudunk létrehozni.

Helyesírás ellenőrzés

[szerkesztés]

Az üzeneteink helyesírás ellenőrzését elindíthatjuk a Szerkesztés menü Helyesírás pontjából. A KMail a KSpellt használja a helyesírás-ellenőrzéshez. A helyesírás-ellenőrzőt a Beállítások menü Helyesírás pontjában tudjuk konfigurálni

Commons:Category:KMail
A Wikimédia Commons tartalmaz KMail témájú médiaállományokat.