Computer Games Magazine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Computer Games Magazine
OrszágAmerikai Egyesült Államok
Alapítva1988
Megszűnt2007
Nyelvangol
ISSN1546-5101
A Computer Games Magazine weboldala

A Computer Games Magazine egy videójátékokkal foglalkozó nyomtatott magazin. Korábban Computer Games Strategy Plus néven, az előtt Strategy Plus, míg az előtt Games International néven jelent meg az Egyesült Királyságban.[1] Ugyan a kezdetekben csak stratégiai játékokkal foglalkozott, mára már más műfajú játékokról is írnak benne. Az első főszerkesztő Brian Walker volt, majd Steven Wartofsky, őt pedig Steve Bauman váltott. Székhelye Richmondban található. A magazint Brian Walkertől Yale Brozen vásárolta meg.

A magazin címével ellentétben Xbox 360, PlayStation 2, Xbox, GameCube, PSP, Game Boy Advance és Nintendo DS videójátékokról is ír.

A Computer Games Magazine-ban hírek, interjúk, tesztek, előzetesek és egyéb szócikkek, valamint játékfejlesztőknek, ágazati vezetőknek, akadémikusok és írók számára is tartalmaz rovatokat.

A játékokat 5 csillagos skálán osztályozzák.

A MASSIVE Magazine (a későbbi MMO Games Magazine) a Computer Games testvér magazinja, aminek első száma 2006 telén jelent meg.

2007. március 13-án bejelentették, hogy mind a Computer Games Magazine-t, mind az MMO Games Magazine-t megszünteti a kiadójuk, a Theglobe.com, miután azt több millió dolláros ítélettel sújtotta a bíróság.[1]

A Computer Games Magazine görög nyelvű változata még mindig üzemel. Ez eredetileg a Hyperpress tulajdonában volt, azonban 2006-ban a Motorpress megvásárolta (a GamePro magazin görög nyelvű változatával együtt).

2007. július 10-én a Computer Games Magazine weboldalának fórumán egy adminisztrátor azt írta, hogy mind a Computer Games Magazine, mind az MMO Games Magazine egy új kiadó alatt újra beüzemelik.[2]

A Games for Windows: The Official Magazine 2007. októberi számában található volt egy levél a Computer Games Magazine előfizetői számára, amiben elmondták, hogy az újságra való előfizetésükért a Games for Windows magazint fogják kapni.

2009 elején a CGOnline.com újra elérhetővé vált és a magazinban megtalálható cikkeket töltötték fel rá.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b [1]
  2. Archivált másolat. [2008. január 30-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. szeptember 15.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]

  • USA USA-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap