KCalc

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
KCalc

FejlesztőKlaus Niederkrüger, Bernd Johannes Wuebben, The KDE Team
Legfrissebb stabil kiadás
(2012-08-01)
Programozási nyelvC++
Operációs rendszerUnix-szerű rendszer
Kategória
LicencGNU General Public License, version 2.0 or later
A KCalc weboldala

A Kcalc egy KDE-Desktoppal integrált számológép alkalmazás. Az alapértelmezett nézetben tartalmaz egy numerikus billentyűzetet, nyomógombokat következő műveletekhez: összeadás, kivonás, szorzás, osztás, zárójelek, memória műveletek, százalék, reciprok, faktoriális, négyzetre emelés, négyzetgyök és hatványozás.

További funkciók jeleníthetők meg igény szerint a tudományos és mérnöki (trigonometrikus és logaritmikus függvények), statisztika és logikai függvények megjelenítésének engedélyezésével. További 6 nyomógomb is használható, melyek előredefiniált matematikai- és fizikai konstans értéket jelölnek, de használható helyettük tetszőleges a felhasználó által definiált érték is. Ideális változó alapú számolásokhoz.

A 2-es verzió óta (KDE 3.5 része) a KCalc tetszőleges pontosságot is nyújt.

KCalc kinézete a tudományos/mérnöki, statisztikai, logikai és konstans gombok engedélyezésével


Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a KCalc című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.