Crash Tag Team Racing

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Crash Tag Team Racing
Fejlesztő Radical Entertainment
Kiadó Sierra Entertainment
Zeneszerző
  • Marc Baril
  • Spiralmouth
Sorozat Crash Bandicoot-széria
Platformok PlayStation 2
Nintendo GameCube
Xbox
PlayStation Portable
Kiadási dátum ÉA2005. október 19.
PAL2005. november 4.
JPN2005. december 1.
Műfaj gokartverseny
Játékmódok egyjátékos/többjátékos
Korhatár korhatár nélküli
Adathordozó DVD
A Crash Tag Team Racing weboldala

A Crash Tag Team Racing egy autóversenyzős videójáték, amely a Sierra Entertainment gondozásában jelent meg 2005-ben. A Radical Entertainment fejlesztette a PlayStation 2, Nintendo GameCube, Xbox és PlayStation Portable konzolokra. Egy Nintendo DS-re szánt változat is fejlesztés alatt volt a Sensory Sweep Studios által, idővel azonban felhagytak a munkálatokkal.[1] Az Xboxos változat nem kompatibilis az Xbox 360-nal. A boltok polcaira Észak-Amerikában 2005. október 19-én, Európa szerte 2005. november 4-én, Japánban pedig 2005. december 1-én került. A PlayStation 2-es változatot újra kiadták a "Crash Bandicoot Action Pack" részeként (a Crash Nitro Kart és Crash Twinsanity címekkel együtt) az észak-amerikai régióban 2007 június 12-én, az európaiban pedig 2007 július 20-án.

A Crash Tag Team Racing a tizenkettedik tétel a Crash Bandicoot sorozatban, és egyben a harmadik versenyzős játék, a Crash Nitro Kartot követkve, ami egy indirekt folytatása a Crash Team Racingnek. A játék története Crash Bandicootra fókuszál, akinek az a célja, hogy elnyerje az igazgatói címet egy elavult vidámpark felett, az azt működtető elveszett gyémántokat megtalálva, még mielőtt ellenfele, Doctor Neo Cortex teszi ezt meg.

Cselekmény[szerkesztés]

Szereplők[szerkesztés]

Hat visszatérő szereplővel találkozhatunk a Crash Tag Team Racingben, valamint öt új karakter is csatlakozik hozzájuk. A történetet Crash Bandicoot oldalán kell végigjátszanunk, akinek a célja a riválisával, a világuralomra éhes Doctor Neo Cortex-szel szembeni győzelem és a vidámpark megszerzése

Öt új karakter tűnik fel a játékban, akik közül kettő játszható. Ebenezer Von Clutch, egy elgyengült német kiborg, aki a MotorWorld nevű vidámpark tulajdonosa, akinek az elvesztett fekete ékkő hiányában bármikor leállhat a működése.

A parkban dolgozó munkások, a sanyarú sorsú drónok egy egységes zöld ruhában járják a helyet és pénzért cserébe megvásárolhatóak tőlük különféle tárgyak. Találkozhatunk még emberekkel is, akik a vidámparkban bolyonganak.


Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Crash Bandicoot Games - Crash Tag Team Racing (Nintendo DS). www.crashmania.net. (Hozzáférés: 2016. január 4.)