Aktuális csízió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Aktuális csízió
(The Latest Buzz)
Műfaj szitkom, dráma

Alkotó Brent Piaskoski
Rendező Brent Piaskoski
Főszereplő
Főcím
Végefőcím
 • „The Latest Buzz”
 • hangszeres
Zeneszerző Pure West

Ország  Kanada
Nyelv angol
Évadok 3
Epizódok 65 (epizódlista)
Gyártás
Részenkénti játékidő 23 perc
Gyártó Decode Entertainment
Sugárzás
Eredeti adó Kanada Family Channel
Eredeti sugárzás 2007. szeptember 1. – 2010. április 19.
Első magyar adó Cartoon Network, Megamax
Magyar sugárzás 2008. szeptember 1. – 2008. október 6. (CN)
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető.
További információk

Az Aktuális csízió (eredeti cím: The Latest Buzz) kanadai televíziós filmsorozat, amelyet a Decode Entertainment készített. Kanadában 2007. szeptember 1. és 2010. április 19. között a Family Channel, Magyarországon 2008. szeptember 1. és 2008. október 6. között a Cartoon Network tűzte műsorra.[1] A főszereplő 5 cserfes gimnazista, akik az Ernie Combs középiskolában írják az újságcikkeket a Csízió című folyóirat számára, továbbá egy főszerkesztő és egy tanár.

Szinkronhangok[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang
Rebecca Harper Zoë Belkin Talmács Márta
Amanda Pierce Vanessa Morgan Berkes Boglárka
Michael Davis Demetrius Joyette Kováts Dani
Wilder Wilder Munro Chambers Baráth István
Noah Jackson Justin Kelly Előd Botond
Dianne „Dj” Jeffries Genelle Williams Dögei Éva
Mr. Andrew Shepherd Jeff Geddis Seder Gábor

További magyar hangok: Joó Gábor, Turi Bálint, Pupos Tímea, Seszták Szabolcs, Szalay Csongor, Martin Adél

Szereplők[szerkesztés]

Rebecca Harper (Zoë Belkin)
Cserfes, szókimondó, őszinte lány. Legnagyobb álma, hogy megnyeri a Pulitzer-díjat. Először Michael, aztán Amanda a legjobb barátja, bár a barátságuk kezdetekor akadnak nézeteltérések. Az újságban a Történetek cikk felelőse. A rovatának szóról szóra a címe. A rendezett környezetet szereti ezért az íróasztalát is porszívózza. Szerelmes Noahba de ezt nem titkolja jól.
Amanda Pierce (Vanessa Morgan)
Divatőrült, mindig a legjobbra törekszik, és ez meg is látszik az öltözködésén, a másokkal való kapcsolataiban. Ő „apuci kicsi lánya”. Bármi óhaja sóhaja van csak hívja apuci asszisztensét. Csak Figuracci ruhákat hajlandó hordani, ez a történetből ki is derül. Természetesen a Divat cikkeket szerkeszti. Legnagyobb ellensége a francia újságíró Prischilla La Fleur. Kezdetektől fogva tetszik neki Wilder de nem konkrét jelekkel mutatja. Jól tud énekelni és ha valamibe belekezd nem hagyja annyiban.
Michael Davis (Demetrius Joyette)
A legbőbeszédűbb srác, mindig a nagy szája miatt kerül bajba. A Pletykák című rovatot vezeti, nagy álma hogy eljusson Hollywoodba és találkozzon a példaképével, Kelly Clarksonnal. A sapkák és a nyakkendők az élete. Noah-val a kapcsolata nem volt mindig felhőtlen, kezdetben Noah átverte egy baseball meccs jeggyel és csak Rebecca tudta őket kibékíteni. Rebecca a legjobb barátja. Tetszik neki Amanda de ez csak a harmadik évadban fog kiderülni randiznak is de aztán látja hogy állnak Wilderrel és "odaadja" neki. Egy ideig régi barátjával Jolanda Farkwallal fog járni.
Wilder Wilder (Munro Chambers)
A játékok a szenvedélye, nem véletlen hogy az övé a Játék rovat. Minden videó játékot ismer. A játékok mellett a gördeszkázás a szenvedélye. Nem túl nagy zseni sőt a zseni ellentéte. Szeret szendvicseket készíteni, és elég jól is tud. Jóban van mindenkivel. Tetszik neki Amanda, ezt mutatja is egy kuponnal ami feljogosít egy első csókra Wildertől. Senki sem tudja a vezetéknevét csakis Amanda mert rajta van a kuponon. Van egy kistestvére, aki a 3. évadban kerül elő.
Noah Jackson (Justin Kelly)
Ő a legnagyobb poéngyártó, imád másokon gúnyolódni. Zenerovata van a magazinban, tud gitáron játszani. Szerelmes Rebeccába, ezt először nagyon jól titkolja, de aztán mindenki számára világossá válik, hogy mi a helyzet kettejük közt. Még meg is csókolja az egyik részben. Wilder a legjobb haverja.
Dianne „Dj” Jeffries (Genelle Williams)
A magazin főszerkesztője. Valódi neve Dianne Jeffrees. Mindenkit segít a jó tanácsaival, és gyakran ő is belekeveredik a cserfes újságírók kalandjaiba. Tetszik neki Mr. Sheperd. Titkolni próbálja szerelme iránti érzelmeit.
Mr. Andrew Shepherd (Jeff Geddis)
Kissé bogaras, ám de nagyon érzékeny szívű tanár. Tetszik neki Dj. Jóban van a tanítványaival, akik bátran fordulhatnak hozzá a gondjaikkal. Mindig fura kajákat eszik. Mindig kajálás közbe zavarják és ezt nem tűri jól.

Epizódok[szerkesztés]

 1. Az első szám
 2. A papagáj szám
 3. A versenyszám
 4. Fedőlap fiúszám
 5. A megszállott szám
 6. Extrém szám
 7. A csirléder szám
 8. Tánciskola szám
 9. A híres szám
 10.  ? szám
 11. Lapzárta szám
 12.  ? szám
 13. Ghána szám
 14. Randi szám
 15. Szülők szám
 16. Lesi szám
 17. Basáskodás szám
 18. Visszavágó
 19. Ragadós rossz példa szám
 20. A tévedés szám
 21. Lány szám
 22. Rock szám
 23. Lássuk a zenét szám
 24. Sztárcsináló szám
 25. Második esély szám
 26. Csízió a csodák csodája szám

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Hírözön. Cartoon Network Magazin, III. évf. 9. sz. (2008)

További információk[szerkesztés]