A Herceg haladéka

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A Herceg haladéka
2006-os magyar film
Rendező Tímár Péter
Producer Kálomista Gábor
Sánta György
Műfaj filmdráma
Forgatókönyvíró Tímár Péter
Főszerepben Szabó Gabi
Gáspár Tibor
László Zsolt
Zene Cserepes Károly
Hangmérnök Márkus Tamás
Jelmeztervező Pető Bea
Gyártásvezető Szohár Ferenc
Gyártás
Ország Magyarország
Nyelv magyar
Játékidő 93 perc
Forgalmazás
Forgalmazó Hungaricom
Bemutató2006. január 5.
Korhatár12
További információk

A Herceg haladéka 2006-ban készített magyar művészfilm. Rendezője Tímár Péter, a főbb szerepeket Szabó Gabi, Gáspár Tibor és László Zsolt játszották.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A történet főhőse Gáll Alida, a negyven év körüli fotó és divatmodell. A film elején egy országos TV hálózat "Talk Show"-jában ismerjük meg, ahol kiderül, hogy egocentrikus, karrierista alkat Másnap délelőtt kizökken a megszokott hétköznapok ritmusából.

Alida egy balesetben majdnem meghal, ám a végső pillanat előtt megáll az idő. Ekkor Asztarot, a pokol egyik hercege megjelenik, és felajánlja Alidának, hogy egy percre visszaadja az életét.

Alida a saját hálószobájában ébred 10:35-kor. Képes rá, hogy mozogjon, gondolkodjon, úgy viselkedjen, mintha mi sem történne, de a világban mindenhol 10:35 játszódik le újra és újra. Megzavarodottságában egy segítséget kap, egy férfit, aki nincs a körbejáró percbe szorítva. Ő Thor, az öröklétre ítélt, bukott angyal. Kiderül, hogy jól ismeri a Herceget, és az aljas játékát. Valamit elárul Alidának: egy esélye van, hogy életben maradjon: Találnia kell valakit, aki átvállalja a halálát. A nő elhatározza, hogy megpróbálja a lehetetlent…

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]