Amerikai nindzsa 4. – Az új küldetés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Amerikai nindzsa 4.: Az új küldetés szócikkből átirányítva)
Amerikai nindzsa 4. – Az új küldetés
(American Ninja 4: The Annihilation)
1990-es amerikai film
RendezőCedric Sundstrom
ProducerOvidio G. Assonitis
Műfaj
Főszerepben
OperatőrYossi Wein
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő100 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató1990
Kronológia
ElőzőAmerikai nindzsa 3.: Véres vadászat
KövetkezőAmerikai nindzsa 5.
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Amerikai nindzsa 4. – Az új küldetés (eredeti cím: American Ninja 4: The Annihilation) 1991-ben bemutatott amerikai harcművészeti film. Az Amerikai nindzsa-filmsorozat negyedik része, az Amerikai nindzsa 3. – Véres vadászat folytatása. A főbb szerepekben Michael Dudikoff, David Bradley és James Booth látható. Ez volt Dudikoff utolsó szereplése a filmsorozatban.

Az Amerikai Egyesült Államokban 1991. március 8-án mutatták be a mozikban.

Cselekmény[szerkesztés]

Egy Delta Force nevű osztag egy idegen országban egy nindzsákból álló csoport elől menekül, de a többségüket megölik, a túlélőket pedig túszul ejtik. A titkos nindzsa hadsereget egy Amerika-ellenes brit ex-rendőr, Scarf ezredes vezeti, aki szövetkezett Ali Maksood harcos muszlimmal: egy bőröndbe rejtett atombombát akar New Yorkba szállítani. Mulgrew azzal fenyegetőzik, hogy élve elégeti a kommandósokat, és be fogja beveti az atombombát, ha nem fizetnek neki 50 millió dolláros váltságdíjat. Sean Davidson és Carl Brackston ügynököket titkos küldetésre küldik, hogy kiszabadítsák a foglyokat és megöljék a terroristákat.

Sean és Carl ejtőernyővel érkeznek meg és találkoznak összekötőjükkel, Pangóval. Miközben információkat gyűjtenek egy Freddie nevű helyi ügynöktől, összetűzésbe keverednek Mulgrew-val és az O'Reilly által vezetett korrupt helyi rendőrséggel. Mulgrew megöli Freddie-t, de Sean, Carl és Pango megmenekül. Pango elviszi őket Dr. Sarah-hoz, a Peace Corps ápolónőjéhez, aki elrejti őket a rendőrség elől. Rövidesen nindzsák támadják meg őket, akik Seant, Carlt és Sarah-t elfogják, miközben Pango elmenekül. Egy régi brit erődbe zárják őket, hogy Mulgrew megkínozza őket. Mulgrew megtámadja Sarah-t, és később kiderül, hogy Mulgrew ölte meg a nő apját.

Joe Armstrongot, a különleges erők kommandósát, aki most tanárként dolgozik a Peace Corpsnál, végül ráveszik, segítsen megmenteni barátját, Seant és a többieket.[1] Joe meggyőzi a Sulphur Springs nevű helyi lázadócsoportot, egy Dr. Tamba által vezetett egykori büntetőtelepet, hogy csatlakozzanak hozzájuk, így ellopják az erőd mérnöki terveit. Joe behatol az erődbe és megmenti Seant, Carlt, Sarah-t és a kommandósok nagy részét, akiket épp ki akarnak végezni. A Sulphur Springs is megtámadja az erődöt. Maksood bombát szállító helikopterét Carl megsemmisíti, Mulgrew-t Sean, a szupernindzsát pedig Joe öli meg. Joe elbúcsúzik Dr. Tambától és Seantól, mondván, az iskolában lesz majd. Elsétál a halott nindzsák tetemei és a lerombolt erőd romjai között.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang
1. szinkron[2] 2. szinkron[3]
Michael Dudikoff Joe Armstrong Jakab Csaba Nagy Ervin
David Bradley Sean Davidson Imre István Rékasi Károly
Dwayne Alexandre Brackston Balázsi Gyula Crespo Rodrigo
Robin Stille Sarah Dudás Eszter Zakariás Éva
Ken Gampu Dr. Tamba Gruber Hugó Barbinek Péter
James Booth Scarf Mulgrew ezredes Beregi Péter Szersén Gyula
Ron Smerczak Maksood arab sejk Sinkovits-Vitay András Sörös Sándor
Franz Dobrowsky O'Reilly kapitány Botár Endre Varga T. József
Jody Abrahams Pango Szokol Péter Glósz Viktor
Anthony Fridjohn Freddie / Treddle Kránitz Lajos Pálfai Péter
David Sherwood Gavin Várkonyi András Perlaki István
Father Hallinger Pap Antal László Kardos Gábor

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Terrorism in American Cinema: An Analytical Filmography, 1960-2008. McFarland (2009. október 21.). ISBN 9780786454426 
  2. Amerikai nindzsa 4. - 1. magyar változat - ISzDb (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2023. április 27.)
  3. Amerikai nindzsa 4. - 2. magyar változat - ISzDb (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2023. április 27.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az American Ninja 4: The Annihilation című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]