Dr. Frost

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dr. Frost
(닥터 프로스트)
Dr. Frost
Dr. Frost
Műfajkrimi

AlkotóI Dzsongbom
ÍróHo Dzsijong
RendezőSzong Jongil
FőszereplőSzong Cshangi (송창의)
Csong Uncshe (정은채)
Szong Dzsiru (성지루)
I Jundzsi (이윤지)
Cshö Dzsongu (최정우)

Ország Dél-Korea
Nyelvkoreai
Epizódok10
Gyártás
ForgalmazóOCN
Sugárzás
Eredeti adóOCN
Eredeti sugárzás2014. november 23. – 2015. február 1.
Korhatár15 éven aluliaknak nem ajánlott.
Kronológia
ElőzőReset
KövetkezőMissing Noir M
További információk
SablonWikidataSegítség

A Dr. Frost (hangul: 닥터 프로스트Taktho Phuroszuthu, RR: Dakteo Peuroseuteu?) dél-koreai krimisorozat, melyet az OCN csatorna vetített 2014. november 23. és 2015. február 1. között. A sorozat alapjául I Dzsongbom azonos című manhvája szolgált, melyet 2011-ben tett közzé webképregény formájában a Naver Manhwa.[1][2][3]

Történet[szerkesztés]

Pek Nambong zseniális fiatal pszichológus, akit mindenki csak Dr. Frostként emleget, ősz haja miatt. Frost gyerekkorában egy autóbalesetben megsérült, ami miatt képtelen érzelmek kimutatására és az empátiára. Ennek ellenére elvállalja, hogy az egyetemen, ahol tanult, tanácsadó pszichológusként dolgozzon. Cserfes és minden lében kanál asszisztensnője, Szonga segítségével Nam detektívnek is segítenek gyilkossági ügyek felderítésében, az áldozatok és a gyanúsítottak profilelemzésében. Mindeközben azonban lassan Frost múltja is felszínre kerül és fény derül egy régi bosszúra is, ami közvetlenül kihat nem csak Frostra, de a környezetére is, egy zseniális pszichopata gyilkos műveként.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. Korean Web toons take a trip to France. Korea JoongAng Daily , 2013. február 19. (Hozzáférés: 2014. október 13.)
  2. Everything about webtoons on show at national library. The Korea Herald , 2014. május 27. (Hozzáférés: 2014. október 13.)
  3. Upcoming Drama Doctor Frost Holds Its First Script Reading with Song Chang Ui and Jung Eun Chae Among Others. Soompi , 2014. szeptember 19. (Hozzáférés: 2014. október 13.)

További információk[szerkesztés]