Boss Level – Játszd újra

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Boss Level – Játszd újra
(Boss Level)
2020-as amerikai film

A film magyarországi plakátja
A film magyarországi plakátja
RendezőJoe Carnahan
Producer
Műfaj
Forgatókönyvíró
Főszerepben
ZeneClinton Shorter
OperatőrJuan Miguel Azpiroz
Gyártás
Gyártó
  • Emmett/Furla Films
  • Scott Free Productions
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő104 perc
Költségvetés45 000 000 $
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
  • 2020
  • 2020. július 23. (Magyarország)[1]
Korhatár18 V. kategória (NFT/25589/2020)
Bevétel2 000 000 $
További információk
SablonWikidataSegítség

A Boss Level – Játszd újra (eredeti cím: Boss Level) 2021-ben bemutatott amerikai sci-fi-akciófilm, melyet Chris és Eddie Borey, valamint Joe Carnahan forgatókönyve alapján Carnahan rendezett.

A főbb szerepekben Frank Grillo, Mel Gibson, Naomi Watts és Michelle Yeoh látható.

Rövid történet[szerkesztés]

Egy visszavonult katona, Roy Pulver időhurokba kerülve újra és újra átéli ugyanazt a számára végzetes napot.[2]

Cselekmény[szerkesztés]

Roy Pulver nyugalmazott Delta Force katona Atlantában él. Egy reggel arra ébred a lakásában, hogy egy machetével felfegyverzett bérgyilkos próbálja megölni, egy helikopterről is tüzelnek rá, a többi bérgyilkos elöli autós menekülés közben pedig életét veszti. Kiderül, hogy a férfi ugyanazt a napot éli át újra és újra, immár négy hónapja – támadói minden alkalommal pontosan ismerik pillanatnyi tartózkodási helyét, de a támadásuk okát nem fedik fel. A 48. alkalommal Roy felhívja feleségét, Jemmát, akivel külön élnek. Csak a nő főnökével, a Dynow Labs vezetőjével, Clive Ventor ezredessel tud beszélni, aki elmondja a gyanakvó Roynak, hogy Jemma előző este meghalt egy munkahelyi balesetben. Előző nap Roy ellátogatott felesége munkahelyére, abban a reményben, hogy állást szerezhet. Vitatkoztak közös gyermekük, Joe jövőjéről, aki nem tudja, hogy Roy az apja.

A 143. alkalommal Roy észreveszi és követi Joe-t, a fiú bevallja neki, hogy egy videójáték-verseny miatt ellógott az iskolából. A bérgyilkosok ismét megölik a férfit, de Roy közben rájön, hogy a fogába rejtett nyomkövetővel találnak rá minden alkalommal. A 156. próbálkozása során Ventor felfedi Roy előtt, hogy a Dynow cég egy szerkezetet épített, mellyel újraírhatják a történelmet, ami egyúttal Ventort a világ teljhatalmú diktátorává tenné. Jemma haláláért is Ventor a felelős, ám a nő még korábban gondoskodott róla, hogy Roy belekerüljön egy időhurokba, lehetőséget nyújtva számára Ventor legyőzésére. Később az is kiderül, hogy a szerkezetet nem lehet kikapcsolni és felrobbanva hamarosan az egész világot elpusztítja.

Roy az időhurkot kihasználva kiismeri támadói minden akcióját, így azokat el tudja hárítani. Az így felszabadult időt arra használja, hogy jobban megismerje a fiát. Beszélgetésük során egy elejtett információból rájön, Jemma aznap reggel még felhívta a fiát telefonon, vagyis még életben van, amikor Roy reggel felébred és újraéli a napját.

Roy eltéríti a lakása előtt őrködő helikoptert, a Dynow főhadiszállására viteti magát, megelőző csapást mér az összes bérgyilkosra és végez Ventorral is, megmentve Jemmát. A nő közli vele, az egyetlen mód a világ megmentésére az, ha Roy belép a szerkezetbe, ami az ő genetikai anyagára van hangolva, de még soha nem próbálták ki. Roy félelem nélkül megteszi abban a tudatban, hogy ezzel megmenti a feleségét és a fiát.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang[3]
Frank Grillo Roy Pulver Makranczi Zalán
Mel Gibson Clive Ventor ezredes Sörös Sándor
Naomi Watts Jemma Wells Létay Dóra
Michelle Yeoh Dai Feng Bertalan Ágnes
Will Sasso Brett Schneider Zoltán
Annabelle Wallis Alice Dobó Enikő
Rob Gronkowski Gunner
Ken Jeong Jake séf Vida Péter
Mathilde Ollivier Gabrielle Pap Katalin
Selina Lo Guan Yin Mentes Júlia
Quinton Jackson német ikrek
Rashad Evans
Meadow Williams Pam Csuha Borbála
Sheaun McKinney Dave Orosz Ákos
Aaron Beelner Kaboom

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Boss Level című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. http://nmhh.hu/dokumentum/198182/terjesztett_filmalkotasok_art_filmek_nyilvantartasa.xlsx
  2. Boss Level - Játszd újra - Kritika (magyar nyelven). Puliwood, 2020. november 26. (Hozzáférés: 2020. december 30.)
  3. Boss Level - Játszd újra - ISzDb (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2021. augusztus 28.)

További információk[szerkesztés]