Hoffer Péter

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hoffer Péter
Életrajzi adatok
Született 1974
 Magyarország, Kapuvár
Pályafutás
Műfajok thrash metal, heavy metal, nemzeti rock
Együttes Moby Dick, Hungarica, Brazzil, Paranoid
Hangszer dobok
Tevékenység dobos, zeneszerző

Hoffer Péter (Kapuvár, 1974) dobos, zenetanár, a Moby Dick együttes egykori tagja, a Hungarica együttes alapítója, fő dalszerzője.

Pályafutása[szerkesztés]

Négyévesen kapta első dobfelszerelését édesapjától. 1985-től négy éven keresztül tanult dzsesszdobolást a soproni OSZK stúdióban. 1989-ben baráti társasága tagjaival megalapították a Paranoid nevű metalegyüttest. Hoffer még nincs 18 éves, amikor 1992-ben csatlakozik az akkor már országosan ismert és rendkívül sikeres Moby Dickhez. Az együttes 1994-ben megjelent Fejfa helyett című albumán dalszerzőként is bemutatkozik. Közben a gimnázium elvégzése után beiratkozott Bécsben az American Institute of Music iskolába. Ezután nyitotta meg Sopronban saját dobiskoláját, mely a mai napig működik.

1995-ben zenésztársával, Mentes Norbert gitárossal a Moby Dick mellett megalakították a Brazzil nevű formációt, amelyben egy másik soproni együttes, a Blokád énekesével dolgoztak. Az együttműködésnek egyetlen album lett az eredménye. 2006-ban Hoffer és Mentes újabb projektet indított be a nemzeti rock stílusú Hungarica együttes megalapításával. A Hungarica a Moby Dick mellett a mai napig működik és stílusában az egyik legsikeresebb zenekarnak számít.

Zenekarai mellett Hoffer dolgozott többek között Demjén Ferenc, Hobo és Rúzsa Magdi szólóegyütteseiben, de zenélt színházi produkciókban is.

2015-ben egyéb zenei elfoglaltságai miatt búcsút intett a Moby Dick-nek.

Források[szerkesztés]