Az első szerelem

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az első szerelem
(First Love 初恋)
Műfajromantikus televíziós sorozat

ÍróKancsiku Juri
RendezőKancsiku Juri
Főszereplő
  • Micusima Hikari
  • Szató Takeru
  • Jagi Rikako
  • Kido Taiszei
  • Kaho
  • Haro Asada

OrszágJapán
Nyelvjapán
Epizódok9
Gyártás
Vezető producerkaata sakamoto
ProducerYAO Kasumi
Sugárzás
Eredeti adóNetflix
Eredeti sugárzás kezdete2022. november 24.
További információk
SablonWikidataSegítség

Az első szerelem (First Love 初恋; First Love Hacukoi; Hepburn: First Love Hatsukoi?) japán televíziós sorozat, melyet a Netflix tűzött műsorra 2022. november 24-én Szató Takeru és Micusima Hikari főszereplésével. A sorozat japán címe két Utada Hikaru-dal címére utal.[1][2][3][4]

Cselekmény[szerkesztés]

A sorozat egy férfiról és egy nőről szól, akik 1990-ben találkoztak, együtt nőttek fel a 2000-es években és most újra összehozza őket a sors, így visszaemlékeznek az első szerelemre. Jae légiutaskísérő akart lenni, de balesetet szenvedett, Harumicsi pedig pilóta volt a katonaságnál, de végül másképp alakult az élete.

Szereplők[szerkesztés]

Fogadtatás[szerkesztés]

Phil Harrison a The Guardiantől úgy vélte, hogy a sorozat „ízléses, idealizált és időnként kissé antiszeptikus: egy Marie Kondo által tervezett romantika.”[5]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Serial Terbaru Takeru Satoh, First Love Tayang 24 November (indonéz nyelven). CNN Indonesia. (Hozzáférés: 2022. november 25.)
  2. 満島ひかり×佐藤健「First Love 初恋」今日から配信!キャストは? (japán nyelven). Yahoo! News. [2022. november 23-i dátummal az eredetiből archiválva].
  3. First Love Series Based On Utada Hikaru's Hit Song Releases Subbed Trailer. CBR. (Hozzáférés: 2022. november 25.)
  4. 満島ひかり×佐藤健の“10代の頃”を八木莉可子×木戸大聖が演じる『First Love 初恋』 (japán nyelven). ORICON NEWS, 2022. november 10. (Hozzáférés: 2022. november 19.)
  5. Wednesday to Blood, Sex & Royalty: the seven best shows to stream this week. The Guardian. (Hozzáférés: 2022. november 25.)

További információk[szerkesztés]