Délibáb (Transformers)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Délibáb (Mirage) vagy Dino
Ferrari 458 Italia -- 05-18-2011.jpg
Állampolgárság autobot
Tevékenység kém, harcos
Sorozat G1, Transformers G2, Transformers Machine Wars, Transformers: Alternators, Transformers: Universe, Transformers: Classic, Transformers: Timelines, Transformers: Beast Machines, Transformers: Robots in Disguise, Transformers: Armada, Transformers: Energon, Transformers: Cybertron, Transformers: A Hold sötétsége,

Délibáb (Mirage) vagy Dino egy kitalált autobot szereplő a Transformers univerzumban.

Jellemzése[szerkesztés]

G1 képregény[szerkesztés]

A Kibertronon, ő volt a bolygó egyik elit, felső osztályos robotja, inkább vadászgatással töltögette napjait. De besorozták az Autobot erők, bár gyakran bizonytalan a motivációk teszik szükségessé, az Autobotok nem nagyon bíznak benne. Ironikus, mivel hogy ő nem hajlandó harcolni, Délibáb egy kiváló harcos, és képzett mesterlövész, miután csiszolta tehetségét vadászat közben a Kibertronon. Fegyverzete egy puska, páncéltörő darts, de a legfontosabb fegyvere, egy vállára szerelt elektro-diszruptor, amely láthatatlanná teszi Délibábot, vagy akár megváltoztatja a fizikai megjelenését. Innen a neve.

Transformers: A Hold sötétsége[szerkesztés]

Délibábot a Transformers: A Hold sötétségéban úgy nevezik hogy: "Dino". Először egy illegális, atomtelepen jelenik meg Űrdongóval, Csatárral és Queval. Látható Washington DC-ben ahol tájékoztatja Charlotte Mearinget hogy Optimusz rossz kedvben van. Majd később harcol az autópályán, és megöl egy álcát Űrdongó segítségével. Ő az egyik Autobot, akit száműzték a Földről és a Xantium nevű űrhajóval hagyták el a Föld légterét – és bár miután Üstökös meg semmisítette a Xantiumot, megmenekül az Autobot társaival együtt. Délibáb részt vesz a végső csatában, és őt is fogva tartják Űrdongóval, Csatárral, Queval és Racsnival. Szemtanúja Que halálának. Miután Agy és Wheelie tönkretettek egy álca hajót, és ennek köszönhetően álca vadászok hulltak az égből, az így megzavart álcák ellen a fogvatartottaik küzdenek. Délibáb túlélte a csatát Optimusz fővezérrel, Űrdongóval, Racsnival, Csatárral és a három Rontóval.

Képességei (filmbeli)

Délibáb egy ügyes, gyors kém és egy kiváló harcos. Erős olasz akcentussal beszél (az eredeti verzióban). A filmben úgy nevezik, hogy Dino. Fegyverei: van mindkét csuklóján egy forgatható penge, és egy krokodil csipeszhez hasonló harapófogója amit ki tud "lőni". Ezt a képességét használja az autópályás harcában. Ügyesen manőverezik, és rendkívül gyors is köszönhetően alakjának. Alakja egy piros Ferrari 458 Italia.

Hivatkozások[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]