Itália csókja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Itália csókja

(A Month by the Lake)
1995-ös brit–amerikai film

Plakát
Plakát
Rendező John Irvin
Producer Robert Fox
Műfaj
  • romantikus vígjáték
  • filmdráma
Forgatókönyvíró Trevor Bentham
Főszerepben
Zene Nicola Piovani
Operatőr Pasqualino de Santis
Vágó Peter Tanner
Gyártás
Ország Egyesült Királyság
Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Játékidő 92 perc
Forgalmazás
Forgalmazó Miramax Home Entertainment
BemutatóSablon:Film date
Bevétel $2,101,087
További információk

Az Itália csókja (eredeti cím: A Month by the Lake, azaz Egy hónap a tónál) egy 1995-ös romantikus vígjáték, amelynek főszereplői Vanessa Redgrave, Edward Fox és Uma Thurman. Rendezője John Irvin, alapjául H. E. Bates azonos című regénye szolgál. A film egyes jeleneteit a Comói-tónál és környékén (Varenna, Bellagio, Lierna) forgatták.

Történet[szerkesztés]

A főszereplő "vénkisasszony", Miss Bentley (Vanessa Redgrave) először 1913-ban töltötte az egész nyári szünet az olaszországi Comói-tó partján, még az I. világháború előtt. Most, 1937-ben, apja nemrég bekövetkezett halála után visszatér a Comói-tóhoz, hogy egyedül töltse el egy hónapos vakációját.

A mindig életvidám hölgy számára ez a nyár alapvető változásokat hoz a II. világháború előtti utolsó, igazán békés évben. A villába ugyanis új nyaraló érkezik egy sármos úriember, Wilshaw (Edward Fox) őrnagy személyében. A nyugdíjas katonatiszt eleinte nem tanúsít különösebb érdeklődést Miss Bentley iránt. Annál inkább leköti a figyelmét egy fiatal nevelőnő, Miss Beaumont (Uma Thurman), aki némi bizsergető kalandot keresve flörtölni kezd a női nemmel általában nehezen boldoguló Wilshaw-val.[1]

Díjak[szerkesztés]

1996-ban Redgrave-et Golden Globe Award for Best Actress in a Motion Picture Musical or Comedy jelölték, de a díjat Nicole Kidman kapta a Majd' megdöglik érte című (eredeti cím: To Die For) filmben nyújtott szerepéért.

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]