Eclipse Foundation

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
The Eclipse Foundation
Eclipse alapítvány
Alapítva 2004. január
Székhely Kanada, Ottawa

A The Eclipse Foundation
Eclipse alapítvány weboldala

Az Eclipse Foundation egy nem profitérdekeltségű, tagok által támogatott cég, a nyílt forráskódú Eclipse projektek gazdája. Segít ápolni mind a nyílt forráskódú közösséget, mind a kiegészítő termékek és szolgáltatások ökoszisztémáját. Valójában egy "harmadik generációs"[1] nyílt forráskódú szervezet.

Története[szerkesztés]

2003-2004-ben az Eclipse konzorcium, egy 5 szoftveripari gyártó által alkotott nem hivatalos konzorcium megalakította[2] az Eclipse Foundationt (alapítványt) – amely egy nonprofit szervezet –, hogy irányítsa és fejlessze az Eclipse-et.

Stratégiai partnerek[szerkesztés]

Minden stratégiai tagnak van képviselője az Eclipse Foundation igazgatótanácsában, akiknek így közvetlen befolyásuk van az Eclipse stratégiai irányvonalának alakítására. A stratégiai tagok a különböző Eclipse-bizottságokban is jelen vannak, hogy információval szolgáljanak az Eclipse Ecosystem témáiról és prioritásairól, és befolyást gyakoroljanak ezekre.[3]

További tagok[szerkesztés]

Az Eclipse Foundationnek körülbelül 170 tagja van,[4] amelyek a világ legtöbb régióját, valamint az ipar és a technológia több szegmensét is képviselik.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. François Letellier (2008), Open Source Software: the Role of Nonprofits in Federating Business and Innovation Ecosystems, AFME 2008.
  2. Eclipse Forms Independent Organization. Press Release. (Hozzáférés: 2004. február 4.)
  3. Strategic Members. Web Listing. (Hozzáférés: 2009. szeptember 4.)
  4. All Eclipse Foundation Members. Web Listing. (Hozzáférés: 2008. július 29.)

Lásd még[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Eclipse Foundation című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.