Grand Theft Auto 2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Grand Theft Auto 2
Grand Theft Auto 2 Logo.svg
Fejlesztő DMA Design
Tarantula Studios
Kiadó Rockstar Games
Rendező Alex De Rakoff
Sorozat Grand Theft Auto
Platformok PlayStation, Windows, Dreamcast, Game Boy Color
Kiadási dátum PlayStation
1999. október 22. ÉA EU
Windows
1999. október 27. ÉA EU
Dreamcast
2000. május 2. ÉA EU
Game Boy Color
2000. december 25. ÉA EU
Legfrissebb kiadás
Stabil 9.6
Műfaj Akció
Játékmódok Egyjátékos, többjátékos
Korhatár BBFC: 18
ESRB: M (DC, Windows)
ESRB: T (PS, GBC)
OFLC: MA15+
OFLC: M (GBC)
USK-besorolás USK 16
Adathordozó CD-ROM, GD-ROM, Game Boy Color adathordozó, letölthető
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Pentium 166 MHz, 32 Mb Ram, 3DFX Voodoo 1, Windows 98
A Grand Theft Auto 2 weboldala

A Grand Theft Auto 2 (GTA2) videojáték először Windows operációs rendszerre és PlayStation konzolra jelent meg 1999. október 22-én. Fejlesztője a DMA Designs (Rockstar North) volt. Később megjelent Dreamcast és Game Boy Color játékgépekre is. A program az 1997-ben piacra dobott Grand Theft Auto folytatása. A Windowsra és a Dreamcastra szánt verziókat az ESRB felnőtt tartalomnak, a kevésbé erőszakos PlayStation- és Game Boy-kiadásokat tinédzsereknek valónak minősítette. A játék jelenleg a Rockstar Games honlapjáról ingyenesen letölthető.

Bandák[szerkesztés]

A játék során hét banda van, mindegyik részére 7-7 küldetést kell végrehajtani. Egy területen csak három banda van; amikor területet lép a játékos, mindig más bandák lesznek elérhetőek. Tiszteletet egy bandánál akkor lehet szerezni, ha egy másik banda tagját megöli a játékos. Az összes körzet befejező küldetésénél meg kell ölni a bandavezért.

  • Zaibacu vállalat: Ők a legfőbb vállalat a játék során, mindhárom városrészben ott vannak. Eredetileg egy japán vállalat paródiája. Velük találkozunk először a játékban. A vezetőjük Trey Welsh (Downtown), Red Waldez (Residental) és Uno Carb (Industrial). Mivel mindenütt ott vannak, ezért az összes banda a riválisuk. Jelük egy sárga Z betü, Z-Type kocsikat vezetnek, és szürke színű ruhákban járnak. Megemlítik őket a Grand Theft Auto III-ban is.
  • Loonies: A Downtown-i elmebetegek csoportja, nevük talán a kanadai dollár másik nevéből (Loonie) jött. A vezetőjük Elmo, riválisuk a Zaibacu és a Jakuza. A jelük egy mosolygós arc, Dementia kocsikat vezetnek.
  • Jakuza: Nevük egy létező japán bűnszervezetet jelöl, Downtown-i bűnszervezet. Vezetőjük Johnny Zoo. Jelük egy kék Y, Miara kocsikat vezetnek. Riválisaik a Zaibacu és a Loony banda. Eddig az első 3 fő GTA-ban, valamint az Advance-ban és a Liberty City Storiesban is szerepeltek.
  • Rednecks: Residental utcai bandája, vezetőjük Billy Bob Bean. Jelük egy piros alapon kék X-mintájú zászló, Pickup kocsikat vezetnek. Ellenségeik a Scientists és a Zaibacu.
  • SRS Scientists: Residental tudóscsoportja, vezetőjük Dr. LaBrat. Jelük egy karcos jelvény, Meteor kocsikat vezetnek. Ellenségeik a Rednecks és a Zaibacu.
  • Hare Krisna: Industrial utcai bandája, eredetileg egy hindu mantra neve, vezetőjük a svéd Sunbeam. Jelük egy narancssárga krizantém virág, Karma Bust vezetnek. Ellenségeik a Zaibacu és az Orosz maffia. Szerepeltek a GTA 1-ben is.
  • Orosz maffia: Industriali maffia, vezetője Jerkov. Jelük egy vörös csillag, Bulwarkokat vezetnek. Ellenségeik a Zaibacu és a Hare Krisna. Eddig a 2 után a San Andreasban, a GTA IV-ben és a Chinatown Warsban tűntek fel különböző változataik.

Külső hivatkozások[szerkesztés]