Ugrás a tartalomhoz

Crash Bash

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Crash Bash
FejlesztőEurocom
KiadóSony Computer Entertainment America
SorozatCrash Bandicoot
PlatformokPlayStation
Kiadási dátumÉA 2000. november 6.
PAL 2000. december 1.
JPN 2000. december 14.
Műfajparty játék
Játékmódokegyjátékos, többjátékos
Korhatárkorhatár nélküli
USK-besorolásUSK 6
AdathordozóCD-ROM
A Crash Bash weboldala
SablonWikidataSegítség

A Crash Bash című játék a Crash Bandicoot széria tagja. Ezt a részt már nem a Naughty Dog készítette, hanem az Eurocom. Ez nem más mint egy Crash-es party játék. Négy karakter van egy játékban. Van tankos lövöldözés, pogózás, labdás és ehhez hasonló játékok. A történet egyszerű: Aku Aku és Uka Uka közötti viszályokat kell eldönteniük a „jóknak” és „gonoszoknak”. Mivel a gonoszok többségben vannak, így Dingodile és Tiny a jó oldalon harcolnak. Itt is mi választunk karaktert magunknak. A játékban a gyémántok teljesen más szerepeket töltenek be, mint eddig. Viszont a jól megszokott Warp Room itt is megtalálható. A játékot lehet többen játszani, akár Adventure módban is.

Szereplők[szerkesztés]

A játékban a Crash Bandicoot sorozat korábban megismert karakterei tűnnek fel. Összesen nyolc darab választható karakter szerepel a játékban, ezek közé tartozik Crash Bandicoot, Coco Bandicoot, Dr. Neo Cortex, Dr. Nitrus Brio, Dingodile, Rilla Roo, Tiny Tiger és Koala Kong. A játék japán kiadásában egy kilencedik szereplő, Fake Crash is elérhető.

A játékban fontos szerepet játszik még Aku Aku és Uka Uka is akik egy-egy négyfős csapatot segítenek a győzelemhez. A főellenségek közé tartozik Papu Papu, Bearminator, a Komodo fivérek (Komodo Joe és Komodo Moe) valamint Nitros Oxide. Ezen kívül Dr. N. Gin és Ripper Roo is feltűnik az N. Ballism, valamint az El Pogo Loco nevű szinteken.

További információk[szerkesztés]