Ugrás a tartalomhoz

Alkalmazásfejlesztési keretrendszer

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A számítógép-programozásban az alkalmazásfejlesztési keretrendszer egy szoftverfejlesztési keretrendszert tartalmaz, amit szoftverfejlesztők használnak, hogy létrehozzák egy operációs rendszer, egy webalkalmazás vagy egy alkalmazás standard struktúráját.

Az alkalmazásfejlesztési keretrendszerek a grafikus felhasználói felületek elterjedésével lettek népszerűek, mivel ezek támogatják a standard struktúrát az alkalmazásokhoz. A programozók úgy találták, hogy sokkal könnyebb létrehozni egy automatikus GUI készítő eszközt standard környezetek használatával, mivel ezek előre meghatározzák az alkalmazás mögöttes kódstruktúráját. A fejlesztők rendszeresen használnak objektumorientált programozási technikákat, hogy implementálják az egyedi részeit egy programnak, ami így örökli a már létező osztályait a környezetnek.

Példák[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Application framework című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.