Hauber Zsolt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Hauber Zsolt
2013
2013
Életrajzi adatok
Született 1968. december 11. (49 éves)
Kecskemét
Pályafutás
Műfajok szinti pop, electro pop, minimal, dance, chillout, lounge, filmzene, klasszikus zene
Aktív évek 1987–napjainkig
Együttes Bonanza Banzai, Le Prelude, Ákos
Hangszer szintetizátor, zongora, vokál,
Tevékenység zeneszerző
Kiadók Voice Records

Hauber Zsolt weboldala

Hauber Zsolt (Kecskemét, 1968. december 11. – ) magyar zenész, zongorista, billentyűs, előadóművész, könnyűzeneszerző, komolyzeneszerző, slágerszerző, zenetudományok kutatója, zenei producer, videoklip-rendező, amatőr és veterán vívó bajnok. Kecskeméten született. 6 éves korától Szolnokon, Moszkvában, (ahol anyanyelvi szinten megtanult oroszul) majd Budapesten folytatta iskolai és zenei tanulmányait. Édesanyja Berényi Ilona Arany Katedra díjas énektanárnő és karvezető. Édesapja Hauber Ernő a Szolnoki Repülőtiszti Főiskolán végzett vadászrepülő pilótaként, majd Lenin akadémiát végzett Moszkvában. Budapesten az Országos Légügyi Parancsnokságon majd a Honvédelmi Minisztériumban szolgált ezredesi rangban. Kíváló szovjet-orosz kapcsolatai és tökéletes orosz nyelvtudása révén (a szovjet katonai attaséval és családjával jó baráti kapcsolatban állt) részt vett a csapatkivonások tárgyalásain. Mivel Zsolt perfekt beszéli a nyelvet, a katonai attasé családjával és orosz barátaival a mai napig tart a remek kapcsolat. Testvére Mark E. Hauber[1] az U.S.A-ban élő világhírű és elismert biológus-etológus professzor.

Pályája[szerkesztés]

Bonanza Banzai
Bonanza Banzai - Menczel Gábor, Kovács Ákos, Hauber Zsolt

Hauber Zsolt 1988-tól, első dalának, az Induljon a banzáj-nak megjelenése és sikere óta, tehát 30 éve minden évben ír és jelentet meg legalább egy rádiós, videó és klub slágert.

A 40 sikerdalt és 101 zenei kiadványt írt és megjelentetett, több mint 500 ezer lemezt eladott és 11 teltházas Budapest Arena koncertet adott zenész zenei tagozatos általános iskolát végzett, emellett szolfézs- és zongoratanulmányokat folytatott 8 évig. 14 éves korától ír dalokat, majd tizenhat éves korában, 1984-ben alapítja meg, Kovács Ákossal első zenekarát, melyet – Menczel Gábor billentyűssel kiegészülve – 1988-ban Bonanza Banzai néven ismerhetett meg a közönség. A Bonanza Banzai csaknem összes slágerének zeneszerzője, illetve billentyűsként előadója volt. Az együttes 1989 és 1994 között 8 stúdióalbumot készített el, melyből 5 aranylemez lett. A Budapest Sportcsarnokban (ma Papp László Aréna) 6 alkalommal léptek fel telt ház előtt. A Bonanza Banzai igazi kultzenekar, a mai napig egyedülállóan lelkes rajongótáborral bír.

A Bonanza feloszlása után alapította meg a Le Prelude együttest, Kormos Z. Zsolttal, a Kortársak frontemberével. Egy lemezük jelent meg, Arccal a Földnek címmel.

A synthpop elektronikus zenei irányzat egyik magyarországi megalapítója és képviselője.[forrás?] 1995-től tévéműsorok zenéit szerezi., illetve azok zenei produceri munkáját végzi. Elsőként Frei Tamás rendőrségi-oknyomozó műsorához komponált, majd a Dosszié következett, amelynek legjobb betétdalaiból album is készült. Ezt követően Friderikusz Sándor összes tv-s műsorának zeneszerzője és zenei producere 10 éven át.

1995-től folyamatosan írja slágereit (Erica C, Fanny, Carpe Diem, Emergency House, Pa-Dö-Dö, C'est la vie, Biző Boys) és a zeneszerzés mellett hangmérnöke és hangszerelője is a dalainak. 1996-ban létrehozza a Fresh lányegyüttest. A konkurens produkciók erős aknamunkája ellenére a csapat második, Itt vagyunk nagylemeze aranylemez lett. Az Itt vagyunk és a Táncolj még (Szűcs Judit dalának feldolgozása) hetekig vezették a nagy rádiók slágerlistáit. Az első formáció Boogienights albuma hatalmas siker, de belső ellentétek miatt a 4. Fresh album, az Add meg magad már új felállással jelenik meg. A következő Fresh sláger az Én is imádlak a mai napig a legnépszerűbb számuk. 2003-ban az Utolsó tangó hatalmas klub kedvenc. 2005-ben a Fresh, a Félig ördög félig angyal minden rádió listáján előkelő helyen szerepel. A Fresh-től megszokott extravagáns videoklipekhez méltóan ez a dal mindent visz, Ferrari, Lamborghini, Helikopterek, Casino. A siker nem marad el. A következő évek Fresh dalai kicsit érettebb, komolyabb hangvételűek, ahogy a tagok is. Zsolt már nemcsak a dalokat írja, a klipeket is ő készíti. A Fresh (Andi és Wiki) a mai napig aktív. 2008-tól minden megjelenő kiadványának szerzője, előadója, fotósa, grafikusa, hangmérnöke, klip rendezője és kiadója.

2007-ben megalapítja saját lemezkiadóját, Voice Records néven.

2008-ban nagyközönség elé tárja és bevezeti Magyarországon a lounge-chillout zenét.[forrás?] Ice Coffee Lounge néven jelenteti meg ebben a stílusban alkotott albumait. Az első az Ice Coffee Lounge 2008. A Summer in blue dalhoz klipet is forgat kedvenc helyszínén, Balatonlellén.

2009-ben jelenteti meg Ice Coffee Lounge 2009 albumát, a Black and white című dalhoz klipet is forgat. Balatonfüreden a Veterán vívó Európa-bajnokságon, párbajtőrben a 16 helyen végez.

2010-ben a Lánchíd Rádióban a Célpont zenéi című műsor zenei szerkesztője és társ-műsorvezetője egy éven át. 2010-ben egy újabb elektronikus zenei irányzatot honosít meg, a minimal-t;[forrás?] Ennek jegyében jelenteti meg a 2010 The elements albumát is.

2011-ben jelenteti meg a Soul reloaded című elektronikus pop albumát.

2012-ben családot alapít, ez év októberében születik meg Zsolt fia. Bemutatja az "I will miss you" dalhoz forgatott videoklipjét. Kismamák és gyógyuló betegek részére készít és jelentet meg relaxációs CD-ket. Decemberben 2. helyet ér el az Országos Veterán vívóbajnokságon párbajtőr fegyvernemben.

2013-ban, Ákos turnéján két alkalommal sztárvendégként szerepel. Nemzetközi veterán vívóversenyt nyer Kassán.

2014-től újra együtt zenél Ákossal. Első közös munkájuk az "Újrakezdhetnénk" című dal. Még ebben az évben megjelenik az "Igazán" című minialbumuk, amely néhány nap alatt platinalemez. Az "Igazán" klip több milliós nézettséget produkál a YouTube-on.

2014. december 12-én és 13-án összesen 25 000 néző előtt adnak Ákossal telt házas szuperkoncerteket a Papp László Arénában, addig soha nem látott hang- és fénytechnikát felvonultatva, melyről 2015-ben zenei DVD is megjelenik.

2015-ben 17 telt házas koncerten zenél Ákossal, csaknem 170 ezer ember előtt. Ősszel megjelenik és platinalemez Ákos: Még egyszer albuma, melyen ő 9 dal zenéjét szerzi. Decemberben ismét két telt házas koncertet adnak a Papp László Arénában 30 ezer rajongó előtt.. Ugyancsak decemberben 2. helyet ér el az Országos Veterán vívóbajnokságon párbajtőr fegyvernemben. Megalapítja a médiaszolgáltatással foglalkozó Radio Voice Kft-t barátjával, Gém Zoltán ismert vizilabdázó, musical és zeneszerző, sikeres üzletemberrel, a világhírű szövegíró-zeneszerző G.Dénes György (Zsüti) fiával.

2016-ban 10 telt házas koncert-turnén játszik Ákossal. Az Ugyanúgy című platinalemezes dal, melynek ő a zeneszerzője, a 2016-os év egyik legtöbbet játszott szerzeménye. Májusban az Országos Veterán Vívó bajnokságon egyéniben ezüst, csapatban bronz érmet szerez párbajtőr fegyvernemben. Szeptemberben jelenteti meg Ice Coffee Lounge 2016 című albumát, illetve a Back in life című dalhoz klipet is készít. December 16-án és 17-én ismét telt házas koncerteket adnak Ákossal a Papp László Sportarénában.

2017-ben megjelenteti Airdrops című kislemezét. Ákossal közösen Szabadon címmel kislemezük jelenik meg. Megírja és megjelenteti első szimfóniáját, Hauber Zsolt Requiem címmel. Májusban az Országos Veterán Vívóbajnokságon aranyérmet nyer csapatban. Júniusban megjelenteti új kislemezét Neon Ways címmel. Szeptemberben új ep-vel jelentkezik Dreamland címmel. Az album slágere a Waiting című dal, melyben Balássy Betti és Varga Feri énekelnek. Az album mind a 8 dalára készít klipet. Saját ruhamárkát tervez Neon Ways by Hauber Zsolt névvel. Megjelenteti karácsonyi dalát Jingle Bells címmel. Megjelenteti Zsolt gyermekének írt születésnapi dalát, Boldog szülinapot címmel.

A 2018-as évet a Hold on című kislemezével indítja. Bemutatja a magyar történelem csaknem összes fúvóshangszerét megszólaltató történelmi komolyzenei művét Nándorfehérvár címmel.

Főbb slágerei[szerkesztés]

Induljon a banzáj!, A jel, 1984, Valami véget ért, Elmondatott, Jóslat, kezemet nyújtom, Álomhajó, Tiszta őrület, Mr. Hóember, Dübörög a ház, Nyakigér a holiday, A vágy kapuja, Funky baby, Itt vagyunk, Vár ránk a nyár, Hideg a szív, Te vagy a legjobb dolog a héten, Get on sax it up, Boogienights, Én is imádlak, Utolsó tangó, Félig ördög, félig angyal, Life, I will miss You, Volt egy nyár, Mámor, Party, Summer in blue, Újrakezdhetnénk, Igazán, Ébredj mellettem, Még egyszer, Ugyanúgy, Átölel, Back in life, Szabadon, Neon ways, Hold on

Diszkográfia[szerkesztés]

 • 1989/ Bonanza Banzai – Induljon a banzáj! (album-aranylemez)
 • 1990/ Bonanza Banzai – A jel (album)
 • 1990/ Bonanza Banzai – The compilation (album)
 • 1991/ Bonanza Banzai – 1984 (album)
 • 1991/ Bonanza Banzai – A pillanat emlékműve (album-aranylemez)
 • 1992/ Bonanza Banzai – Bonanza Live Banzai (album-aranylemez)
 • 1992/ Bonanza Banzai – Elmondatott (album-aranylemez)
 • 1993/ Bonanza Banzai – Régi és új (album)
 • 1994/ Bonanza Banzai – Jóslat (album-aranylemez)
 • 1994/ Bonanza feat. Bonna Ross - Positive Thinking (album)
 • 1995/ Bonanza Banzai - Búcsúkoncert (album)
 • 1995 / Le Prelude – Arccal a földnek (album)
 • 1996 / Frei dosszié (album)
 • 1997 / Fresh – Ilyen ma egy lány (kislemez)
 • 1997 / Fresh – Fresh láz (album)
 • 1998 / Fresh – Itt vagyunk (album-aranylemez)
 • 1998 / Fresh – Itt vagyunk (kislemez)
 • 1998 / Fresh – Táncolj még (kislemez)
 • 1998 / Fresh – Hideg a szív (kislemez)
 • 1999 / Fresh – Boogie nights (kislemez)
 • 1999 / Fresh – Boogie nights (album)
 • 1999 / Fresh - Üzenet a Holdról (kislemez)
 • 2000 / Fresh – Add meg magad (album)
 • 2000 / Fresh – Add meg magad (kislemez)
 • 2000 / Fresh – Felszárad a könny (kislemez)
 • 2000 / Jay Project - Mást játszom (kislemez)
 • 2001 / Fresh – Billerbeck (album)
 • 2001 / Fresh - Szép nap (kislemez)
 • 2002 / Fresh – Ringass most el (album)
 • 2003 / Hit Project – Get on! Sax it up! (album)
 • 2004 / Hit Project – Álmodjunk tovább (kislemez)
 • 2004 / Fresh - Tigrisdal (kislemez)
 • 2005 / Fresh – Félig ördög, félig angyal (album - dvd)
 • 2005 / Hit Project – Miénk a világ (kislemez)
 • 2005 / Hamvai P.G.-Hauber - A vágy kappa (kislemez)
 • 2006 / Fresh – Karaoke (dvd)
 • 2006 / Fresh - Karácsony
 • 2006 / Fresh – 200 lóerő (kislemez)
 • 2007 / Hit Project – Question of time (kislemez)
 • 2007 / Fresh – Latin holiday (kislemez)
 • 2008 / Bonanza Banzai – 87-92 DVD
 • 2008 / Ice Coffee Lounge 2008 (album)
 • 2008 / Hit Project – Saxuality (kislemez)
 • 2008 / Fresh – Mámor (kislemez)
 • 2009 / Bonanza Banzai – 93-94 DVD
 • 2009/ Ice Coffee Lounge 2009 (album)
 • 2009 / Hit Project – Arriba (kislemez)
 • 2009 / Fresh – Ne félj! (kislemez)
 • 2009 / Fresh – Volt egy nyár (kislemez)
 • 2010/ 2010 The elements (album)
 • 2010/ Ice Coffee Lounge 2010 (album)
 • 2011 / Fresh – Másik ajtó (album)
 • 2011/ Soul reloaded (album)
 • 2013/ Baby pop 1. (album)
 • 2013/ Everybody wants to rule the world (kislemez)
 • 2013/ Relaxációs zene gyógyuló betegeknek 1. (album)
 • 2013/ Relaxációs zene kismamáknak szoptatáshoz (album)
 • 2013/ Relaxációs zene vajúdó kismamáknak 1. (album)
 • 2014 / Ice Coffee Lounge 2014 (album)
 • 2014 / Fresh - Party (kislemez)
 • 2015 / Summer in blue (kislemez)
 • 2015 / Musicbox 1. (album)
 • 2015 / Sunset blvd (kislemez)
 • 2015 / Timelapse (kislemez)
 • 2016 / Human (kislemez)
 • 2016 / Back In life (kislemez)
 • 2016 / Ice Coffee Lounge 2016 (album)
 • 2017 / Airdrops (kislemez)
 • 2017 / Hauber Zsolt Requiem (album)
 • 2017 / Desert arts (album)
 • 2017 / Neon Ways (kislemez)
 • 2017 / Versus (album)
 • 2017 / Dreamland (album)
 • 2017 / Hotel Olympia (album)
 • 2017 / Breeze (album)
 • 2017 / Boldog szülinapot! (kislemez)
 • 2017 / Jingle bells (kislemez)
 • 2018 / Hold on (kislemez)
 • 2018 / Nándorfehérvár (album)

Cd-k melyeken közreműködött[szerkesztés]

 • Ákos – Karcolatok (aranylemez)
 • Ákos – Test (aranylemez)
 • Ákos – Igazán (platinalemez)
 • Ákos - Ébredj mellettem
 • Ákos - Még egyszer (platinalemez)
 • Ákos - Ugyanúgy (platinalemez)
 • Ákos - Szabadon (platinalemez)
 • Carpe Diem – Álomhajó (aranylemez)
 • Erika C és Roby D – Végre megtaláltam Őt (album / aranylemez)
 • Erika C és Roby D – Mr. Hóember (kislemez)
 • Erika C és Roby D – Best of Zoltán Erika (album / ranylemez)
 • Erika C és Roby D – Tiszta őrület (kislemez)
 • Zoltán Erika - A szívem a főnyeremény (album)
 • Szörényi Örs - Percemberek (album) (Hidd még eljön a napfény)
 • Bery - Egyedül (album) (Metropolisz)
 • Emergency House – Dübörög a ház (album)
 • Emergency House – A party folytatódik (album)
 • Emergency House - Nyakig ér a holiday (kislemez)
 • Emergency House – EH3 (album)
 • Emergency House - Ez legalább sex (kislemez)
 • Pa-dö-dő – 10 éves a Pa-Dö-Dö (album / aranylemez) (Te vagy a legjobb dolog a héten, Hova mész)
 • Jay project - Mást játszom (album)
 • Enikő - Szomorú nyár (kislemez)
 • Dr. Bobo - Hé, baby boy (kislemez)
 • Atn - Gyere táncolj (kislemez)
 • Biző Boys - Egy világvégi buli (kislemez)
 • Biző Boys - Biző Boys (album)
 • Garbi - Kék madar (kislemez)
 • 90.9 Jazzy (válogatás album) (Bourbon St - Everybody wants to rule the world remix)
 • Agressor Special Xmas Edition (kislemez) (Fresh - Karácsony éj)
 • Fanny - Élj a maximumon (kislemez)
 • Fanny - Élj a maximumon (album)
 • Fanny - Disco-láz (kislemez)
 • Maxi-1 (kislemez) (Fanny - Maximum)
 • E-play generation (válogatás album) (Sterbinszky and Hauber - Paradise)
 • Coca-Cola Music (válogatás album) (Hit Project - Get on sax it up)
 • Juventus mix 1. (válogatás album) (Carpe Diem - Álomhajó, Fresh - Itt vagyunk, Táncolj még, C'est la vie - Vár ránk a nyár, Emergency House - Dübörög a ház, Erica C-Roby D - Tiszta őrület)
 • Juventus mix 4. (válogatás album) (Hit Project - Get on sax it up, Jay Project - Túl jó, Bonanza Banzai - Induljon a banzáj 2000)
 • Juventus mix 5. (válogatás album) (Jay Project - Mást játszom)
 • Juventus mix 6. (válogatás album) (Fresh - Funky baby)
 • Juventus mix 7. (válogatás album) (Hit Project - Get on sax it up, Fresh - Én is imádlak, Nyugtalan vándor)
 • Juventus mix 8. (válogatás album) (Hamvai P.G.-Hauber - A világ végén, Fresh - Félig ördög, félig angyal, Hit Project - Álmodjunk tovább)
 • Ez Az 98' (válogatás album) (Fresh - Táncolj még)
 • Dancissimo 2005 (válogatás album) (Fresh - Nyugtalan vándor)
 • Dancissimo 2008 (válogatás album) (Fresh - Latin holiday)
 • Partissimo (válogatás album) (Fresh - Én is imádlak, Nyugtalan vándor)
 • Hungarissimo 2. (válogatás album) (Fresh - Mámor)
 • My Dance (válogatás album) (Hamvai P.G - Hauber - A vágy kapuja)
 • Byblos (válogatás album) (Hit Project - Get on sax it up, Fiesta, Back on the beat, Funky beat, Jump)
 • A Tribute to Depeche Mode (remix album) (Spigiboy feat. Hauber - Question of time)
 • Retro Poptarisznya 2. (remix album)(Carpe Diem - Álomhajó, Bonanza Banzai-Hit Project - Kezemet nyújtom remix)
 • Hungarian House Only (válogatás album)(Sterbinszky-Hauber - The trance Comes)
 • Hungarian Trance Party (válogatás album)(Fresh - Felszárad a könny, Jay Project - Mást játszom)
 • Dancemix.hu (válogatás album)(Fresh - Add meg magad)
 • Dancemix.hu 2003 (válogatás album)(Carpe Diem - Álomhajó, Hit Project - Funky beat, Miénk a világ, Bonanza Banzai - Valami véget ért, Fresh - Funky baby, Én is imádlak)
 • Repeat (remix album) (Dosszié repeat)
 • Budapest Parádé 2002 (válogatás album)(Spigiboy feat Timo - Back on the street)
 • Budapest Parádé 2003 (válogatás album)(Spigiboy - Miénk a világ)
 • Budapest Parádé 2004 (válogatás album)(Spigiboy-Hauber - Feel so good)
 • Budapest Parádé 2005 (válogatás album)(Hamvai P.G.-Hauber - A világ végén)
 • Cserháti Zsuzsa - Különös szilveszter 2000 (remix kislemez)
 • Hungarian Dance Party (válogatás album)(Hamvai P.G.-Hauber Zsolt - A vágy kapuja, Hit Project - Álmodjunk tovább, Get on sax it up, Fresh - Tigrisdal)
 • Szupermulatós Megaparty Extra (válogatás album)(Hit Project - Get on sax it up)
 • Szupermulatós Megaparty (válogatás album)(Jay Project - Tavaszi szél, Fresh - Én is imádlak)
 • Nagy Mulatós lemez (válogatás album)(Fresh - Táncolj még)
 • Megamix Tuning (válogatás album)(Fresh - Én is imádlak, Boogienights, Álmok hercege, Feket kor, Prágai lány / Hit Project - Sax it up, Miénk a világ)
 • Partytime 2. (válogatás album)(Hit Project - The world is mine, Eternity)
 • 90.9 Jazzy Lounge 3 (válogatás album)(Hauber Zsolt - Spirit)
 • Orgazmix (album) (Je t'aime, Te quiero)

Díjak[szerkesztés]

 • Élen a sportban élen a tanulásban kitüntetés
 • Aranyzsiráf (Fonogram) az Év hazai hangfelvétele díj
 • Aranyzsiráf (Fonogram) az Év hazai lemezborítója díj
 • Aranyzsiráf (Fonogram) az Év hazai videoklipje díj
 • Aranyzsiráf (Fonogram) az Év hazai koncertje díj
 • Bravo Otto díj
 • Popcorn díj
 • Ifjúsági Magazin különdíj

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Mark E. Hauber — Hunter College (en nyelven). www.hunter.cuny.edu. (Hozzáférés: 2018. július 22.)

Források[szerkesztés]