Jurassic Park: Operation Genesis

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jurassic Park: Operation Genesis
Fejlesztő Blue Tongue Entertainment
Legfrissebb fejlesztői kiadás ismeretlen +/-
Platform
Kategória videojáték

Jurassic Park: Operation Genesis egy építési és kezelési videojáték, mely a Jurassic Park film- sorozat és Michael Crichton regénye alapján készült. Elérhető PC-n, Xbox-on és Playstation 2-n, ezenkívül az internetről ingyenesen letölthető. A játék lényege létrehozni egy dinoszauruszok-kal telis-teli parkot.A játékos építhet utakat, s a látogatók számára fontossággal bíró helyiségeket.(Ilyen például a mellékhelyiség, a büfé stb.) A parkban akár hatvan dinoszauruszt gondozhatunk, és huszonöt különböző faj áll rendelkezésre. Figyelembe kell venni, hogy a park biztonságos. A játékos a filmhez hasonló látnivaló a szafari, de még számtalan látnivaló teszi izgalmassá a játékot.(Például léggömb stb.)

Játékmenet[szerkesztés]

A játékos fő célja egyszerű, létrehozni egy parkot, melyben dinoszauruszokat szaporíthatunk, bővíthetjük a park területét és érdekesebbnél érdekesebb látnivalókat építhetünk a látogatók számára. Eközben mínősítést is kapunk.(A legjobb minősítés az 5 csillag). Meg kell építeni az etetőket. A ragadozók-at kecskékkel, tehenekkel; a növényevőket bála takarmánnyal etetik.

A játékos is létrehozhat dinoszauruszokat, ennek értelmében rendelkeznie kell az adott dinoszaurusz DNS-nek jelentős hányadával (min. 50%).

Küldetések[szerkesztés]

A játék 10 küldetésből áll. Egyes weboldalak, mint IGN és a GameSpot előzeteseken jelezték, hogy 12 küldetés lesz a játékban. Körülbelül három-négy alaptípusa van a küldetéseknek, beleértve a dinoszauruszfotózást, mely során megpróbál a játékos bizonyos mennyiségű pontot összegyűjteni. Itt megtalálja az összes küldetést:

A Picture is Worth a Hunred Points:(Egy kép többet ér száz pontnál)[szerkesztés]

A Jurassic Park-ot azzal vádolják, hogy hamisak dinoszauruszok és a játékosnak kell segíteni őket(a Jurassic Park munkatársait) és bizonyítani, hogy tévednek. Ezért különböző dinoszauruszokról kell meggyőző fényképet készíteni.

When Charnivores Attack:(Mikor a ragadozók támadnak)[szerkesztés]

A park húsevői elszabadultak, a játékos feladata, hogy a helikopter segítségével vadássza le őket.

Time to Get Moving:(Ideje, hogy indulj)[szerkesztés]

A játékosnak a gyülekező Parasaurolophusokat és Edmontosaurusokat a kijelölt területre, a ragadozók elkerülésével eljuttatni.

Dinosaurs and Weather:(Dinoszauruszok és időjárás)[szerkesztés]

Az InGen tudósok szeretnének további kutatásokat végezni, hogy hogyan viselkednek a dinoszauruszok az időjárási körülmények között.

Rescue The President:(Mentsd meg az elnököt)[szerkesztés]

Dregovia (kitalált ország) elnöke érkezett a Jurassic Park-ba, éppen amikor vihar sújtotta a szigetet. A játékosnak meg kell fékezni a tomboló ragadozókat, és meg kell menteni az elnököt.

Danger Club Safari[szerkesztés]

A Danger Club hajlandó nagy mennyiségű pénzt adományozni a Jurassic Park-nak, ha sikerül lefotózni a veszélyes ragadozókat.Például fotókat kell készíteni s Spinosaurus-ról, Velociraptorok-ról, Tyrannosaurus-ról, Carchadontosaurus-ról s egyéb ragadozókról. Erről készíts fotókat; harc, vadászat és táplálkozás).

Rescue Hammond:(Hammond mentőakció)[szerkesztés]

Cleanup Operation[szerkesztés]

A park automata keltetői meg hibásodtak nem lehet ellenőrizni őket, minek folytán ragadozók szabadultak el. Először is az automata keltetők generátorát kell tönkretenni, hogy megszűnjön a ragadozók számának növekedése. Ezután a látogatókat kell menteni. Majd egyesével le kell lövöldözni a ragadozókat.

The Amazing Maze:(Az elképesztő Labirintus)[szerkesztés]

A játékosnak a gyülekező Ouranosaurus-okat és az Edmontosaurus-okat egy elektromos kerítésekkel, ragadozókkal ellátott labirintuson keresztül kell a gyülekezési területre eljuttatni.

Jurassic Park Calender:(Jurassic Park naptár)[szerkesztés]

Sok Jurassic Park látogató azt mondja, hogy szeretné látni a park összes tulajdonságát a dinoszauruszaival.

B Helyszín[szerkesztés]

Miután az összes küldetés befejeződött, a Site B opció a címlapon feloldásra kerül, mely lehetővé teszi a játékos számára egy kerítések, épületek és látogatók nélküli dinoszauruszok szaporítását(vagyis például nincsenek biztonsági épületek és vadőr állomás).Helye Isla Sorna szigete. Nyolc keltetőt kap a játékos ebben a kampányban. Dinoszauruszok születnek meg és élik a szigeten az életüket betegség vagy szabályok nélkül és amíg van elég étel, addig a játékos nyugodtan hátradőlhet és élvezheti a látványt.

Dinoszauruszok[szerkesztés]

Ragadozók[szerkesztés]

Nagy ragadozók[szerkesztés]

 Tyrannosaurus(T-Rex)
 Spinosaurus
 Acrochantosaurus
 Carcharodontosaurus 

Kis ragadozók[szerkesztés]

 Velociraptor
 Dilophosaurus
 Albertosaurus
 Ceratosaurus
 Allosaurus

Növényevők[szerkesztés]

Nagy növényevők[szerkesztés]

 Triceratops
 Anklysaurus
 Parasaurolophus
 Corythosaurus
 Edmontosaurus
 Styracosaurus
 Stegosaurus
 Brachiosaurus
 Diplodocus
 Camarasaurus


Kis növényevők[szerkesztés]

  Gallimimus
  Dryosaurus
  Ouranosaurus
  Pachycephalosaurus
  Homalocephale

Források[szerkesztés]

1.[1]

  1. Jurassic Park: Operation Genesis Wikipedia The Free Encyclopédia