A szerelem Harley Davidsonon érkezik

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A szerelem Harley Davidsonon érkezik
(Don't Tell Her It's Me)
1990-es amerikai film
RendezőMalcolm Mowbray
ProducerGeorge G. Braunstein
AlapműSarah Bird: The Boyfriend School (1989)
Műfajromantikus vígjáték
ForgatókönyvíróSarah Bird
Főszerepben
ZeneMichael Gore
OperatőrReed Smoot
Gyártás
GyártóHemdale Film Corporation
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszínDél-Karolina
Játékidő101 perc
Költségvetés6,7 millió USD
Forgalmazás
ForgalmazóUSA Metro-Goldwyn-Mayer
magyar Budapest Film (Mozi) InterCom (VHS)
BemutatóUSA 1990. szeptember 21.
magyar 1992. április 3.
Korhatármagyar Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel1,2 millió USD[1]
További információk
SablonWikidataSegítség

A szerelem Harley Davidsonon érkezik (eredeti cím: Don't Tell Her It's Me vagy The Boyfriend School) 1990-ben bemutatott amerikai romantikus filmvígjáték, melyet Malcolm Mowbray rendezett. A forgatókönyvet saját, 1989-es The Boyfriend School című regényéből Sarah Bird írta. A főbb szerepekben Steve Guttenberg, Shelley Long és Jami Gertz látható.

Cselekmény[szerkesztés]

A képregényrajzoló Gus Kubicek (Steve Guttenberg) túlélte a Hodgkin-kórt, jelenleg kopasz, depressziós és túlsúlyos. Romantikus regényíró nővére, Lizzie Potts (Shelley Long) segíteni szeretne magányos testvérén és összehozni őt egy számára megfelelő nővel. Gus találkozik Emilyvel (Jami Gertz), akibe első látásra beleszeret, azonban a lány nem viszonozza érzelmeit. Lizzie ráveszi Gust, hogy egy romantikus regényeiből idealizált férfivá gyúrja őt és a cél érdekében legyen vonzó, külföldi macsó.

Néhány hónap múlva Gus lefogy, hosszú hajat növeszt és felveszi Lobo Marunga, az új-zélandi motoros személyiségét, aki mindenhova Harley-Davidsonnal jár. Lobo megmenti Emilyt egy benzinkútban történő rablástól. A lány, aki nem ismeri fel Gust, beleszeret a férfiba és szakít hűtlenkedő barátjával, Trout-tal (Kyle MacLachlan). A szerelmes Emily lefekszik a Lobónak hitt Gusszal, aki másnap elmondja neki az igazságot. Emily dühös lesz és szakít a férfival. Lizzie azt mondja Emilynek, Gus New York-ba költözik új életet kezdeni, azonban ő csak egy barátja esküvőjére megy.

Emily követi Gust a repülőtéren, ahol megcsókolják egymást, amit Gus nővére távcsőn keresztül figyel. Ezután együtt mennek el az esküvőre.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep Magyar hang
1. szinkron (1992)[2] 2. szinkron (2006)[3]
Steve Guttenberg Gus Kubicek Berzsenyi Zoltán Vári Attila
Jami Gertz Emily Pear Détár Enikő
Shelley Long Lizzie Potts Kocsis Mariann Keönch Anna
Kyle MacLachlan Trout Malcsiner Péter Tarján Péter
Mädchen Amick Mandy Kiss Erika
Kevin Scannell Mitchell Potts Sinkovits-Vitay András
Beth Grant Babette Balogh Emese

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Don't Tell Her It's Me Box Office Mojo
  2. A szerelem Harley Davidsonon érkezik (1. magyar változat) - ISzDb (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2023. október 20.)
  3. A szerelem Harley Davidsonon érkezik (2. magyar változat) - ISzDb (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2023. október 20.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Don't Tell Her It's Me című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]