Adaline varázslatos élete

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Adaline varázslatos élete
(The Age of Adaline)
2015-ös amerikai film
RendezőLee Toland Krieger
ProducerSidney Kimmel
Gary Lucchesi
Tom Rosenberg
Műfaj
ForgatókönyvíróJ. Mills Goodloe
Salvador Paskowitz
Főszerepben
ZeneRob Simonsen
OperatőrDavid Lanzenberg
VágóMelissa Kent
Gyártás
GyártóLakeshore Entertainment
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszínVancouver
Játékidő112 perc
Költségvetés25 millió USD[1]
Forgalmazás
ForgalmazóUSA Lionsgate
Magyarország Big Bang Media
BemutatóUSA 2015. április 24.
Magyarország 2015. április 23.
KorhatárAmerikai Egyesült Államok PG-13
Magyarország Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel65,7 millió USD[2]
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Adaline varázslatos élete (eredeti cím: The Age of Adaline) 2015-ös amerikai romantikus fantasyfilm, melyet J. Mills Goodloe és Salvador Paskowitz forgatókönyvéből Lee Toland Krieger rendezett. A főszereplők Blake Lively, Michiel Huisman, Kathy Baker, Amanda Crew, Harrison Ford és Ellen Burstyn.

A film középpontjában egy Adaline nevezetű nő áll, aki egy furcsa balesetben meghal, de egy villámcsapás révén új életet kap és nem öregszik tovább.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2015. április 24-én mutatták be. Magyarországon április 23-án került mozikba a Big Band Media forgalmazásában.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

San Fransiscóban egy nyugodt délutánon, Adaline Bowman (Blake Lively) mielőtt hazaérne, hogy megetesse a kutyáját, hamis okiratokat vásárol egy szálláson. Ezt követően elmegy dolgozni, és kinyit egy filmtekercsekkel teli dobozt, köztük egyet, ami megmagyarázza a saját életét. 1908-ban született, Újév napján, majd később feleségül vették és született egy lánya, csakhogy özvegy lett, miután a férje tragikus balesetben meghalt.

Évekkel később, 1937-ben Adaline egy szeles hóvihar közepette ütközött az autójával, és szakadékba zuhant, majd egy közelben lévő fagyos tóban landolt, ahol meghalt, de egy véletlenszerű villámcsapás hirtelen adott még egy életesélyt a számára. Attól a pillanattól kezdve Adaline fizikailag 29 éves maradt.

Adaline azóta megváltoztatta a személyazonosságát és a címét a korszaka szerint, míg a lánya, Flemming normálisan él, és idősebbnek tűnik, mint ő. Egy éjszaka két gyanús FBI ügynök próbálja rávenni, hogy repülőgépre szálljon tanulmányozásra, de sikerül elmenekülnie a bezárt autóból, és rájön, hogy ki kell használnia az egész életét, amíg csak tudja. Egy szilveszteri bulin részt vesz, ahol találkozik Ellis Jones-szal (Michiel Huisman) és bemutatja magát a jelenlegi álnevén, mint Jennifer Larson. A férfi meglátogatja a munkahelyén, de elutasítja őt, tudván, hogy soha nem fog tudni beleszeretni, mert nem lehet normális jövője. A következő napon megérkezik Ellis, és ismét arra kéri Adaline-t, hogy menjen el vele. Végül elfogadja, és a második napon együtt töltik az éjszakát.

Egy visszaemlékezésben rájövünk, hogy Adaline egy olyan parkba megy taxival, ahol egy férfi várja, eljegyzési gyűrűt tartva a kezében. Megijed, ezért a taxisofőrnek azt mondja, hogy menjen tovább. A jelenben Adaline kutyája megbetegszik, és a nő kezdi figyelmen kívül hagyni Ellis hívásait.

Ellisszel elutaznak a szülei 40. házassági évfordulójára, ahol újra találkozik a már öreg szerelmével, aki a parkban akarta megkérni a kezét.Adeline újból el kezd menekülni, de ismét balesetet szenved. Ekkor jön rá hogy nem fut tovább a sorsa elől. Átengedi magát az érzésnek és Ellis Jones-sal él, aki természetesen megtud mindent Adeline múltjáról. A sors furcsa fintora hogy az utolsó balesetében elvesztette főhősnőnk a halhatatlanság képességét, amit csak később ismer fel.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang[3]
Adaline Bowman / Jenny Larson Blake Lively Balsai Móni
Ellis Jones Michiel Huisman Varga Gábor
William Jones, Ellis apja Harrison Ford Csernák János
Kathy Jones, Ellis anyja Kathy Baker Szabó Éva
Kikki Jones, Ellis húga Amanda Crew Csuha Bori
Flemming Prescott, Adaline lánya Ellen Burstyn Kubik Anna
Regan Lynda Boyd Bertalan Ági
Cora Anjali Jay Mezei Kitty
Tony/Jeff Richard Harmon Baráth István

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]