Adaline varázslatos élete

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Adaline varázslatos élete
(The Age of Adaline)
2015-ös amerikai film
Rendező Lee Toland Krieger
Producer Sidney Kimmel
Gary Lucchesi
Tom Rosenberg
Műfaj
Forgatókönyvíró J. Mills Goodloe
Salvador Paskowitz
Főszerepben
Zene Rob Simonsen
Operatőr David Lanzenberg
Vágó Melissa Kent
Gyártás
Gyártó Lakeshore Entertainment
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín Vancouver
Játékidő 112 perc
Költségvetés 25 millió amerikai dollár (becsült)[1]
Forgalmazás
Forgalmazó USA Lionsgate
Magyarország Big Bang Media
BemutatóUSA 2015. április 24.
Magyarország 2015. április 23.
KorhatárAmerikai Egyesült Államok PG-13
Magyarország Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel 65,7 millió dollár[2]
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Adaline varázslatos élete (eredeti cím: The Age of Adaline) 2015-ös amerikai romantikus-fantasy film, melyet Lee Toland Krieger rendezett, valamint J. Mills Goodloe és Salvador Paskowitz írt. A főszereplők Blake Lively, Michiel Huisman, Kathy Baker, Amanda Crew, Harrison Ford és Ellen Burstyn.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2015. április 24-én mutatták be, Magyarországon egy nappal hamarabb szinkronizálva, április 23-án a Big Band Media forgalmazásában.

A film középpontjában egy Adaline nevezetű nő van, aki egy furcsa baleset során meghal, és új életet kap egy villámcsapás révén, ami után nem öregszik tovább.

Cselekménye[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

San Fransiscóban egy nyugodt délutánon, Adaline Bowman (Blake Lively) mielőtt hazaérne, hogy megetesse a kutyáját, hamis okiratokat vásárol egy szálláson. Ezt követően elmegy dolgozni, és kinyit egy filmtekercsekkel teli dobozt, köztük egyet, ami megmagyarázza a saját életét. 1908-ban született, Újév napján, majd később feleségül vették és született egy lánya, csakhogy özvegy lett, miután a férje tragikus balesetben meghalt.

Évekkel később, 1937-ben Adaline egy szeles hóvihar közepette ütközött az autójával, és szakadékba zuhant, majd egy közelben lévő fagyos tóban landolt, ahol meghalt, de egy véletlenszerű villámcsapás hirtelen adott még egy életesélyt a számára. Attól a pillanattól kezdve Adaline fizikailag 29 éves maradt.

Adaline azóta megváltoztatta a személyazonosságát és a címét a korszaka szerint, míg a lánya, Flemming normálisan él, és idősebbnek tűnik, mint ő. Egy éjszaka két gyanús FBI ügynök próbálja rávenni, hogy repülőgépre szálljon tanulmányozásra, de sikerül elmenekülnie a bezárt autóból, és rájön, hogy ki kell használnia az egész életét, amíg csak tudja. Egy szilveszteri bulin részt vesz, ahol találkozik Ellis Jones-szal (Michiel Huisman) és bemutatja magát a jelenlegi álnevén, mint Jennifer Larson. A férfi meglátogatja a munkahelyén, de elutasítja őt, tudván, hogy soha nem fog tudni beleszeretni, mert nem lehet normális jövője. A következő napon megérkezik Ellis, és ismét arra kéri Adaline-t, hogy menjen el vele. Végül elfogadja, és a második napon együtt töltik az éjszakát.

Egy visszaemlékezésben rájövünk, hogy Adaline egy olyan parkba megy taxival, ahol egy férfi várja, eljegyzési gyűrűt tartva a kezében. Megijed, ezért a taxisofőrnek azt mondja, hogy menjen tovább. A jelenben Adaline kutyája megbetegszik, és a nő kezdi figyelmen kívül hagyni Ellis hívásait.

Ellisszel elutaznak a szülei 40. házassági évfordulójára, ahol újra találkozik a már öreg szerelmével, aki a parkban akarta megkérni a kezét.Adeline újból el kezd menekülni, de ismét balesetet szenved. Ekkor jön rá hogy nem fut tovább a sorsa elől. Átengedi magát az érzésnek és Ellis Jones-sal él, aki természetesen mrgtud mindent Adeline múltjáról. A sors furcsa fintora hogy az utolsó balesetében elvesztette főhősnőnk a halhatatlanság képességét, amit csak később ismer fel.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereposztás[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang[3]
Adaline Bowman / Jenny Larson Blake Lively Balsai Móni
Ellis Jones Michiel Huisman Varga Gábor
William Jones, Ellis apja Harrison Ford Csernák János
Kathy Jones, Ellis anyja Kathy Baker Szabó Éva
Kikki Jones, Ellis húga Amanda Crew Csuha Bori
Flemming Prescott, Adaline lánya Ellen Burstyn Kubik Anna
Regan Lynda Boyd Bertalan Ági
Cora Anjali Jay Mezei Kitty
Tony/Jeff Richard Harmon Baráth István

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Adaline VARÁZSLATOS élete. The Internet Movie Database. (Hozzáférés: 2017. augusztus 19.)
  2. The Age of Adaline. Box Office Mojo. (Hozzáférés: 2017. augusztus 19.)
  3. ISzDb – Adaline varázslatos élete (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2017. augusztus 19.)

További információk[szerkesztés]