Időről időre (televíziós sorozat)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Az Időről időre epizódjainak listája szócikkből átirányítva)
Időről időre
(Time After Time)
Műfaj
  • történelmi dráma
  • televíziós sci-fi
  • regényen alapuló televíziós sorozat
  • time-travel television program

AlkotóKevin Williamson
Főszereplő
ZeneszerzőJeff Russo

OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok1
Epizódok12 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer
  • Marcos Siega
  • Kevin Williamson
Producer
  • Lauren Warner
  • Michael Stricks
  • Jeffrey T. Bernstein
Vágó
  • Rosanne Tan
  • Viet Nguyen
  • Vincent Tabaillon
  • Shelly Westerman
Forgatási helyszínSilvercup Studios, Long Island City, Queens, New York
Operatőr
  • John Lindley
  • David Insley
Részenkénti játékidő43 perc
Gyártó
  • Outerbanks Entertainment
  • Warner Bros. Television
ForgalmazóWarner Bros. Television
Sugárzás
Eredeti adó
Eredeti sugárzás2017. március 5.2017. március 26. (ABC), 2017. augusztus 30. (AXN)
Első magyar adóCool TV
Magyar sugárzás2017. március 27.2017. június 18.
Státuszbefejezett
Kronológia
Kapcsolódó filmIdőröl időre
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Időről időre (eredeti cím: Time After Time) 2017-ben bemutatott amerikai televíziós sorozat, ami Karl Alexander hasonló című novelláján és az abból készült 1979-es filmen alapul. A sorozat alkotója Kevin Williamson, a történet pedig az író H.G. Wells Hasfelmetsző Jack utáni hajszáráról szól, miközben mindketten a jövőbe kerültek. A főszereplők közt megtalálható Freddie Stroma, Josh Bowman, Génesis Rodríguez, Nicole Ari Parker és Jennifer Ferrin.

A sorozatot az Amerikai Egyesült Államokban az ABC tűzte műsorra 2017. március 5-én, azonban 5 rész után, március 26-án levették a műsorról.[1][2] A maradék részt végül a spanyol AXN adta le 2017. augusztus 30-ig bezárólag, de később az összes rész felkerült a CW Seed szolgáltatásra. Magyarországon a Cool TV mutatta be 2017. március 27-én.[3]

Cselekmény[szerkesztés]

A sorozat elején a híres brit író, H. G. Wells összejövetelt szervez a barátainak, hogy megmutathassa nemrég elkészült, működő időgépét. Azonban megzavarja őket a rendőrség, akik a sorozatgyilkos Hasfelmetsző Jack után nyomoznak. Kiderül, hogy Wells orvos barátja, Dr. John Stevenson az elkövető, aki viszont az időgépet használva 2017-be szökik. Wells utána megy a modern korba elkapni, ahol lenyűgözi az új technológia és szerelembe esik egy múzeumi kurátorba, Jane Walkerbe.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang[4]
H.G. Wells Freddie Stroma Moser Károly
Dr. John Stevenson / Hasfelmetsző Jack Josh Bowman Posta Victor
Jane Walker Génesis Rodríguez Bogdányi Titanilla
Vanessa Anders Nicole Ari Parker Náray Erika
Brooke Monroe Jennifer Ferrin Kökényessy Ági
Griffin Monroe Will Chase Rosta Sándor
Doug Lawson Elliot Villar Barát Attila
Mrs. Nelsen Juliet Mills


Epizódok[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adóMagyar sugárzásMagyar adó
ÉvadbemutatóÉvadzáróÉvadbemutatóÉvadzáró
1.122017. március 5.2017. augusztus 30.ABC (1-5.rész)
AXN (6-12. rész)
2017. március 27.2017. június 18.Cool TV

1. évad (2017)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség Gyártási
szám
1. 1. Penge villan,fogaskerék fordul
(Pilot)
Marcos Siega Történet: Karl Alexander, Steve Hayes
Tévéjáték: Nicholas Meyer
USA 2017. március 5.
magyar 2017. március 27.
USA 2,54 millió
magyar n.a.
101
Az 1800-as évek végén Hasfelmetsző Jack garázdálkodik Londonban. HG Wells épp a barátainak mutatja meg az időgépét, köztük van dr. John Stevenson is. A rendőrség átkutatja a házat, mert Hasfelmetsző Jack a közelben csapott le. A doktor táskájában megtalálják a véres tőrt. Ám John eközben a pincében lévő időgéppel megszökik, és napjaink New Yorkjába csöppen. Wells utána megy; a modern kor lebilincseli, és találkozik a gyönyörű Jane-nel.
2. 2. Elfoglak kapni!
(I Will Catch You)
Marcos Siega Kevin Williamson USA 2017. március 5.
magyar 2017. április 3.
USA 2,54 millió
magyar n.a.
102
Hasfelmetsző Jack New Yorkban szedi az áldozatait. Wells vissza akarja vinni az 1893-as Londonba, de neki eszében sincs feladni magát. Az időgép kulcsát akarja megszerezni barátjától, hogy az többé ne követhesse. Elrabolja Jane-t és az életéért cserébe a kulcsot követeli. Wellsnek segítségére van a dúsgazdag Vanessa Anders, aki azt állítja magáról, hogy Wells ük-ük-ükunokája.
3. 3. Lejárt idő!
(Out of Time)
Steve Shill Gabrielle Stanton USA 2017. március 12.
magyar 2017. április 16.
USA 2,26 millió
magyar n.a.
103
John ultimátumot ad Wellsnek: addig gyilkol, míg meg nem kapja az időgép kulcsát. Vanessa szerez egy kiváló informatikust, aki képes arra, hogy kiiktassa a kulcsot, így bármikor John után mehetnek, akkor is, ha nála lesz a kulcs. Griffin, Vanessa barátja kíváncsiskodik, ezért Vanessa kénytelen elárulni, hogy az időgép működik, George Wells pedig a XIX. század Londonjából került Amerikába. A szenátor megdöbben, ám később kiderül, hogy sokkalta többet tud, mint sejteni lehetett volna. Johnt lenyűgözi egy nő, és már szinte megkegyelmezne neki. Ugyanakkor Brooke okoz neki némi meglepetést.
4. 4. Lopott titkok
(Secrets Stolen)
Tim Andrew Karen Wyscarver, Sanford Golden USA 2017. március 19.
magyar 2017. április 23.
USA 1,79 millió
magyar n.a.
104
John lekötözve ébred Brooke laborjában, és a tehetetlensége miatt rettentő dühös. Wells és Jane 1980-ba utaznak, ahol egy partin megismerkednek a még gyerek Vanessával és szüleivel. Ekkor olyasmit fedeznek fel, ami feltehetően megváltoztatja Vanessa életét. Senki sem sejti, hogy Griffin összejátszik Brooke-kal, és az időgépet akarják megszerezni.
5. 5. Megkapott emlékek
(Picture Fades)
Marcos Siega Daniel T. Thomsen USA 2017. március 26.
magyar 2017. április 30.
USA 1,87 millió
magyar n.a.
105
Miután John megtudja, hogy egy románcból született egy fia, aki az első világháború alatt meghalt Párizsban, John az időgéppel 1918-ba szökik, Párizsba, hogy megakadályozza a halálát. Wells és Jane attól tartanak, hogy a történelem megváltoztatásával megsérül az idő szövete. Wells egyedül indul Párizsba, mert félti Jane-t, ám amikor John kijátssza őt, és bajba kerül, Jane utána megy.
6. 6. Körbezárva
(Caught Up in Circles)
Michael A. Allowitz Dewayne Jones USA 2017. június 20.
magyar 2017. május 7.
USA , millió
magyar n.a.
106
Brooke úgy véli, nem várhatnak tovább, azonnal meg kell szerezniük az időgépet. Vanessa alig tudja elhinni, hogy Griffin szövetkezett Brooke-kal ellene, és az egész kapcsolatuk csak színjáték volt. Váratlan fordulat, hogy John úgy véli, Wells és Jane oldalára kell állnia a Brooke által indított háborúban.
7. 7. A múlt bőröndjei
(Suitcases of Memories)
Allison Anders Kai Yu Wu USA 2017. július 6.
magyar 2017. május 14.
USA , millió
magyar n.a.
107
Brooke elrabolja Vanessát, és azzal fenyegetőzik, hogy megöli, ha Wells és John nem mennek el önként hozzá. Közben egy számítógépes szakemberrel sikerül egy vírussal felülvezérelnie az időgépet, és amikor Martin bekapcsolja, a birtokára irányítja. Griffin, aki úgy érzi, Brooke túl messzire ment, segít Vanessának megszökni. Wells úgy érzi, itt az ideje, hogy John brutális módszereinek teret adjon.
8. 8. Ha elvesznél
(If You're Lost)
Marcos Siega Brian Millikin USA 2017. július 13.
magyar 2017. május 21.
USA , millió
magyar n.a.
108
Wells, Jane és John az időgéppel tűnnek el Brooke elől, s a gép valahol az óceánban landol, egy sziget közelében. Egymásról mit sem tudva bolyonganak a szigeten, ahol furcsa teremtmények laknak az erdőben. Wells Jane-t keresi kétségbeesetten, és örül a katonáknak, ám azok foglyul ejtik. Mint kiderül, a szigeten Dr. Monroe, Brooke apja génkísérleteket végez, és Wells Dr. Moreau szigete című könyvéből inspirálódik.
9. 9. Rám fogsz találni
(You Will Find Me)
Julie Plec Mary Leah Sutton USA 2017. július 20.
magyar 2017. május 28.
USA , millió
magyar n.a.
109
Kiderül, hogy Dr Monroe félresikerült génkísérleteinek alanyai szöktek meg, és élnek a sziget vadonjában. Wells, John és Jane végül találkoznak, és megpróbálják megállítani Monroe-t, aki Wellsnek is bead egy szérumot, amitől agresszív lesz. Amikor tűz üt ki, Wells sorsára hagyja a ketrecbe zárt Johnt, ám Monroe kiszabadítja. John bosszút esküszik.
10. 10. Elfeledve
(Turned to Gray)
Mark Tonderai Gabrielle Stanton USA 2017. július 27.
magyar 2017. június 4.
USA , millió
magyar n.a.
110
A szigeten elszabadul a pokol, miután a védelmi minisztérium ellenőrzésre érkező embereit megölik. A káoszban mindenkinek veszélyben van az élete. Miután John többször is megmenti Jane életét, Wells, akinek Dr. Monroe beadott egy titkos szérumot, egy ketrecben hagyja őt, az égő laborban.
11. 11. Elkésve
(I Fall Behind)
Rob Seidenglanz Bayan Wolcott USA 2017. augusztus 7.
magyar 2017. június 11.
USA , millió
magyar n.a.
111
John, aki kijátszva Monroe-t, visszatért az időgéppel még Wells és Jane előtt, magával vitt egy szérumot Brooke-nak, amit az apja fejlesztett ki. Brooke ezzel a szérummal gyógyítja bátyját, Griffint. Griffin megbánta, hogy elárulta Vanessát, ezért mindent elkövet, hogy jóvátegye a végzetes hibát. John bosszút esküszik, amiért Wells a szigeten hagyta.
12. 12. Múlik az idő
(Skin Deep)
Marcos Siega Kevin Williamson USA 2017. augusztus 30.
magyar 2017. június 18.
USA , millió
magyar n.a.
112
John mindenáron bosszút akar állni Wellsen, azzal, hogy megöli szerelmét. Wells szeme láttára szúrja le Jane-t egy kiállításon. Wells az időgéppel többször visszatér pár órát az időben, hogy megakadályozza a gyilkosságot. Vanessa és Forbes figyelmeztetik, hogy megsérülhet az idő szövete. Jane megmenekül, ám az idő szövete valóban megsérül, és Wells a kissé távolabbi jövőben találja magát.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. ABC Cancels ‘Time After Time’. Variety. (Hozzáférés: 2017. június 19.)
  2. ABC's "Match Game" to Replace "Time After Time" on Sunday Nights Beginning April 2. The Futon Critic, 2017. március 29. (Hozzáférés: 2017. március 29.)
  3. winnie: Emlékeztető: Időről időre 1. évad. Sorozatjunkie (2017/03/27/)
  4. Időről időre 1. rész (2017), 1. szinkron (2017). Iszdb.hu

További információk[szerkesztés]