Bela Talbot

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bela Talbot
Odaát-szereplő
Lauren Cohan 3, 2011.jpg
Megjelenési információk
Első megjelenése Mágikus balszerencse
(Bad Day at Black Rock)
Megalkotta Eric Kripke
Megszemélyesítője Lauren Cohan
Bela Talbot adatai
Álneve Lugosi
Faja ember
Neme
Életkora 24 éves halálakor
Született 1984.
Elhunyt 2008. (Pokolra kerül)
Foglalkozása illegális, lopott holmikkal való kereskedés
Családja ? (apa, elhunyt)
 ? (anya, elhunyt)

Bela Talbot az Odaát (Supernatural) című televízióssorozat kitalált szereplője, akit Lauren Cohan alakít. Bela a sorozat egyik mellékszereplője.

Háttér[szerkesztés]

Bela egy huszonéves lány, aki természetfeletti holmikkal kereskedik. A lányt kiskorában szülei bántalmazták, ezért Bela 14 éves korában alkut kötött Lilith-tel; a démon megölte a lány őseit, cserébe annak 10 év múlva neki kell adnia lelkét.

3. évad[szerkesztés]

Bela az évad elején tűnik fel, amikor is ellop a Winchester fivérektől egy természetfeletti tárgyat, egy misztikus nyúllábat. Ezek után a lány többször is keresztbe tesz Deannek és Samnek, még a rájuk vadászó szökött vámpírvadászt, Gordon Walkert is útba igazítja. A lány azonban egy alkalommal halálos veszélybe kerül, ekkor Deanék megmentik az életét, ennek ellenére Bela, amint alkalma adódik rá, ellopja tőlük a vadászok legendás fegyverét, a Coltot, őket pedig a nyomukban lévő FBI-ügynök, Victor Henriksen kezére játssza, a pisztolyt a feketepiacon eladja.

Az évad végén Beláról kiderül, hogy korábban ő is alkut kötött Lilith-tel, melynek ideje hamarosan lejár, ám a démon felajánlja neki, hogy ha megöli a Winchester fiúkat, elengedi az egyezséget. Csakhogy a lány hiába próbálkozik, nem tudja teljesíteni megbízását, így a "forgatókönyv" szerint Pokolra kerül.