Bátrak földje

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bátrak földje
Műfaj teleregény

Író Kalamár Tamás
Lányi Balázs
Josie Day
Rendező Kinizsi Ottó
Koblicska Örs [1]
Szilágyi Fanni [2]
Végh "Vozo" Zoltán [3][4]
Főszereplő
Zeneszerző Som Krisztián

Ország magyar Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 1
Epizódok80
Gyártás
Producer
 • Kalamár Tamás
 • Ondruss Ilona
 • Báder Gergely
Vágó Bukovszki Tamás ,[5] Kapi Dániel,[6] Murányi Gergely[7]
Operatőr Bagi Ákos, Dabóczi Balázs, Kóródi Dániel, Nagy Pál Bálint, Rónai Domonkos
Részenkénti játékidő 45 perc
Gyártó Paprika Studios
Sugárzás
Eredeti adó HUN RTL Klub
Eredeti sugárzás2020. január 1.2020. április 23.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk

A Bátrak földje kosztümös magyar teleregény. Első epizódját 2020. január 1-jén mutatta be az RTL Klub televíziós csatorna. A jeleneteket az Iparművészeti Múzeumhoz tartozó, barokk stílusú Nagytétényi Kastélyban[8] valamint a Szentendrei Skanzenben vették fel, azon belül is legtöbb helyszín a felföldi mezőváros tájegység volt.[9] Budafokon voltak még külső, városi helyszíni felvételek.[10] A forgatás 2019 nyarán, hat hónapon keresztül tartott és november közepén ért véget.[10]

Szereplők [11][szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Név Színész Jellemzés
Rokoczay Anna bárónő[12] Szász Júlia A 21 éves Anna nem elégszik meg a társadalom által ráosztott nemes szerepével, és úgy véli, hogy az élethez elengedhetetlen a mindent elsöprő szenvedély. A szülei által erőltetett, rendes és biztonságos házasság és gyerekvállalás helyett tanulni szeretne, felfedezni, megismerni a világot. Tudja, hogy küldetése van az életben, csak még nem biztos benne, hogy mi is az. Eldönti, hogy diplomás orvos szeretne lenni. Imre megkéri a kezét, ám Anna szülei ezt nem nézik jó szemmel. Miután Bécsbe megy, elhatározza, hogy felvételizik a bécsi orvosi egyetemre, viszont egy rosszakarója közbenjárására Annát elutasítják a bécsi egyetemről. (Később Hilda a kapcsolatai által elintézi, hogy a bárókisasszonyt mégis felvegyék.) Imre újra megkéri a kezét Bécsben, ezúttal a szülők beleegyezésével. Anna képtelen döntést hozni a 2 udvarló közül: Sándor, aki a mindent elsöprő szerelmet és orvosi álmai teljesülését jelenti, vagy Imre, aki mellett biztos támaszt és családot kap. Végül Sándorral Svájcba szökik,a zürichi egyetem diákja lesz, majd 2 évvel később újra hazatérnek és összeházasodnak.
Rokoczay Károly báró Ilyés Róbert Élet-halál ura a városban, csak attól tart, hogy örökösei egyszer majd elherdálják mindazt a hatalmat és vagyont, amit ő eddig felépített. Családja, alkalmazottai, szolgái félik és tisztelik. Hűvös és számító, aki az emberekre is úgy tekint, mint kedvenc játékában, a sakkban a bábukra. Később kiderül, hogy Zalán édesapja. Felesége, Jozefin, és (kisebbik) fia, Móric merényletet terveznek ellenne, ám a mérgezés meghiúsul. A bárófit lecsukják és a báró kitagadja, a bárónét pedig Károly kidobja a kastélyból. Végül nem válnak el, de Jozefin nem tér vissza a gyermekek miatt sem. Az utolsó epizódban súlyos érbetegségébe majdnem belehal, de Anna orvosi tudásával megmenti az életét. A halálközeli élmény hatására teljesen megváltozik.
fiatalon: Bodoky Márk
Rokoczay Jozefin báróné Fodor Annamária Anna, Móric és Ilona édesanyja. „Jégkirályné” izzó vágyakkal. Számára minden a hatalomról és az irányításról szól. Mindenre és mindenkire aszerint tekint, hogyan tudná a saját érdekei szerint használni. Ha valami megtetszik neki, azt megszerzi, ha valami nem tetszik neki, attól megszabadul – mindkettőt bármi áron. Titkos viszonyt folytat Zalánnal, a kováccsal, aki valójában a mostohafia. Mikor ezt megtudja, felbújtja Móricot, hogy ölje meg Károlyt. Terve nem sikerül, ezért Károly kidobja a kastélyból. Az utolsó részben kiderül, hogy Gréta tantival él Bécsben, bár nem vált el Károlytól, de nem tartja a kapcsolatot a családjával.
Rokoczay Móric báró Jaskó Bálint[13] A Rokoczay ház majdani örököse, akinek minden a látszatról szól. Azt akarja, hogy őt tartsák a legjóképűbbnek, a leggazdagabbnak, a legokosabbnak, a legmindenebbnek. Leginkább apja tiszteletét szeretné elnyerni, egyelőre sikertelenül. A gazdag, becsvágyó aranyifjú a kiskapu-keresés királya. Ő gyújtatja fel a Torzsa-birtokot, ami után letartóztatják, és apja, mivel meg akarta mérgezni, kitagadja. Az utolsó részben amnesztiával szabadul, ismét apja életére tör, de ezúttal sem jár sikerrel, végül Károly megbocsát neki, és visszafogadja a családba.
Rokoczay Ilona bárónő Kardos Kíra[14][15] Ilona Anna húga, jól nevelt úri kisasszony. Bájos, cserfes, életvidám kislány, aki alig várja, hogy végre ő is szerelmes legyen. Kíváncsi, barátságos és kreatív. Igyekszik másoknak segíteni, de nem mindig gondolja végig, hogy tettei milyen következményekkel járhatnak.
Vető Mariska Takács Nóra Diána Jozefin élesnyelvű komornája, tele energiával. Folyton matat, pörög, szeret nyüzsögni, sokat fecseg. Sokat morgolódik, de szórakoztató, és a gondjára bízottakért bármire képes lenne. Az izgalmakat hajhássza, de sokszor türelmetlen, könnyen el is unja a dolgokat. Impulzív, néha sekélyes és szemtelen. Özvegy. A fia, Zalán, a szeme fénye, aki a báróval való kapcsolatának gyümölcse. A sorozat végére Zalán házat épít neki, majd Babával elutazik.
fiatalon: Veszelovszki Janka [16][17]
Vető Zalán Koltai-Nagy Balázs[18][19] Zalán egy aranyszívű lovag, aki egy kovácslegény testébe született. Karizmatikus, igazságos, becsületes. Azonban ami a szívén, az a száján, és ez bizony bajba szokta sodorni. Ha valamit nagyon akar, akkor azt kemény munkával meg is szerzi. Sokszor az az érzése, hogy többre hivatott, mint hogy Rokoca kovácsa legyen, de nem tudja megmagyarázni, miért. A sorozat során a bárónéval kerül közelebbi (mindenki előtt gondosan titkolt) viszonyba. A későbbiek folyamán (eleinte csak a nézők számára) kiderül, hogy a báró eltitkolt fiaként született. Miután Katicától megtudja az igazat, szakít Jozefinnel, és teljes jogú tagja lesz a Rokoczay családnak.
Torzsa Sándor Kenderes Csaba[20][21] Sándor egy 22 éves borász. Rebellis, forrófejű, impulzív, és szenvedélyes. Mer nagyot álmodni, és tenni sem fél álmaiért. Legfőbb bánata, hogy még túl fiatal volt 1848-ban, így nem vehetett részt a szabadságharcban. Bár szülei mindig csitítanák, Sándor a céljaiért és elveiért akár az életét is adná. Hisz abban, hogy jobb a fájdalom, mintha az ember semmit sem érez. Ő robbantja fel a vasúti hidat az első epizódban, ezt a későbbiekben meg is gyónja Péter atyának. Sokáig harcol Anna szerelméért Csizmadia Imrével, végül ő lesz a befutó, a két férfi pedig békejobbot nyújt egymásnak. Mielőtt hazatérnek Annával, Svájcban dolgozik borászként.
Csizmadia Imre Bárnai Péter[22] A 24 éves Imre Rokoca zsandárhadnagya, korábban pedig a monarchia katonája volt. Özvegyember, egy kisfiúval, aki úgy gondolja, felesége halálával magát a szerelmet is örökre elveszítette. Kicsit régimódi, puritán, becsületes és büszke. Ösztönösen tudja, mi helyes és mi helytelen. Morális értékrendjét igyekszik a köz javára fordítani. Sokan árulónak tekintik a városban, pedig Imre csakis a legjobbat akarja hazája népének. Anna bárónő után megy Bécsbe és megkéri a kezét majd visszatérnek Rokocára. Rokoczay Károly báró úr atyai áldását adja a frigyre és ezért a hölgyért az utolsó lélegzetéig küzdött a zsandár hadnagy. Azonban Anna nem szereti igazán, így beleszeret Katicába. A sorozat utolsó epizódjában már szolgabíróként és Katica férjeként szerepel.
Torzsa Mihály Csőre Gábor Mihály, Sándor édesapja – egy jómódú borász, aki igyekszik a saját keze munkájával előteremteni a családja jövőjét. Magabiztos, büszke, tiszteletet parancsoló parasztember. Erős az igazságérzete, önfeláldozó, a családjáért bármire képes. Egykor az életét adta volna Magyarország függetlenségéért, de ma már a családja biztonsága érdekli leginkább. Miután a szőlőültetvény leég, a vasúttársaság részvényese.
Torzsa Terka Dér Denisa[23] Terka, Sándor elkötelezett, gyakorlatias édesanyja. Gondoskodó, óvó, odaadó anya és feleség. Mindig kedves, mindig elfoglalt, és mindig engedelmes. Barátságos és bizalomkeltő, de tud nagyon kemény is lenni, főleg, ha a szerettei biztonságáról van szó. Ráérez, hogyan lehet az emberekről gondoskodni, mire van szükségük ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Tót származású.
Torzsa Gyula Berencsy Martin[24] Gyula, Sándor és Rózsa öccse. Bátor, sokszor szemtelen. Határozott, okos, céltudatos. Büszke rá, hogy nem tart semmitől. Keményen megdolgozik azért, amit el akar érni, de hajlamos a kapkodásra, és néha olyan csatákba is belemegy, amikbe nem kellene. Eleinte a szőlőben dolgozik, majd a báró inasa lesz, a Torzsa-földért vívott harcban pedig kvázi ügynökként viszi a híreket családjának. Megmenti Ilona bárokisasszonyt a tűzből, amiért majdnem az életével fizet.
Torzsa Borika Pintye Júlia[25] Bori jólelkű teremtés, bár néha kicsit akaratos. Okos és szemfüles kislány. A nagyszülei, Mihály és Terka nevelik. Tulipánné rájön, hogy Rózsa a valódi édesanyja,ami tényt később Móric szétterjeszt a városban. Édesapja Elek, a betyár.
Csizmadia Zsuzsa Tóth Ildikó[26] Zsuzsa asszony szeretett férje a háborúban halt meg, és gyermekei közül is csak Imre maradt életben. Így Zsuzsának nincs nagyobb vágya, mint hogy Imre és Palika biztonságban éljenek. Ugyanakkor Zsuzsa nem mer új embereket megkedvelni, abban a félelmében, hogy őket is elveszítheti. Komor, sztoikus, sokszor gyanakvó, de figyelmes és lojális a szövetségeseihez. A történet végén a Péter atyával (Lobsinger Ödön emlékére) alapított árvaház egyik vezetője.
Csizmadia Palika Kuna Márk Károly [25] Palika ötéves, szeretetre méltó és szeretetéhes kisfiú. Édesanyját olyan korán elvesztette, hogy nem is emlékszik rá. Elsősorban nagymamája neveli, de Palika akkor a legboldogabb, amikor az apjával lehet. Erre azonban Imre foglalkozása és titkolt bűntudata miatt csak kevés esély adódik.
(Csizmadia Imréné)

Bodza Katica

Litauszky Lilla Katica, Anna bárónő 21 éves szobalánya. Erdélyi árva, akit kislányként fogadtak be a kastélyba, hogy Anna szolgálója legyen. Azóta ő lett a kisasszony legfőbb bizalmasa és legjobb barátnője is. Katica igazi romantikus, reménytelenül szerelmes típus. Nem könnyen bízik meg másokban, de ha valaki elnyeri a bizalmát, onnantól hűséges barátot nyer vele. Katicának azonban van egy olyan titka amit még Anna sem ismer. A sorozat során kiderül, hogy Baba az édesanyja. Eleinte Sándor volt a szerelme, de miután ő Annát választotta, Imre lett a szerelme, akivel összeházasodtak. Az utolsó részben már az árvaház nevelőjeként dolgozik, és Imrével közös gyermekét várja.
Baba Spolarics Andrea A sejtelmes tekintetű Baba az erdőben, egy ekhós szekérben él. A cigányasszonyt a legtöbben boszorkánynak tartják, sokan félnek tőle, amit Baba jól ki is használ: így el tudja titkolni, hogy igazából arany szíve van. Tudását gyógyításra, varázslásra, jövendölésre és bábaságra egyaránt használja. Így egyszerre kiközösített pária és becsben tartott kincs, aki a város gyermekeit segíti világra. Később kiderül, hogy ő Katica édesanyja.

A báróné, annak ellenére, hogy segített neki az abortuszában, majdnem halálra vereti. Később elköltözik a városból, az utolsó részben mint már gazdag asszony tér vissza, varázslási és jövendölési képességeit használva ugyanis egy nagyobb összeget nyert a lutrin.

fiatalon: Messaoudi Emina
(Tulipán Jakabné)

Torzsa Rózsa

Radnay Csilla[27] Rózsa egy könnyűvérűnek látszó csapos, aki nagyon jól megtanulta kezelni a rokocai fogadó vendégeit. Sándor és Gyula testvére, Borika édesanyja, a kislány miatt családja egy jó időre kitagadta, a picit pedig a szülők sajátjukként nevelik. Ki akar tűnni a világban, és a mindent elsöprő, szenvedélyes szerelmet keresi, ami sokszor rossz utakra viszi. Szórakoztató, egyedi, magabiztos. Sokáig Móric ágyasa, és egy időre Elek is visszatér az életébe. Utóbbi bűnös tette és kivégzése megviseli, végül Tulipán Jakab mellett találja meg a boldogságot.
Tulipán Jakab Hajmási Dávid[28] Jakab egy megfelelni vágyó zsidó szatócs, aki minden emberben a potenciális vevőt látja, így mindenkihez van egy kedves mosolya. De leginkább imádott feleségének akar bizonyítani, akit az életénél is jobban szeret. Keményen megdolgozik mindenért és már nagyon várja, hogy édesapa lehessen. A 26. részben azonban elveszíti feleségét. Sokáig kerülgetik egymást Rózsával, akit végül az utolsó részben feleségül vesz.
Péter atya Pataki Ferenc[29] Péter atya gondoskodó, fontos számára a közösség, amelynek lelkipásztoraként szolgál. Művelt, éles eszű, megfontolt szónok. Megbízható, megértő, lelkiismeretes és lojális. Nem ítélkezik. Azonban nagyon nyomasztja, hogy korábban katonaként embert ölt. A történet végén egy árvaházat alapít és vezet Csizmadia asszonnyal.
Tulipán Sára Hőrich Nóra Lili Sára a szatócs Jakab életvidám, várandós felesége. Kedvességével a legtöbb embert azonnal leveszi a lábáról. Mindenkihez szeretettel fordul, jó barát. Hisz benne, hogy a világ jobbá válhat, ha az emberek egymást segítik. A 26. részben Sára kisbabájával együtt belehal a szülésbe.
Lobsinger Ödön Salat Lehel[30] Szolgabíróként a törvény megtestesítője Rokocán, aki szereti a katonás fegyelmet, a rendet és nyugalmat. Számára nem számít az erkölcs: amit a hatalom megkíván, annak meg kell történnie. Éppen emiatt nehezíti meg lépten-nyomon Imre életét. Elek az 56. részben leszúrja, éppen a Zsuzsannával való eljegyzése után.

Mellékszereplők[szerkesztés]

Név Színész Jellemzés
Florian von Engelsburg-Alberti gróf Mikola Gergő [31] Magabiztos, kiváló családból származó nőtlen gróf. Ambiciózus és sikeres osztrák üzletember, aki a rokocai vasúti építkezés pénzügyeit hivatott ellenőrizni. Arrogáns, önző, és nincs ellene a korrupciónak, amennyiben annak eredményét ő is élvezi. Korának egyik legkeresettebb agglegénye. Egy megjegyzése azt valószínűsíti, hogy anyai ágon magyar származású lehet. Rajong a pesti kaszinókért és kedveli a hegymászást is. Szerelmes Annába, ezért majdnem megerőszakolja, amiért Móric párbajra hívja ki, de végül Csizmadia Imre áll ki ellene. A párbajban veszít, ennek következtében egyik lábára lesántul. Ezután ott tesz keresztbe a Rokoczayaknak ahol csak tud, Anna egyetemi felvételijét is megakadályozza.
Rokoczay Hilda báróné Nagy Fruzsina Lilla[32] Móric elhanyagolt, Bécsben élő felesége. Törékeny alkata határozott, szilárd jellemet takar. Remek megfigyelő, jó hallgatóság, könnyen átlát mások hazugságain, de nála soha nem lehet tudni, mikor hazudik és mikor mond igazat. Igyekszik élvezni az életet, akkor is, ha ebben férje nincs mindig mellette.
Gréta Tanti (Bánffy Gréta) Murányi Tünde Hozzá küldték Bécsbe Annát a szülei. Gréta Anna bárónő anyai ági rokona. Henrik, a férje orvos és feltaláló volt, de meghalt. Jozefin hozzá küldi Annát, a sorozat végén azonban ő szorul a jóindulatára.
Daru György zsandár Kristóf István Csizmadia Imre alárendeltjei közül az egyetlen zsandár, akinek az eddigi részekben elhangzott a neve, szerepelni is ő szerepelt ezidáig a legtöbbet. Szolgálatkész és jó megfigyelő, előszeretettel fitogtatja hatalmát.
Szarka Elek[33] Bányai Miklós[34] Vele beszélgetett Torzsa Mihály és Gálos István. Valamint őt ismerte fel Rózsa, amikor Jakab boltjába megy, hogy elnézést kérjen tőle. Eleket keresik a zsandárok. Rózsa elárulja Terkának, hogy Elek az édesapja Borikának. Lobsinger Ödönt, a szolgabírót az 56. részben leszúrja. Ezért nyilvánosan felakasztják.
Kiss Lajos tyúktolvaj Mátrai Lukács Sándor Kisstílű bűnöző, ugyanakkor szószátyár természetű, szangvinikus alkatú személyiség. Miután tyúklopás miatt ötven botütést és pár napos szabadságvesztést vetnek ki rá, a zsandárság fogdájában megismerkedik Torzsa Sándorral, akit barátjául fogad.
Sümeghy Tibor kurtanemes Fillár István A Rokocát is érintő vasútépítés előrehaladásáért felelős bizottmány egyik tagja, aki fiatalabb korában Jozefin egyik hódolója volt, és azóta is gyengéd érzelmeket táplál a báróné irányában. Ezután a báróné csúnyán átveri.
Gálos István Antal D. Csaba[35] Hamiskártyás, pitiáner bűnöző, aki azonban olyan információkkal rendelkezik, ami közelebb vezetheti a nyomozó hatóságokat a hídrobbantó kilétéhez, és aránylag készségesnek is mutatkozik a segítségnyújtásban.
....[36] László G. Attila[37] Betyár. Vele verekedett Imre az erdőben és közben megölte.
Georg Neubauer Csonka András [38] A bécsi kávéház főpincére.
....[39] Uwe Lauer [40][41] Vele beszélget németül a bécsi orvosi egyetem dékánja miközben Anna bárónő beleszól a beszélgetésbe.
Herr Paul Weber Toni Slama [42]
magyar hangja: Várkonyi András
A bécsi orvosi egyetem dékánja. Anna bárónő Semmelweis Ignácról és úgy általában a gyógyításról beszélget vele. Feltűnik neki a bárókisasszony tudása, és szívesen látná az egyetemen, de Anna végül Zürichbe megy tanulni.
....[43] Björn Freiberg [44][45] Tanár a bécsi orvosi egyetemen.
Káló Mir Dávid Hessami Durmó fia. Ő rohan Babához, hogy az apját megszúrták és segítsen rajta. Neki ígérte Baba Katicát.
Durmó Horváth György Káló apja, Baba régi cigány ismerőse.
Duránczi Laborc, szabómester Lakatos Márk[46][47][48] Extravagáns szabómester, aki többek között Anna bárónő ruháját kreálja a bálra[49] és halálosan szerelmes Csizmadia Imrébe.
Egyházas-Berzsenyi József, főispán Juhász Károly Vele beszélget Csizmadia Imre a bál során. Eleinte nézeteltérés van köztük, de aztán a beszélgetés végére megemlíti neki, hogy akár ő is lehetne az új szolgabíró Rokocán.
Erzsike Vasvári Emese Torzsáék szomszédja, ő értesíti őket, hogy tűz van.
Monostory Pál Tóth László Kocsis a Rokoczay család szolgálatában.
Vicus Szabó Vivien Cseléd a Csizmadia családnál
Abigél .... [50] Cseléd a Rokoczay családnál.

Epizódok[szerkesztés]

Évadáttekintés[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adó
ÉvadbemutatóÉvadzáró
1.802020. január 1.2020. április 23.RTL Klub logo.svg

Első évad (2020)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Premier Nézettség
1. 1. 1. rész 2020. január 1. 604 000
Egy rebellis fiatalember, Sándor, olyat tesz, amivel végzetes veszélybe sodorja magát. Imre, a zsandárhadnagy hatalmas kihívás elé néz és nem csak a munkája terén. Míg a báró lánya, Anna úgy érzi, hogy találkozott élete szerelmével, addig a szobalánya Katica, nagy kockázatot vállal, hogy megmentse azt a férfit, akibe titokban évek óta szerelmes.
2. 2. 2. rész 2020. január 2. 534 000
Báró Rokoczay Károly igyekszik nyomást gyakorolni a parasztokra, hogy kiderítse, ki áll a robbantás mögött és ki volt a bűntársa. Katicát is fenyegeti a lebukás veszélye. Annát anyja, a báróné nyomasztja, hogy mihamarabb válasszon magának férjet. A bárókisasszony azonban nem akar még férjhez menni, ezért úgy száll szembe a szülői akarattal, ami gyanút kelt a hadnagyban, hogy Annának is köze lehetett a robbantáshoz.
3. 3. 3. rész 2020. január 3. 491 000
Tart a nyomozás a robbantás ügyében. Imre és Anna nem mindennapi módon kerül közelebb egymáshoz. Sándor távollétében tizenéves öccse, Gyula bizonyítani akar a szüleinek, de a terve nem úgy sül el, ahogy elképzelte. Imre, a zsandárhadnagy elszörnyedve nézi, hogy a szolgabíró utasítására a zsandárok miként folytatják az elkövetők utáni hajszát.
4. 4. 4. rész 2020. január 6. 457 000
Miközben Imre, a zsandárhadnagy, a munkáját félti, báró Rokoczay Károly amiatt aggódik, hogy ha a nyomozás nem zárul le időben, a családja végleg eleshet a busás haszonnal járó üzlettől. Jakab, a zsidó boltos, aki feleségével, Sárával, első gyermeküket várja, két tűz között találja magát. Kiderül Rózsa, a csaposlány titka. Anna bárókisasszony pedig megint belebotlik valakibe a kis istállóban, és ez a találkozás egyiküknek akár végzetes is lehet.
5. 5. 5. rész 2020. január 7. 477 000
Zalán, a kovács, előbb Katica, a szobalány titkát leplezi le, majd gyanús tárgyakat talál, amik Imre, a zsandárhadnagy kíváncsiságát is felkeltik. Hogy mentsék, ami még menthető a vasúttal kapcsolatban, a báró és fia, Móric elhatározásra jutnak, ami nem mindenkinek nyeri el a tetszését és újabb feszültséget szül. Anna isteni jelet kap arra, mit kezdjen az életével.
6. 6. 6. rész 2020. január 8. 496 000
Imre, a zsandárhadnagy, rájön, hogy az egész Torzsa család gyanúsan viselkedik. Talán nekik is közük lehet a robbantáshoz? Annát a báróné még mindig ki akarja házasítani a lány akarata ellenére. Anna meglepő forrásból kap támogatást, hogy megvalósítsa az álmait. A szobalánya, Katica, azonban nem túl lelkes, amikor Anna beavatja terveibe. A Rokoczay családhoz egy gazdag és jóképű gróf, Florian von Engelsburg-Alberti érkezik, aminek nem mindenki örül.
7. 7. 7. rész 2020. január 9. 436 000
Sándor sebe elfertőződik, tovább nehezítve a férfi amúgy is nehéz helyzetét. Károly megalázza a bárónét, Jozefint, aki ezt nem hagyja annyiban. Annára rá akarják erőltetni a gazdag, nőtlen bécsi grófot, Floriant, míg a bárókisasszony azon van, hogy menekülőutat találjon. A gróf megjelenése a vasút ügyében is zavart okoz. Rózsa rá akarja venni Torzsáékat a föld eladására és megdöbbentő dolgot tesz.
8. 8. 8. rész 2020. január 10. 495 000
Beváltja-e Rózsa a fenyegetéseit a Torzsa család ellen? Anna belemegy, hogy megmutassa Floriannak a várost, de csak azért, hogy végrehajthassa titkos tervét. Jozefin szemet vet egy vonzó fiatalemberre, és kihasználva hatalmát, megpróbálja elcsábítani. Sándort annyira leveri a lábáról a sebláz, hogy hallucinálni kezd, és lázálmában megcsókolja Annát, a bárókisasszonyt.
9. 9. 9. rész 2020. január 13. 480 000
Sándor állapota aggasztó. Móric újabb akcióra készül és a kockázatos vállalkozásba belevonja a kovácsot, Zalánt is. Vajon sikerül-e? A Torzsa családnak meg kell küzdenie a felhergelt városiak dühével. Annának lelkiismeret-furdalása lesz, hogy kihasználja egy férfi érzelmeit, de mielőtt tehetne emiatt valamit, Jozefin tesz nem várt dolgot.
10. 10. 10. rész 2020. január 14. 529 000
Péter atya véletlenül remek ötletet ad báró Rokoczay Károlynak, hogyan szerezze meg azt a részét a Torzsa földnek, ami a vasút építéséhez kell Zalán, az ifjú kovács, tanácstalan szívügyekben, de megtalálja, kihez fordulhat támogatásért. Móric titkos alkut köt Floriannal, aminek érdekében semmitől sem riad vissza. Anna megpróbál kibékülni a férfival, akit elárult, de kérdéses, hogy ő megbocsát-e neki.
11. 11. 11. rész 2020. január 15. 442 000
Imrének, a zsandárhadnagynak választania kell, hogy idejét a nyomozásra, vagy egy hölgy figyelmére fordítsa-e. Döntésébe azonban a szolgabírónak is van némi beleszólása. Sándor öccse, Gyula be akarja bizonyítani a szüleinek egyszer és mindenkorra, hogy elég felnőtt már, és ennek érdekében semmitől sem riad vissza. Anna elkezd a helyi javasasszonytól, Babától tanulni, de ehhez még Jozefinnek is van egy-két szava.
12. 12. 12. rész 2020. január 16. 442 000
Katica és Zalán szövetséget köt. Ki tart-e Anna az álmai mellett anyja, Jozefin mesterkedései ellenére? Imre döntésre kényszerül: a várost szolgálja, vagy a saját boldogságával törődik? Hogy megszerezze a Torzsa föld egy részét, Károly, a báró ördögi alkut ajánl Mihálynak. Hogy dönt Mihály?
13. 13. 13. rész 2020. január 17. 439 000
Míg Jakab, a boltos távol van, egy csaló átveri várandós feleségét, Sárát. Rózsa próbálja meg visszaszerezni Sára pénzét, de kérdéses, hogy sikerül-e. A Torzsa házaspár, Terka és Mihály kénytelen elfogadni a megmásíthatatlant. Anna titkos gyógynövénygyűjtő útján közel kerül a lebukáshoz. Hogy ezt elkerülje, segítséget kénytelen kérni, de annak ára van.
14. 14. 14. rész 2020. január 20. 474 000
Zalánt, az ifjú kovácsot, gyötörni kezdi a lelkiismerete egy nő miatt. Zsuzsa más szemmel kezdi látni Ödönt, a szolgabírót, ami konfliktust okoz neki fiával, Imrével. Katica megtudja, mit fizetett Anna a "lovászfiúnak" a segítségért, és féltékeny lesz a bárókisasszonyra. Terka döbbenetes felfedezést tesz a folyóparton, ami viszont Mihálynak ad ötletet.
15. 15. 15. rész 2020. január 21. 483 000
Anna döbbenetes felfedezést tesz a kastélyban, ami, ha kiderül, több ember életét is veszélyeztetheti. Jozefin úgy ügyeskedik, hogy Károly egyik támaszát is a saját oldalára fordítsa. A zsandárhadnagy anyja, Zsuzsa gyanakodni kezd Péter atyára, amikor megtudja, a pap korán sem olyan szentéletű, mint eddig hitte. Imre a robbantással kapcsolatban nagy felfedezést tesz.
16. 16. 16. rész 2020. január 22. 459 000
Imre és Ödön cseles tervet eszelnek ki. Zsuzsa őrlődik, hogy megtartsa-e Péter atya titkát. A legkisebb Torzsa gyerek, Bori olyat tesz, amivel ráijeszt Terkáékra. Gyula testvére segítségét kéri, miután ismeretlen terepen kap feladatot, és bizonyítani akar. Anna olyan információt tud meg a robbantással kapcsolatban, ami mindent megváltoztathat.
17. 17. 17. rész 2020. január 23. 489 000
Sándor olyasmit tud meg Katicáról, ami nagyon meglepi a férfit. Gyula dolgát az ellenséges környezet nehezíti meg. Meddig tart ki a fiú? Rózsa szerelmet vall Móricnak, és az ifjú báró olyasmivel lepi meg a csaposlányt, amire senki sem számított. A zsandárok tiszteletére rendezett fogadáson Imre helytáll a főnöke előtt és lép Annával kapcsolatban is.
18. 18. 18. rész 2020. január 24. 520 000
Ilona, a legfiatalabb bárókisasszony, szörnyű felfedezést tesz, és az életéért kezd aggódni. Móric meglepetése miatt Rózsa, a csaposlány egyre kétségbeesettebb. Baba, a javasasszony és tenyérjós sötét dolgokat lát Sándor jövőjében. Lebukik-e Anna a báróné előtt, miközben titkon a szíve választottjával találkozik?
19. 19. 19. rész 2020. január 27. 517 000
Sándor édesanyját, Terkát, egyre jobban nyomasztja annak a titka, amit Mihállyal Sándor megmentéséért tettek, és még az is lehet, hogy a tervük visszafele sül el. Mariska kihúzza a gyufát úrnőjénél, Jozefinnél. Sára valami gyanúsat vesz észre Rózsával kapcsolatban. Imre rájön, ki segíthet neki lezárni végre a robbantók utáni nyomozást.
20. 20. 20. rész 2020. január 28. 526 000
Sára leleplezi Rózsa titkát. Gyula olyan szövetségesre talál a kastélyban, akire nem számított. Sándor újra bajba kerül, és úgy tűnik, hogy a megmenekülése ismét Katicán múlik. Vajon lesz elég lélekjelenléte a lánynak?
21. 21. 21. rész 2020. január 29. 516 000
Anna bárókisasszony magára haragítja az udvarlóját. A bárónét, Jozefint féltékenység gyötri, és kirúgással fenyegetőzik. Imre, a zsandárhadnagy letartóztat valakit a robbantás miatt, és trükkhöz és zsaroláshoz folyamodik, hogy bizonyítsa a bűnösségét, de vajon sikerrel jár-e?
22. 22. 22. rész 2020. január 30. 505 000
Miután magára haragította kedvesét, Anna ivásba fojtja a bánatát. Katica napja sem alakul jól, miután tudomására jutnak olyan részletek a gyerekkorából, amikre nem emlékezett. Zalán eléri, hogy a báróné megszelídüljön. Móricot, az ifjú bárót egyik megaláztatás után éri a másik. Rózsának remek ötlete támad, ami talán megmentheti a robbantás vádlottjának az életét.
23. 23. 23. rész 2020. január 31. 484 000
Vajon Rózsa ötlete elég lesz ahhoz, hogy Imre elengedje az első számú gyanúsítottját? Anna másnapossággal küzd, de vajon sikerül ezt eltitkolni szigorú családja elől? A szüléshez közeledő Sára rosszul lesz, ám a gyógytea, ami segíthetne, elfogyott. Rózsa szülei elgondolkodnak a családegyesítésen.
24. 24. 24. rész 2020. február 3. 409 000
A pihenőre kényszerített Sára családegyesítésre készül. Miért viszi Zsuzsa a paphoz titokban Imre kisfiát, Palikát? Anna békülni próbál udvarlójával, de a makacs férfi nehezen adja magát. Később a bárókisasszony olyan ajánlatot kap, amit nehéz visszautasítani.
25. 25. 25. rész 2020. február 4. 466 000
Úgy tűnik, Rózsa nehezen szakad el a régi rossz szokásaitól. Anna csapdát kezd sejteni a visszautasíthatatlan ajánlat mögött. Imre csalódik édesanyjában, de később bevallja neki, miért bánik hidegen a fiával. A Torzsák előbb szép szóval, majd erőszakkal próbálják Gyulát hazacsábítani a családi birtokra. Sáránál váratlanul megindul a szülés.
26. 26. 26. rész 2020. február 5. 420 000
Sikerül-e Gyulát hazaédesgetni? Móric csalódik valakiben, aki váratlan szövetségesre talál, és együtt ott bántják meg Móricot, ahol az ifjú bárónak a legjobban fáj. Zalán különleges ötlettel lepi meg szíve hölgyét. Titokzatos betyár támad a Rokoczay hintóra. Jakab repesve várja, hogy végre találkozhasson első gyermekével.
27. 27. 27. rész 2020. február 6. 423 000
Mihály és Terka úgy érzik, talán rendbe jöhet minden. A báró politikai pályára készül, amihez le kell nyűgöznie egy régi riválisát. Jozefin is felajánlja a segítségét – de kérdés, hogy tudnak-e élni a lehetőséggel. A boltos Jakab nehezen birkózik meg az új helyzettel. Anna álruhát ölt, hogy részt vehessen a rokocai vásáron, és rájön, mi a helyzet Katica és Sándor között.
28. 28. 28. rész 2020. február 7. 448 000
A kis Bori veszélyes helyzetbe sodorja magát, és az anyja sem képes megmenteni. Lehet, hogy újabb tragédia sújtja Rokocát? Sikerül-e a bárónak meggyőzni egykori ellenlábasát és elindítani politikai karrierjét? Kiderül Péter atya szörnyű titka. A rokocai vásáron Katica csalódik a kiszemelt férfiúban. Vajon rátalál a boldogságra?
29. 29. 29. rész 2020. február 10. 454 000
Katica megéli a mennyországot és a poklot is egy nap alatt, amikor rájön, hogy titkai mindent tönkre tehetnek a szerelmével. Rózsa boldogsága sem tökéletes, egészen addig, míg szerelme nem biztosítja az érzéseiről. Imre és a fia, Palika, olyan felfedezést tesznek az erdőben, ami valaki életét örökre megváltoztatja. Florian türelme elfogy.
30. 30. 30. rész 2020. február 11. 454 000
Péter atya tanácsára Katica elhatározza, bevallja titkát a szerelmének, vállalva a következményeket. Anna önmagát hibáztatja azért, ami történt. Az erdőben történtek hatására Imre kezdi azt érezni, talán sosem lehet már boldog, ha nem lép Anna ügyében. Móric megdöbbentő döntést hoz.
31. 31. 31. rész 2020. február 12. 456 000
A Rokoczay családban dúlnak az indulatok az események miatt, de van, akinek nagyon bejön ez a fajta romantikus vetélkedés. A hadnagy édesanyja leteremti Imrét, amiért kiállt a hitéért. Zalán összezavarodik, mert nem érti, hányadán állnak szíve hölgyével. Katicának inába száll a bátorsága.
32. 32. 32. rész 2020. február 13. 383 000
Az események közelebb hozzák egymáshoz a Rokoczay testvéreket. Készen áll-e Katica arra, hogy már mindenki előtt felvállalja önmagát? Zalán egyre féltékenyebb, és amikor szerelme erre rádöbben, a nő olyat tesz, ami megrendíti a fiatal kovács egész világát. Imre tettét nem mindenki tartja tiszteletben, sőt egyesek reakciója miatt felfordul az egész élete.
33. 33. 33. rész 2020. február 14. 474 000
Rózsát jó szándék vezérli, de Jakab, a boltos, nagyon durván félreérti. Sikerül-e megmenteni Imre pozícióját, vagy a zsandárhadnagy végleg búcsút mondhat Rokocának és a szerelemnek? Ilona csatlakozik Gyulához, amikor a fiú az erdőbe megy gyümölcsért, ám a Torzsa fiú hirtelen eltűnik. Katica titokzatos levelet talál. Vajon miről ír Móric úrfi gróf Engelsburg-Albertinek?
34. 34. 34. rész 2020. február 17. 432 000
Van-e oka Katicának, hogy féltékeny legyen? Mi támadta meg Gyulát az erdőben? Lebukik-e Ilona bárókisasszony, hogy engedély nélkül hagyta el a kastélyt? Sikerül-e Rózsának és a boltos Jakabnak tisztáznia a köztük lévő félreértést? Vajon mi köze van a fiatal kovácsnak a Rokoczay családhoz?
35. 35. 35. rész 2020. február 18. 472 000
Lebukik-e Katica a tette miatt? Móricnak közben egyre jobban szúrja a szemét az új intéző. A zsandárhadnagy édesanyja, Zsuzsa asszony, meglepő ajánlatot kap. Imre végre a szerelmével is tud foglalkozni, amíg az élet közbe nem szól. Egy bűnöző információt ajánl fel a hídrobbantóról...
36. 36. 36. rész 2020. február 19. 434 000
Imre megint a robbantó nyomába ered, de vajon sikerül-e átvernie a zsiványokat? Kiderül, hogyan került Katica gyerekként a kastélyba. Ödön, a szolgabíró, a jótékonysági esemény szervezését kihasználva igyekszik lenyűgözni szíve hölgyét. A Torzsa család támadásba lendül a Rokoczay család ellen.
37. 37. 37. rész 2020. február 20. 443 000
Jakab, a boltos, aggódni kezd, hogy Sára mit titkolhatott előle. Anna élesben tesztelheti orvosi tudását: kérdés, hogy kiállja-e a próbát. A báró gyanakodni kezd, amikor megtudja, Móric nagy összeget adományozott a templomnak. Hogy sikerül a Torzsák akciója a Rokoczay család ellen? Valaki kihallgatja Rózsa titkát, és elkezdi terjeszteni Rokocán.
38. 38. 38. rész 2020. február 21. 407 000
Miután Rózsa titka napvilágra került, a Torzsa családnak meg kell birkóznia a következményekkel. Báró Rokoczay ezt a helyzetet arra igyekszik felhasználni, hogy elűzze a Torzsa családot a városból és megszerezze a földjüket. Vajon sikerül a terve? Közben Anna és Katica titkos randevúra készül a szerelmeikkel.
39. 39. 39. rész 2020. február 24. 480 000
Rózsa megsérti az egyetlen embert, aki még szóba áll vele Rokocán. Úgy tűnik, Anna és udvarlója másképp látják a közös jövőt, és ez veszélyt jelent a kapcsolatban. Katica nagy kavarodást okoz a Rokoczay kastélyban. Jozefin báróné őszinteségi rohamában olyan titkot bíz a komornájára, ami akár tönkre is teheti az életét.
40. 40. 40. rész 2020. február 25. 438 000
Móricot féltékenység gyötri, és ezért nagy kockázatot vállal. A vasúti építkezésen baleset történik, ami valakinek az életébe is kerülhet. A fiatal bárókisasszony, Ilona új küldetést talál magának. Sikerül-e Annának zöld ágra vergődnie a kedvesével, vagy ennek a szerelemnek örökre vége? Lebukik-e Jozefin a kifecsegett titkával a báró előtt is?
41. 41. 41. rész 2020. február 26. 492 000
Küldetése teljesítése során Ilona olyan falakba ütközik, amiket talán sosem lesz képes ledönteni. Hogyan alakul Ödön és Zsuzsa kapcsolata? Baba távollétében Anna tudja csak megmenteni annak az életét, akit baleset ért a vasúti építkezésen. De vajon kockáztatja-e a lebukást a szülei előtt a bárókisasszony?
42. 42. 42. rész 2020. február 27. 487 000
Gyulát a honvágya és lelkiismerete megint bajba sodorja. Móric megpróbálja elhitetni mindenkivel, hogy a legjobb szándék vezérli. Kiderül-e valaha, hogyan történt a baleset a vasúti építkezésen? Sikerül-e Ödönnek lenyűgöznie Zsuzsát? Úgy tűnik, Imrét semmi sem tántorítja el az udvarlástól.
43. 43. 43. rész 2020. február 28. 467 000
Kedvese mindent elkövet, hogy Anna beteljesíthesse álmait. Sikerül-e Jakabnak kiderítenie, kitől indult a Rózsát és a Torzsa családot fenyegető pletyka? Lehet-e őszinte Katica a kedvesével, amikor rájön, hogy a férfi sem volt mindig őszinte vele? Úgy tűnik, végre rámosolyog a szerencse a Torzsa családra.
44. 44. 44. rész 2020. március 2. 464 000
Imre kénytelen egy teljesen új oldalát megmutatni, ami nem megy neki könnyen. Jozefinnek tudomására jut egy nagy titok. Megtudja-e Rózsa, ki terjesztett híreket róla Rokocán? Anna és Sándor egy közös cél érdekében kénytelen összedolgozni. Hogyan sikerül a meglepetés, amit együtt terveznek?
45. 45. 45. rész 2020. március 3. 521 000
Anna és Katica is kételkedni kezd az általuk szeretett férfiban. Fény derül-e valaha az alagútomlás részleteire, és hogy ki volt érte felelős? Imre nyer is, veszít is a kastélyban rendezett ebéden. A báró Jozefin segítségével leleplezi Imre titkát és ördögi ajánlatot tesz neki.
46. 46. 46. rész 2020. március 4. 451 000
A báróné semmitől sem riad vissza, hogy megtörje Annát. Mariska gyanút fog, hogy titkolnak előtte valami fontosat. Károly azt kutatja, ki felelős az alagútomlásért. Baba egy trükkel eléri, hogy Katica rájöjjön, tényleg az-e élete szerelme, akit annak szeretne. Elfogadja-e Imre Károly piszkos alkuját?
47. 47. 47. rész 2020. március 5. 470 000
Sándor próbál békülni szerelmével, de egyre jobban azt érzi, hogy eltávolodik a lánytól. Mariska bosszút akar állni a fia miatt. Jozefin megint tiltott utakon jár. Sikerül-e Imrének módot találni arra, hogy a báró követelésének is megfeleljen, és a szerelmét se veszítse el?
48. 48. 48. rész 2020. március 6. 502 000
Sikerül-e családjának vagy szerelmének megtörni Annát? Mariskát óriási meglepetés éri, és sikerül kitolnia Móriccal is, bár maga sem érti, hogyan. Jakab boltja megint küszködik, de valaki a boltos segítségére siet. Miért ragaszkodik hozzá Sándor, hogy a nagy borszállítmányt ő, és ne Gyula kísérje el?
49. 49. 49. rész 2020. március 9. 503 000
Imre végre értékes információhoz jut a spiclijétől, és elkezd felgöngyölíteni egy újabb merényletet. Rózsa miatt két férfi egymásnak feszül. Mihály mindent megtesz, hogy boldoggá tegye Terkát. Anna teljesen összezavarodik egy furcsa álomtól, ami végül egy férfi karjába hajszolja.
50. 50. 50. rész 2020. március 10. 516 000
Annának vállalnia kell a felelősséget tetteiért. Katica komoly dilemmával küszködik. Imre egy gyanús alakra figyel fel a Torzsa portán. Vajon ki lehet az idegen? Sándor újra megtesz valamit, ami már korábban is veszélybe sodorta - vajon ezúttal is megússza? Imre végre lecsaphat egy bombagyártóra.
51. 51. 51. rész 2020. március 11. 484 000
Mit tud meg Imre az elfogott bombagyártó kihallgatása során? Hogyan alakul Anna új élete? Katica úgy érzi, mindenkiben, aki korábban fontos volt neki, csalódnia kellett. Sándor két tűz között találja magát, és drasztikus lépésre készül. Rózsa újabb titka kerül napvilágra.
52. 52. 52. rész 2020. március 12. 526 000
Anna rájön, hogy nem minden olyan reménytelen, mint amilyennek elsőre gondolta. Hogy reagál Jozefin, amikor megsejti, kinek a hibájából omlott be az alagút? Az új nyomozás összehozza Imrét egy új szövetségessel. Sikerül-e Ilonának eljuttatni Anna szerelmes üzenetét a címzettnek?
53. 53. 53. rész 2020. március 13. 472 000
Anna rájön, hogyan küldhetne újabb titkos üzenetet szíve választottjának. Jozefin kénytelen két férfi közül választani. Imrét nagyon felbőszíti, hogy Sándort mindenki mentegeti, és haragjában olyat tesz, amit később maga is megbán. A Torzsa család összefog egy számukra jó ügyért.
54. 54. 54. rész 2020. március 16. 513 000
Hogyan sikerül Annának véghez vinnie az új terveit? Gyula nagy meglepetéssel tér haza a bor kiszállításából, és rájön, gyorsan felnőtté kell válnia. Babához látogatók érkeznek, akik a frászt hozzák Katicára. Károly jogi segítséget ajánl a Torzsa családnak, de vajon mi ezzel a terve?
55. 55. 55. rész 2020. március 17. 524 000
Imre akasztásra készül. A Torzsa család olyan hírt kap, ami miatt sürgősen cselekedniük kell. Babán számon kérnek egy régi ígéretet. A szőlőben két fiatal „,romantikus hangulatba kerül”. Zsuzsa komoly döntést hoz a jövőjéről. Anna nem várt helyről kap segítséget tervei végrehajtásához.
56. 56. 56. rész 2020. március 18. 539 000
Anna rájön, hogy a tervei végrehajtása nem olyan egyszerű, mint remélte. Baba két fiatalt ment meg egy végzetes baklövéstől. Zsuzsa boldogságának útjába újabb akadály gördül. Bár nem mindenki örül neki, beindul a nagy Torzsa-féle mentőakció, de kérdés, hogy mindenki túléli-e?
57. 57. 57. rész 2020. március 19. 550 000
Rózsa ráveszi Zsuzsát, hogy nézzen szembe a démonaival. Az egyik Torzsát a bűntudat gyötri. Katica komolyan elgondolkodik azon, hogy Rokocán túl folytassa életét. Anna óriási megmérettetés előtt áll – kérdés, hogy sikerül-e vennie az akadályt? Végül egy rejtélyes alak bukkan fel a múltból.
58. 58. 58. rész 2020. március 20. 548 000
Imre olyan információt tud meg, ami komolyan elgondolkoztatja. Szembe mer-e végre valaki nézni a Torzsa családból báró Rokoczay Károllyal? Jozefin döbbenetes ötlettel áll elő. Jakab meglepő felfedezést tesz. Anna még nem is sejti, milyen viszontagságok várnak rá.
59. 59. 59. rész 2020. március 23. 493 000
A báró új lehetőséget lát arra, hogy végleg elsöpörje a Torzsa családot. Jakab különös ötlettel lepi meg Rózsát. Zalán rájön, hogyan üthetne két legyet egy csapásra, és akcióba lendül. Anna rossz híreket kap, majd váratlan vendég érkezik hozzá egy meglepő kérdéssel.
60. 60. 60. rész 2020. március 24. 535 000
Anna megtudja, ki árulta el annak idején. Károly döntésre jut Anna sorsáról. Jozefin megdöbben a felismeréstől, hogy a tettei nem maradtak következmények nélkül. A Torzsa családdal végre történik valami jó is, de most sem lehet minden Torzsa maradéktalanul boldog.
61. 61. 61. rész 2020. március 25. 551 000
Anna két lehetőség között vívódik. Vajon melyiket választja? Imre megtalálja a módját, hogyan szolgálhatja legjobban a bárót és Rokocát is. Egy Torzsa a báró után kémkedve szövetségesre talál. Baba gyanúsnak találja az egyik Rokoczay viselkedését. Jozefin nehéz döntést hoz.
62. 62. 62. rész 2020. március 26. 546 000
Amikor Károly a javasasszonyért küldet, az asszony olyasmit talál a páciensénél, amit az illető titkolni kényszerül. Annát összezavarják az érzelmei. Rózsa döntésre jut egy férfival kapcsolatban. Imre újfent arra kényszerül, hogy a lojalitása és az elvei között válasszon.
63. 63. 63. rész 2020. március 27. 588 000
Sikerül-e a Rokoczayak ördögi terve a Torzsák ellehetetlenítésére? A nap eseményei Annát elgondolkodtatják az életén és a férfi ügyein. Nehéz nap ez a Torzsa családnak is: az egyik Torzsának a szívét törik össze, egy másikban pedig bűntudatot keltenek a történések.
64. 64. 64. rész 2020. március 30. 560 000
Az egyik Rokoczay bárókisasszony csalódik az egyik Torzsa fiúban. Zsuzsa asszony arra gyanakszik, hogy a Torzsa család egyik tagja visszaélt a barátságával. Imre az új kezdetek miatt fél, de talál egy új szövetségest. És egy ultimátum tovább kuszálja a szálakat…
65. 65. 65. rész 2020. március 31. 537 000
Anna meglepetés ajándékot kap, ami nagy örömet okoz neki, bár ezt magának sem meri bevallani. Zsuzsa olyasmit kottyant ki a neki csalódást okozó Torzsának, ami az illetőt komolyan elgondolkodtatja a jövőt illetően. Jozefin viselkedését egyre furcsábbnak találja a családja.
66. 66. 66. rész 2020. április 1. 574 000
A Rokoczay családot megrázzák a Jozefinnel történtek. Anna az, aki próbálja tartani a lelket mindenkiben. Az események pozitív változásokat is hoznak a kastélyban: régi haragosok bocsátanak meg egymásnak és békülnek ki. De vajon kiderül-e valaha az igazság a bárónéról?
67. 67. 67. rész 2020. április 2. 558 000
Jozefin helyett Anna szervezi a Rokoczay bált, ami olyan embert sodor az útjába, akit nem kellene. Móricnak lesz egy kitűnő ötlete, de persze most is csak magára gondol. Rózsa újra az ivásba menekül egy férfi miatt. Baba feltűnően titkolózik azzal kapcsolatban, hogy mi történt vele.
68. 68. 68. rész 2020. április 3. 582 000
Baba miatt Imre is nyomozni kezd. Vajon Katica miért akarja leállítani? A Jozefinnel történtek mást hoznak ki a báróból és megint mást a fiából. Viszonzásra találnak-e valaha Rózsa érzései? Közeleg a bál a Rokoczay kastélyban...
69. 69. 69. rész 2020. április 6. 540 000
Meg lehet-e nyugtatni a bál miatt nyugtalan Annát? Baba elgondolkodik az élet törékenységéről, és ez cselekvésre sarkallja. A Rokoczay család egyik tagja rettegni kezd, hogy elveszíthet valakit, aki neki fontos. Terka rájön egy titokra, de kérdés, hogy meg tudja-e tartani.
70. 70. 70. rész 2020. április 7. 534 000
Katica megpróbálja kideríteni, igaz-e, amit hallott, és újabb titkot ismer meg. A bűntudatos Jakab fájdalmas döntést hoz. Meddig sikerül a titkát megtartania Terkának még a család előtt is? A Rokoczay kastélyban megkezdődik a maszkabál, amire több váratlan vendég is beállít.
71. 71. 71. rész 2020. április 8. 547 000
Megtartja-e a titkokat Katica? A bál alatt a Rokoczay kastélyban a zöldszemű szörnyeteg veszi át az uralmat: többen is féltékenységgel küzdenek. Imrének ráadásul le kell nyűgöznie a főispánt is. Sikerül-e az álarc mögött titokban tartania kilétét a hívatlan vendégnek?
72. 72. 72. rész 2020. április 9. 626 000
Imre tehetetlennek érzi magát, ezért ultimátumot ad ellenlábasának. Rózsa megint ott keres vigaszt, ahol régen mindig megtalálta. Katica bosszút tervez, de kérdéses, hogy elég erős-e hozzá. Egy elveszett maszk miatt félresiklik egy vallomás, ami végzetes hibának bizonyul.
73. 73. 73. rész 2020. április 14. 585 000
Úgy tűnik, Anna tervei nem úgy valósulnak meg, ahogy elképzelte. Amikor sarokba szorítják, Károly beáldozza egyik családtagját a vasútépítés érdekében. Rózsának őrangyala lesz, aki miatt fontos elhatározásra jut. Anna függetleníteni próbálja magát mindentől és mindenkitől.
74. 74. 74. rész 2020. április 15. 569 000
Hogyan alakulnak Anna tervei? Péter atya mindent elkövet a rokocai emberek lelki üdvéért. Károly nehéz döntést hoz, aminek következtében egyik gyermeke úgy érzi, az apjának a vasút fontosabb, mint ő. Úgy tűnik, a két ellenfél közül az egyik végleg elhagyja Rokocát.
75. 75. 75. rész 2020. április 16. 584 000
Gyula valódi kémjátszmába kezd. A Torzsák valami döbbenetes dolgot fedeznek fel a szőlőben, ami nem csak az ő megélhetésüket veszélyezteti. Jakab egy életre szóló döntést hoz. Móric új tervbe vág, hogy megszerezze a szükséges Torzsa földet a vasút számára, és senkit sem kímél.
76. 76. 76. rész 2020. április 17. 618 000
Imre csalódik egy számára kedves személyben. Gyula nagy árat fizet a lovagiasságáért. Sándor bosszúért kiált. Jozefin féltékenysége eléri a csúcspontját. Katica kénytelen valakinek elmondani egy nagy titkot. A jól végzett munkáért cserébe Móric nem azt kapja, amire számít.
77. 77. 77. rész 2020. április 20. 680 000
Meg tud-e bocsájtani Imre annak, aki rútul elárulta? A Torzsa család igyekszik feldolgozni az őket ért veszteséget, ám erre nem mindenki képes. Péter atya olyasmit talál, amiben égi jelet vél felfedezni. Elkeseredésében Jozefin sokkoló döntést hoz.
78. 78. 78. rész 2020. április 21. 705 000
Sándor bosszúra esküszik az ellen, aki miatt a családja most ekkora bajba került. Baba megtapasztalja, hogy a jó néha tényleg elnyerheti méltó jutalmát. Kiderül, sikerül-e Jozefin ördögi terve. Imre eldönti, hogyan tovább, de aztán mégis valami teljesen mást tesz.
79. 79. 79. rész 2020. április 22. 710 000
Károly megpróbál végleg leszámolni az ellenségeivel. Egy új szerelem látszik kibontakozni Rokocán, de vajon lehet-e jövője? Baba úgy érzi, eljött az ő ideje. Hogyan mászik ki a gödörből a megtört Torzsa család? Sándor feltesz egy fontos kérdést egy számára fontos embernek.
80. 80. 80. rész 2020. április 23. 740 000
Milyen választ kap Sándor? Sikerül-e Imrének túllépni a történteken? Felvállalja-e végre Jakab az érzéseit? Lehet-e boldog Zalán? Megtalálja-e Péter atya is a lelki békét? Hogy boldogulnak a Torzsák a történtek után? Mi lesz Babával? És megfizet-e Móric valaha a bűneiért?

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Koblicska Örs IMDb oldala. (Hozzáférés: 2020. március 30.)
 2. Szilágyi Fanni IMDb oldala. (Hozzáférés: 2020. március 30.)
 3. Végh "Vozo" Zoltán IMDb oldala. (Hozzáférés: 2020. március 30.)
 4. Vozo Films. (Hozzáférés: 2020. március 30.)
 5. Bukovszki Tamás IMDb oldala. (Hozzáférés: 2020. április 7.)
 6. Kapi Dániel IMDb oldala. (Hozzáférés: 2020. április 7.)
 7. Murányi Dániel IMDb oldala. (Hozzáférés: 2020. április 7.)
 8. Nagytétény a Bátrak földje. (Hozzáférés: 2020. március 17.)
 9. Felföldi mezőváros tájegység. (Hozzáférés: 2020. március 20.)
 10. a b Nyilatkozta Jaskó Bálint az nlc.hu részére készült interjúban.
 11. Bemutatjuk a Bátrak földje, az új magyar napi sorozat főszereplőit (magyar nyelven). musorvizio.hu. (Hozzáférés: 2020. március 20.)
 12. Így élte meg Anna a bécsi kalandját (magyar nyelven). rtl.hu. (Hozzáférés: 2020. március 23.)
 13. „Élveztem, hogy nem egy hősszerelmes bőrébe kellett bújnom” – A Bátrak földje rosszfiújával, Jaskó Bálinttal beszélgettünk (magyar nyelven). nlc.hu. (Hozzáférés: 2020. március 20.)
 14. Kint sincs senki – Második világháborús interjúk alapján készül előadás középiskolásokkal (magyar nyelven). szinhaz.org. (Hozzáférés: 2020. március 1.)
 15. Szoros kötelék alakult ki a Bátrak földje fiatal színészei között. (Hozzáférés: 2020. március 15.)
 16. Az én szobám - A Veszelovszki Janka jelenség a Színművészetin (magyar nyelven). bicske.blog.hu. (Hozzáférés: 2020. március 1.)
 17. Veszelovszki Janka (magyar nyelven). port.hu. (Hozzáférés: 2020. március 1.)
 18. Bajáki Zsanett interjúja: A színház csodája maga a jelenlét (magyar nyelven). www.kecskemetinemzeti.hu. (Hozzáférés: 2020. március 22.)
 19. Az interjú a Petőfi Népe című napilapban jelent meg
 20. Kenderes Csaba a Bátrak földje csókjelenetéről mesélt (magyar nyelven). nlc.hu. (Hozzáférés: 2020. március 23.)
 21. Bátrak földjén – A Weöres Sándor Színház színészével (magyar nyelven). vaol.hu. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
 22. A Bátrak földje hozta össze a sorozat főszereplőjének családját (magyar nyelven). nlc.hu. (Hozzáférés: 2020. március 25.)
 23. Dér Denisa titkos receptje az élethez (magyar nyelven). www.ismertseg.hu. (Hozzáférés: 2020. március 31.)
 24. "Hatalmas öröm, hogy egy ilyen kivételes projektnek és csapatnak lehettem a tagja!"-Berencsy Martinnal beszélgettünk (magyar nyelven). netflixmania.net. [2020. március 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. március 1.)
 25. a b Tekintettel arra, hogy ő még kiskorú, egyelőre nem járultak hozzá, hogy további adatot közöljünk vele kapcsolatban, ami az életrajzi adataira vonatkozik.
 26. Pályájáról, a családhoz való kötődésről mesélt Tóth Ildikó (magyar nyelven). www.feol.hu. (Hozzáférés: 2020. március 3.)
 27. Radnay Csilla: „Rózsa egy olyan problémával küzd, amivel nem is tudom, hogy meg lehet-e küzdeni” (magyar nyelven). rtl.hu. (Hozzáférés: 2020. március 20.)
 28. Hajmási Dávid: "Dante egy fotelforradalmár" (magyar nyelven). szinhaz.org. (Hozzáférés: 2020. március 1.)
 29. Pataki Ferenc színművész: Szeged mindig egy ékszerdoboz marad a szívemben (magyar nyelven). szeged.hu. (Hozzáférés: 2020. március 20.)
 30. Kiss Judit: Rendszerváltó harmincasok: Salat Lehel szerint ma sokkal inkább veszélyben van belső szabadságunk (magyar nyelven). kronikaonline.ro. (Hozzáférés: 2020. március 20.)
 31. Pavlovics Ágota: „Kikezdhetetlen színész akartam lenni” (magyar nyelven). pm.hu. [2019. április 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. március 14.)
 32. Fruzsina Nagy Showreel (angol nyelven). youtube.com. (Hozzáférés: 2020. február 29.)
 33. "Exkluzív: Ez történt Szarkha Elekkel az akasztás után (magyar nyelven). www.rtl.hu. (Hozzáférés: 2020. április 1.)
 34. Kovács-Vass Réka : "Ha önmagadban otthon vagy, akkor mindegy, hogy a világban hol élsz - Beszélgetés Bányai Miklóssal (magyar nyelven). www.stylemagazin.hu. (Hozzáférés: 2020. március 11.)
 35. A színházban nincs lehetetlen: búcsúinterjú Antal D. Csabával (magyar nyelven). liget.ro. (Hozzáférés: 2020. március 1.)
 36. Vele kapcsolatban (a teljes nevét illetően) egyeztetés folyik a sorozat kommunikációs koordinátorával.
 37. Dózsa-Vépy Renáta : „5 évet dolgozol a csúcson, majd nem kellesz senkinek!” – interjú a Nemzeti Színház egykori színészével (magyar nyelven). life.hu. (Hozzáférés: 2020. március 22.)
 38. Bécs (1865): Csonka András is feltűnik a Bátrak földjében (magyar nyelven). www.rtl.hu. (Hozzáférés: 2020. március 14.)
 39. Neve egyelőre nem derül ki a sorozatból.
 40. Uwe Lauer IMDb oldala
 41. Uwe Lauer Port.hu oldala
 42. Fehér István: Osztrák színész is szerepelt a Bátrak földjében! (magyar nyelven). rtl.hu. (Hozzáférés: 2020. április 16.)
 43. Neve egyelőre nem derül ki.
 44. Björn Freiberg IMDb oldala
 45. Björn Freiberg angol nyelvű wikipédia oldala
 46. Bencze Vivien: Lakatos Márk az új szerepről: „Ebben igazán kiteljesedhettem” (magyar nyelven). nlc.hu. (Hozzáférés: 2020. április 6.)
 47. Lakatos Márk is felbukkan Rokocán - méghozzá nem is akármilyen szerepben (magyar nyelven). rtl.hu. (Hozzáférés: 2020. április 6.)
 48. Lakatos Márk: ˝Ha lesz második évad, akkor egy sokkal nagyobb szerepet kérek!˝ (magyar nyelven). rtl.hu. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
 49. Így készült: A híres rokocai álarcosbál kulisszatitkai! (magyar nyelven). rtl.hu. (Hozzáférés: 2020. április 9.)
 50. A színész neve nem derült ki.

További információk[szerkesztés]