Games for Windows: The Official Magazine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Games for Windows: The Official Magazine
Adatok
Típus havilap
Formátum A4

Ország Amerikai Egyesült Államok
Alapítva 2006 december
Megszűnt 2008 április
Tulajdonos Ziff Davis
Főszerkesztő Jeff Green
Szerkesztő Jeff Green
Nyelv Angol
Székhely  Amerikai Egyesült Államok

ISSN 1933-6160
A Games for Windows: The Official Magazine weboldala

A Games for Windows: The Official Magazine egy havonta megjelenő számítógépes játékokkal foglalkozó magazin volt, amit a Ziff Davis Media adott ki a Computer Gaming World utódjaként. Az első lapszáma 2006 novemberében jelent meg.[1] A 2008 április-májusi lapszám után a magazin nem jelent meg nyomtatott formában és a szerkesztői beépültek a 1UP-ba.[2]

A Ziff Davis szerint a magazin a Computer Gaming World „újjászületése” volt.[3] A CGW/GFW magazinokra semmilyen befolyással nem bírt a Microsoft a Ziff Davis és a Microsoft közötti megállapodás eredményeképp.

A Computer Gaming World utolsó éveiben már túlnyomórészt csak Windows játékokat mutatott be a más operációs rendszerre készülő játékok csekély száma miatt. A magazin szerkesztőinek egy 2006 augusztusi podcastje szerint akkor fogalmazódott meg egy kizárólagosan Windows játékokkal foglalkozó újság ötlete amikor a Microsoft a Windowst egy életképes játék platformmá akarta alakítani (a 2006-os E3-on). A CGW szerkesztői kapcsolatba léptek a Microsofttal a platform specifikus lap ötletével. Végül a Ziff-Davis nyerte meg ennek a jogait és mivel a kiadónak már volt egy számítógépes játékokkal foglalkozó magazinja ezért azt átalakította a Games for Windows: The Official Magazine-ra.

A 1UP.com-on a magazin szerkesztői folytatták a GFW Radio podcastjuk közzétételét. Több szerkesztő kilépése után, köztük Jeff Greennel és Shawn Elliottal a podcast utolsó epizódját 2008. szeptember 17-én tették közzé.

Hivatkozások[szerkesztés]

  • USA USA-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap