Fiam nélkül soha

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Fiam nélkül soha
(A Family Man)
2016-os amerikai film
RendezőMark Williams
ProducerGerard Butler
Nicolas Chartier
Craig J. Flores
Patrick Newall
Mark Williams
Műfajfilmdráma
ForgatókönyvíróBill Dubuque
FőszerepbenGerard Butler
Willem Dafoe
Alison Brie
Alfred Molina
Maxwell Jenkins
Gretchen Mol
ZeneMark Isham
OperatőrShelly Johnson
VágóThom Noble
Gyártás
GyártóZero Gravity Management
OrszágUSA
Nyelvangol + magyar (szinkron)
Játékidő108 perc
Forgalmazás
ForgalmazóUSA Vertical Entertainment
BemutatóMagyarország (DVD-n)
USA 2017. július 28.
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Fiam nélkül soha (eredeti cím: A Family Man) 2016-os amerikai filmdráma, melyet rendezői debütálásával Mark Williams rendezett és Bill Dubuque írt. A főszereplők Gerard Butler, Willem Dafoe, Anupam Kher, Alfred Molina, Alison Brie és Gretchen Mol.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2017. július 28-án mutatták be, Magyarországon TV-ben játszották le szinkronizálva, 2018 júliusában.

A film fő forgatását 2015. október 26-án kezdték el Torontóban. A 2016-os Torontói Filmfesztiválon vetítették le.

Cselekménye[szerkesztés]

A film középpontjában egy sikeres chicagói céges fejvadász, Dane Jensen (Gerard Butler) áll, aki a Blackridge toborzási ügynökségnél dolgozik. A férfi mindent megtesz, hogy lezárja egy kazánházzal kapcsolatos régi, kényes ügyét. Jensen szemmel láthatóan a munkájára összpontosít, de egyben próbál családfő is maradni. A főnöke, Ed Blackridge (Willem Dafoe) Jensennek szeretné ajánlani az új promóciót. Azonban, hogy biztosítsa az új poszt elérését, le kell győznie az ambiciózus riválisát, Lynn Wilsont (Alison Brie). Jensennek a munkájára való összpontosítása, rosszul érinteni a családját. A felesége, Elise (Gretchen Mol) azt szeretné, ha több időt lenne vele és fiával.

Jensen igyekszik minél több időt együtt tölteni legidősebb gyermekével, Ryannel (Maxwell Jenkins), hogy felkészítse őt a felnőttek világára. Jensen arra lesz figyelmes, hogy Ryan a gyerekkori elhízás határán áll, ezért elkezd vele kocogni reggelente. Jensen és a felesége észreveszi a fián, hogy sokszor túlzottan fáradt és véraláfutások jelennek meg egyes testrészén. Jensen keményebben kezd eldolgozni, több időt eltöltve az irodában, hogy megpróbálja megszerezni az új posztot, ami nem tetszik Elise-nek. Arra kéri, hogy először prioritásként vele foglalkozzon. Ryant később rákos megbetegedéssel diagnosztizálják, ami megdöbbenti Jensent. Több időt tölt a fiával, ami az új posztja egyik előfeltételét okozza. Eközben Lynn megragadja az alkalmat, hogy minél több ügyfelet és pontszámot szerezzen, ami sikerül. Amikor Ryan felébred a kómából és jobban lesz, Jensen elveszíti az állását Ed cégénél, mivel sokáig nem profitált. A szigorú főnöke széttépi Jensen versenymegállapodási papírját, és elküldi a cégtől, ezzel Lynnek átadva az új posztot. Jensen saját céget indít egy régi ügyfele, Lou Wheeler (Alfred Molina) révén, és a családjával is több időt tölt.

Szereposztás[szerkesztés]

(Zárójelben a magyar hangok feltüntetve)[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. ISzDb – Fiam nélkül soha (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2018. július 15.)

További információk[szerkesztés]