Hadas Krisztina

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hadas Krisztina
Születési név Hadas Krisztina
Született 1971március 26. (46 éves)
Budapest, magyar
Nemzetisége magyar
Házastársa Balassa János
Foglalkozása újságíró, szerkesztő, riporter, tanár
Beceneve Kriszta

Hadas Krisztina (Budapest, 1971. március 26.) újságíró, szerkesztő, riporter, tanár.

Élete[szerkesztés]

Általános-és középiskolai tanulmányait az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola és Gimnázium tanulójaként végezte. A Színház- és Filmművészeti Főiskola tévé-dokumentumfilm rendező szakán végzett. 1992-ben a Magyar Rádiónál, a Krónika című műsorban kezdte pályafutását, majd 1994-től a Magyar Televízió Objektív és Zóna műsorok szerkesztő-riportere, később pedig a Lázmérő felelős szerkesztője. 1996-tól az RTL Klub kereskedelmi televíziós csatorna Frei Dosszié, Akták és a Híradó műsorok szerkesztő-riportere.

2000-ben került a TV2 kereskedelmi televíziós csatornához. Nevéhez fűződik az Igazi vészhelyzetben, illetve a Gyerekkórház című dokumentumfilm-sorozat. Munkájáért megkapta a Magyar Orvosi Kamara médiadíját, két alkalommal pedig az év televíziós szerkesztő-riporterének választotta a szakma. 2007 nyarától az aktuális műsorok vezető szerkesztőjeként ő felel az Aktív, a Napló és a Mokka műsorokért.

2012-től az RTL II csatorna Forró nyomon című műsorának főszerkesztője, melyet Máté Krisztina vezet. 2012 novemberében könyv formájában is megjelent a Baba Magazinban leközölt írásainak gyűjteménye, Egy tökéletlen anya naplója címmel.

Házas, Két gyermeket nevel, első házasságából született Sára (1994) lányát és jelenlegi házasságában fogant Zsigmond (2010) fiát.

Oktatói pályafutása[szerkesztés]

Óraadó tanár volt a Színház és Filmművészeti Főiskolán. Jelenleg a Réz András vezette Werk Akadémián, valamint a TV2 Akadémián tanít. Emellett a Dunaújvárosi Főiskola Déri János Kommunikációs Intézetének szakmai igazgatója, elődje Sváby András volt.

Külső hivatkozások[szerkesztés]