Újrakezdők – Szerelmes szingli szittert keres

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Újrakezdők – Szerelmes szingli szittert keres
(The Rebound)
2009-es amerikai film

The rebound.svg
Rendező Bart Freundlich
Producer Bart Freundlich
Mark Gill
Robert Katz
Tim Perell
Vezető producer Michael Goguen
Neil Sacker
Műfaj
  • romantikus vígjáték
  • filmdráma
Forgatókönyvíró Bart Freundlich
Főszerepben Catherine Zeta-Jones
Justin Bartha
Jordan Carlos
Kelly Gould
Art Garfunkel
Zene Clint Mansell
Operatőr Jonathan Freeman
Vágó Christopher Tellefsen
Jelmeztervező Melissa Toth
Díszlettervező Carolyn Cartwright
Gyártás
Gyártó Film Department
A&F Productions
Dillywood
Process Media
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín
Játékidő 93 perc
Képarány 2,35:1
Forgalmazás
Forgalmazó Amerikai Egyesült Államok Paramount Pictures
Magyarország ProVideo (DVD)
BemutatóMexikó 2009. szeptember 16.
Ausztrália 2010. március 18.
Egyesült Királyság 2010. július 23.
Magyarország 2010. november 16. (DVD)
Amerikai Egyesült Államok 2010. december 25.
Eredeti magyar adó M1
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
További információk

Az Újrakezdők – Szerelmes szingli szittert keres (eredeti cím: The Rebound) 2009-ben bemutatott romantikus vígjáték. Rendezője Bart Freundlich, a főszerepekben Catherine Zeta-Jones és Justin Bartha látható.

A filmet néhány országban már 2009 végén bemutatták, az Egyesült Államokban 2010. december 25-én.[1][2]

Magyarországi bemutató: 2010. július 22.

Cselekménye[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Sandy, egy kétgyermekes, kiegyensúlyozott családanya (Catherine Zeta-Jones) egy gyerekzsúr videofelvételét nézve felfedezi, hogy a férje megcsalta. Válás után úgy dönt, hogy a kisiskolás gyerekekkel New Yorkba költözik. Sandy egy kávézó fölött lakást bérel. A kávézóban megismerkedik a fiatal pincérrel, Aram Finklesteinnel (Justin Bartha). Aram 25 éves, és éppen túl van egy rosszul sikerült kapcsolaton. Ebben egy francia lány az amerikai zöldkártya érdekében feleségül ment hozzá. Bár kapcsolatuk véget ért, Aram annyira a szívén viseli a sorsát, hogy nem akar elválni, mert akkor a lányt kiutasítják az országból. Aram bizonytalan abban, hogy mihez akar kezdeni az életben. Főiskolát végzett, olyan szakot tanult, mint a szociológia, de jól érzi magát a kávézóban.

Sandy kérésére elvállalja, hogy vigyáz a gyerekekre, majd hamarosan otthagyja a kávézóban betöltött állását, és teljes időben a gyerekek nevelője lesz, akikkel nagyon jól kijön. Aram és Sandy között is kezd kialakulni valami. Elkezdenek egymással járni, és két hónap múlva már együtt élnek. Aram szülei kifejezett kívánságára állásinterjúkra kezd járni, de a felajánlott állásokat nem fogadja el.

Egyik nap Sandy kissé sápadt, feszülnek a mellei, ezért arra gyanakszik, hogy terhes. Aram lelkesen fogadja a hírt. Sandy sejtése az orvosnál beigazolódik, azonban méhen kívüli terhességről van szó, ami nem marad meg. Ez szakításhoz vezet köztük, mert Sandy úgy gondolja, hogy a 15 év túl nagy korkülönbség, és Aram még „nem fedezte fel a világot”. Aram kétségbeesik, de tudomásul veszi a dolgot és utazni kezd.

Sandyt előléptetik a televíziós csatornánál, ahol dolgozik. Időközben 5 év telt el. Aram járt Franciaországban, Isztambulban, Afrikában (ahol gyerekeket tanított) és Bangladesben.

Sandy az előléptetését ünnepli egy étteremben a gyerekeivel és a munkatársaival, amikor véletlenül Arambe botlik, aki elmondja neki, hogy van egy fogadott fia, akivel Bangladesben találkozott és még mindig nőtlen. Sandynek sincs tartós kapcsolata. Aram anyja is előkerül, aki elmondja Sandynek, hogy jól emlékszik rá, mert Aram minden nap róla beszél. Sandy meghívja őket az asztalukhoz, ahol az asztal alatt titokban megfogják egymás kezét Arammel.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereposztás[szerkesztés]

Filmes bakik[szerkesztés]

  • A történet elején, amikor Sandy betér a kávézóba a gyerekeivel, egy nagy, kék, műanyag táska van a vállán, „Ikea” felirattal. Amikor kimegy az üzletből, a táska változatlanul a vállán van, de a felirat eltűnt róla.
  • Aram lefekteti a gyerekeket, mondván, hogy „már este 11 óra van”, amikor azonban Sandy hazatér, a konyhai óra 8-at mutat.

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]