Joanna Harvelle

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Joanna Beth Harvelle
Odaát-szereplő
Joanna a démon által megszállt Sam fogságában a Rossz vér című epizódban
Joanna a démon által megszállt Sam fogságában a Rossz vér című epizódban
Megjelenési információk
Első megjelenéseA bohóc
(Everybody Loves a Clown)
MegalkottaEric Kripke
MegszemélyesítőjeAlona Tal
Joanna Beth Harvelle adatai
BeceneveJo
Fajaember
Neme
Életkorakb. 20 éves
Született1985. április 7.
Foglalkozásavadász
kocsmáros (anyja kocsmájában)
CsaládjaEllen Harvelle (anya)
William Anthony Harvelle (apa, elhunyt)
LakóhelyeNebraska, USA (korábban)
Duluth, Minnesota, USA (anyjától való elköltözés után [korábban])

Joanna Harvelle az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat egyik női mellékszereplője, akit Alona Tal alakít.

Háttér[szerkesztés]

Jo Ellen Harvelle lánya, együtt üzemeltetnek Nebraskában egy saját kocsmát, mely a vadászok egyik legkedveltebb találkahelye.

2. évad[szerkesztés]

Jo az évad elején tűnik fel, amikor is kocsmájukba betoppan Dean és Sam Winchester. Jo anyjával együtt összebarátkozik a fiúkkal, és a lány minden találkozásnál egyre jobban vonzódni kezd Deanhez. Jo egy alkalommal elszökik anyjától, és Winchesterékkel tart egy veszélyes vadászatra, melynek során a lány majdnem meghal. Értesülve erről, Ellen azonnal lányáért utazik és hazaviszi, illetve egy veszekedés közepette elárulja neki, hogy apja a fivérek apja, John miatt halt meg, aki egy akció közepette cserbenhagyta Williamet. Jo ezek után Deanékkel is összeveszik, majd elköltözik anyjától.

Az évad közepén Samet megszállja egy démon, ami aztán a fiú testében felkeresi és elfogja Jót. A lány segítségére végül Dean siet, és sikeresen megmenti, majd Bobby segítségével űzi ki a gonoszt öccséből.

5. évad[szerkesztés]

Jo kibékül anyjával, és együtt kezdenek vadászni, azonban az évad elején démonok csapdájába esnek egy másik vadász, Rufus Turnerrel és egy csapat túlélővel együtt egy kisvárosban. Szintén feltűnnek a Winchester fivérek, akik rájönnek, hogy a vérontás hátterében valóban az Apokalipszis egyik lovasa, a Háború áll, aki egymásnak ugrasztotta a környéken élőket, pusztán szórakozásból. Az öt vadásznak végül együttes munkával sikerül megfékeznie Háborút.