Rockstar Games

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rockstar Games
Rockstar Games logo.svg
Rockstar Games logo.svg
Típus leányvállalat
Alapítva 1998
Székhely New York, New York  USA
Vezetők Sam Houser (elnök)
Dan Houser
Iparág videojáték-ipar
Tulajdonos Take-Two Interactive
Termékek Grand Theft Auto, Manhunt
Midnight Club, Max Payne, Bully, Red Dead
Anyavállalata Take-Two Interactive Software, Inc.

A Rockstar Games weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Rockstar Games témájú médiaállományokat.

A Rockstar Games a Take-Two Interactive egyik játékfejlesztő részlege, annak teljes tulajdonában álló vállalat. Fő székhelye New Yorkban, az Amerikai Egyesült Államokban található. A játékfejlesztő vállalkozást 1998-ban alapító skót csapat (Sam Houser, Terry Donovan, Dan Houser, Jamie King és Gary Foreman) a Grand Theft Auto című játékának köszönhetően vált világhírűvé.[1]


Rockstar studiók[szerkesztés]

Logó Név Évek (Rockstar részlegként) Megjegyzés
Rockstar Japan 20052014 A játékok japán nyelvre való fordítása a foglalkozási köre.
Rockstar Leeds 2004 Régebbi neve: Mobius Entertainment. Az angliai Leedsben lévő csapat fejlesztette a Grand Theft Auto: Liberty City Stories és Vice City Stories játékokat PlayStation Portable platformra.
Rockstar Lincoln 1999 Főhadiszállásuk az angliai Lincoln. Minőségi jótállási központ. Korábbi neve: Tarantula Studios.
Rockstar London 2005– 2005 novemberében alakult, és a Manhunt 2-n dolgozott, miután a Rockstar Vienna bezárt.
Rockstar New England 2008 Előzőleg Mad Doc Software. Székhelye Andoverben, Massachusettsben van. 2008. április 4-én szerezték meg. Nevükhöz fűződik a Bully Xbox 360 és PC-s portja.[3]
Rockstar North 1999 Korábban DMA Designként ismert, székhelyük a skóciai Edinburgh-ben található. Nevükhöz a híres Grand Theft Auto sorozat és a Manhunt első része fűződik, továbbá felügyelték a Manhunt 2 fejlesztését is. Jelenleg a PS3-as Agenten dolgoznak.
Rockstar San Diego 2003 A korábban Angel Studios néven ismert csapat legismertebb játékai a Red Dead Revolver, a Midtown Madness első két része és a Midnight Club sorozat. Legfrissebb játékuk a Red Dead Redemption, 2010. májusában jelent meg PS3 és Xbox 360 játékkonzolokra. Ők fejlesztették a RAGE (Rockstar Advanced Game Engine) nevű játékmotort is.
Rockstar Toronto 1999– Régebbi elnevezése: Rockstar Canada. A Take-Two cégen belüli fejlesztőcsapata. A kanadai eladásokkal foglalkozik. A csapat portolta át a Grand Theft Auto: Episodes From Liberty City-t PC-re és PS3-ra.
Rockstar Vancouver 2002–2012 Előzőleg Barking Dog Studiosnak hívták. Nevükhöz fűződik a Bully PS2-es változata. Utolsó játékuk a Max Payne 3 volt.
Rockstar Vienna 2003–2006 A bécsi központban dolgozták ki a Max Payne részeket konzolra, valamint a Manhunt 2 nagy részét, amíg 2006. május 11-én be nem zárt.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Stúdiók[szerkesztés]

Források[szerkesztés]