Üvegtigris 3.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Üvegtigris 3.
2010-es magyar film

Rendező Rudolf Péter
Producer Pataki Ági
Kovács Gábor
Műfaj filmvígjáték
Forgatókönyvíró Buss Gábor Olivér
Főszerepben Rudolf Péter
Reviczky Gábor
Csuja Imre
Gáspár Sándor
Szarvas József
Horváth Lajos Ottó
Szabó Erika
Kamarás Iván
Vágó Kiss Wanda
Gyártás
Ország Magyarország
Nyelv magyar
Forgatási helyszín 1104-es mellékút
Játékidő 107 perc
Költségvetés 300 millió forint
Forgalmazás
Forgalmazó magyar Szuez Film Kft.
Bemutatómagyar 2010. december 16.
Eredeti adó Duna, M1, TV2
Korhatármagyar Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Kronológia
ElőzőÜvegtigris 2.
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Üvegtigris 3. egy 2010-ben bemutatott magyar filmvígjáték Rudolf Péter rendezésében. A film a nagy sikerű Üvegtigris 2. folytatása.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A film kezdetén egy átlagos nap indul Lali számára az Üvegtigrisnél. Ám jön egy rosszul sikerült lövés, egy félrenyelt fogpiszkáló, és Lali eszméletét veszti. A mentőskocsi, amiben kórházba vinnék lerobban, és a megkeseredett mentőorvos, akit nemrég hagyott el a felesége, azt a tanácsot adja a büfétulajnak, kezdjen egy új életet. Lali szórakozásból amnéziát színlel a barátai előtt. Rövidesen az Üvegtigrisnél látogatását teszi Feri, a budapesti sztárügyvéd, Bentley kabriójával. Lali próba-szerencse alapon elköti az autót, és hosszú sétakocsikázásra indul vele. A barátai ezalatt megpróbálják szóval tartani a kocsija miatt egyre idegesebb Ferit, aki, akárhogy is törekszik ellene, egyre inkább azt látja: az "Üvegtigris" nevű hely egy minden ésszerűségnek ellent mondó világot alkot, annak bandája pedig olyan infantilis társaság, hogy már az is kérdéses, egyáltalán erről a bolygóról származnak-e.

Lali rövidesen felszedi Nikit, a gyönyörű fotómodellt, akivel az út mentén ismerkedik meg. Dr. Csopkai Ferenc néven mutatkozik be, és felviszi a lányt Pestre, Feri egyik luxusvillájába. Az időközben kétségbeesett Feri a Tigris rabja lesz, miután Csoki, Cingi, Róka és Gaben leütik és megkötözik, majd egy majdnem teljesen igazságos sorsolás után, hárman Lali után mennek, Róka pedig hátramarad, hogy Ferire vigyázzon.

Lali közben az ügyvéd villájában kezd egyre nagyobb zűrbe keveredni; megérkezik Feri felesége, aki a fehérneműben flangáló Nikit a férje egyik szeretőjének hiszi, és ki is dobja a nőt. Mint kiderül, Ferinek tényleg van egy szeretője, aki szintén felbukkan a házban, és azt hiszi, Feri Nikivel csalta meg őt. A hoppon maradt nők ezután a házban tartózkodó Lalin keresztül próbálnak "bosszút állni" Ferin. Lali ekkor még nem is sejti, hogy a tudtán kívül szép kis összegű pénzt hozott el Feri kocsijában, ami az ügyvéd nem éppen legális üzelmeinek egyik költségét képezi. Ez minél hamarabb arra készteti őt, hogy kereket oldjon, ám a házban egyre részegebb nők és a félreértések végtelen sora nehezíti a dolgát. Végül magához veszi a pénzt és a kabrióval elindul arra a luxushajón rendezett jótékonysági estre, ahová Niki hívta meg őt, abban bízva, hogy ott visszaszerezheti a nőt. Barátai ezalatt a nyomában járnak, egész Pestet bebarangolva. Közben Feri is megszökik a Tigristől, majd ő is Lali nyomába ered, Rezső segítségével, aki rá van kényszerülve, hogy rendőrkocsijával szállítsa el a férfit.

A gálaesten Lali összetalálkozik Nikivel, és Feri egyik befolyásos üzlettársával, aki Lalinak hiszi a látásból még nem ismert ügyvédet. A találka nem várt bonyodalmakat hoz Lali számára. Miközben próbálja bevallani az igazat Nikinek valódi kilétéről, megérkeznek a őt kereső barátai, és Feri is a rendőrkocsival. Elcsattantak az indulatok, Feri vádaskodásba kezd, Niki pedig elhagyja a helyszínt. Feri szigorú fenyítéssel búcsúzik Lalitól és társaitól, noha haragját csak fokozza, mikor rájön, hogy Lali miket művelt a házában, mind a feleségével, mind a szeretőjével. Nagyon dühös, de végül megkegyelmez Lalinak. Lali elmondása szerint mindössze csak egy jó napot szeretett volna eltölteni. A csapat ezután a hazatérését tervezi, és Feri is elindul hazafelé. Utoljára elégtételként még felszedi Nikit, amit Lali igencsak mély fájdalommal néz végig.

A film végére a hat barát visszatér az Üvegtigrishez, és a dolgok visszarendeződnek a megszokott kerékvágásba.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

Cameoszerepek

Emlékezetes idézetek a filmből[szerkesztés]

  • Dr. Csopkai: „Itt mindenki hülye?” Gaben: „Itt? Mindenki.”
  • Csoki: „Ezt én is tolnám. Záhonyig.”
  • Csoki egy kabriósnak: „Mi van csíra, nincs pénzed tetőre?”

További információk[szerkesztés]