Meg Masters

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Meg Masters
Odaát-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenéseMadárijesztő
(Scarecrow)
MegalkottaEric Kripke
MegszemélyesítőjeNicki Aycox
Rachel Miner
Jared Padalecki
Meg Masters adatai
Fajadémon
Nemenői és férfi testbe bújt
Életkoraismeretlen
Képességeidémoni erő
CsaládjaAzazel (démoni apa, elhunyt)
Tom (démoni testvér, elhunyt)
(? [húg, elhunyt])
Lakóhelye(Massachusetts, USA [korábban])

Meg Masters az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Nicki Aycox alakít. Meg a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér[szerkesztés]

Meg a Sárgaszemű démon, Azazel lánya, aki megszállt egy massachusettsi fiatal lányt. A lánynak van egy húga, az őt megszállt gonosznak pedig egy démoni fivére, Tom.

1. évad[szerkesztés]

Meg az évad közepén tűnik fel, amikor is az út mentén stoppolva találkozik Sam Winchesterrel, aki bátyjával éppen mosolyszünetet tart. A két fiatal megismerkedik egymással, ám amikor később Sam és Dean ismét összefutnak a lánnyal, kiderül róla, hogy valójában megszállta egy démon, aki ezután apja, a Sárgaszemű démon parancsára ősi Daevák segítségével elfogja a fivéreket. Meg őket használja csalinak, hogy csapdába csalja azok apját, Johnt, csakhogy a fiúk kiszabadulnak kötelékeikből, és összetörve a szertartásokhoz használt kellékeket, a lány ellen fordítják a gyilkos Daevákat, akik ezután kirepítik őt több emelet magasságból.

A halottnak hitt Meg az évad végén ismét feltűnik; ezúttal John barátait kezdi el gyilkolni, hogy kizsarolja tőle a vadászok legendás fegyverét, a Coltot. A férfi látszólag ugyan belemegy az alkuba, ám valóban hamis pisztolyt akar átadni Megnek és démoni fivérének, Tomnak, az átverésre azonban a két démon rájön, így elfogják az öreg Winchestert.

Csakhogy nem sokkal ezek után a férfi fiai, illetve családjuk régi barátja, Bobby egy Salamon-körbe sikeresen csapdába ejtik az életükre törő Meget, majd kiűzik belőle a gyilkos démont. Azonban miután a gonosz eltávozott testéből, a megtisztult lány még képes elmondani John hollétét, ám a korábbi zuhanása miatt meghal.

2. évad[szerkesztés]

Az évad közepén a Meget is megszálló démonnak sikerül visszajutnia a Pokolból a Földre, ezúttal pedig nem mást száll meg, mint Samet. A fiú így a gonosz szolgálatába áll és több vadászt brutálisan megöl, majd egyik barátja, Jo életére is rátör. Ezt azonban Deannek sikerül megakadályoznia, Samet később pedig Bobby csapdába ejti, majd leégetve róla a "Kötés" jelét, visszaűzi a démont a Pokolba.

4. évad[szerkesztés]

Meg az évad elején ismét feltűnik, ugyanis Lilith egy bizonyos "Tanú" jelével hatalma alá keríti szellemét, és megbízza, végezzen a Winchester fivérekkel. A lány így társai -köztük Victor Henriksen és Ronald Resnick kísértetével- a fiúk és Bobby életére tör, Deannek pedig elmondja, hogy őket okolja azért, amiért meghalt, ráadásul halála után húga depresszióssá vált és öngyilkos lett. A szellemeket végül Bobby-nak egy szertartással sikerül elpusztítania.

5. évad[szerkesztés]

Az évad első részében, Lucifer szabadulását követően a démonlány ismét visszatér, ezúttal Szent Mihály arkangyal kardját akarja megszerezni a Winchester fiúktól, akciója azonban kudarcba fúl, így kénytelen elmenekülni a helyszínről.

Források[szerkesztés]