5102-es mellékút (Magyarország)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
5102-es mellékút
Úttípus összekötő út
Hossza5,6 km
Ország  Magyarország
Tartományok Pest megye
Az út eleje Szigetszentmiklós 51 101 (M0 (Hu) Otszogletu kek tabla.svg)
Az út vége Szigetszentmiklós 5101

Az 5102-es út egy majdnem pontosan 5,6 kilométer hosszú, négy számjegyű mellékút Pest megye területén. Szigetszentmiklós egyik belső útjának tekinthető, a várost köti össze az M0-s autóúttal, illetve a tőle délebbre fekvő településekkel.

Nyomvonala[szerkesztés]

Szigetszentmiklós északi külterületei között indul, alig több, mint 150 méterre délre az M0-s autóút szigetszentmiklósi csomópontjától, az 51 101-es számú mellékút egy körforgalmú csomópontjából kiágazva; utóbbi Csepel-Háros városrészben válik ki az 5101-es út fővárosi szakaszából és későbbi szakaszain Szigetszentmiklós főutcáját képezi, és itt bő 2,5 kilométer megtételén van túl. Ugyanebbe a körforgalomba csatlakoznak bele az M0-s autóút szigetszentmiklósi csomópontjának, illetve Csepel pihenőhelyének az M3-as irányú forgalmat kiszolgáló le- és felhajtó ágai (50 611, 50 613) is.

Nyugat felé indul, Kántor utca néven, de a belterület szélét elérve, alig negyed kilométer után délnyugatnak fordul. 1,6 kilométer után ismét egy körforgalomhoz ér, ott az 5103-as út torkollik bele északi irányból, bő 2 kilométer megtételét követően. 2,7 kilométer után éri el a város lakott területének északi szélét, ott ismét keresztülhalad egy körforgalmon, ám azt elhagyva változatlan irányban halad tovább, majdnem pontosan délnyugati irányt követve. Így is ér véget, beletorkollva az 5101-es út 14. kilométere után létesült körforgalomba, pár lépésre Halásztelek határszélétől, illetve alig nagyobb távolságra Szigetszentmiklós, Halásztelek és Tököl hármashatárától.

Teljes hossza, az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.gov.hu adatbázisa szerint 5,606 kilométer.

Története[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]