Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2012-08-25

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Orrváladék[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mi termel váladékot az orrba.mert nekem be szárad.
tiszteletel ági
--84.1.151.242 (vita) 2012. augusztus 25., 10:46 (CEST)[válasz]

válasz:

Kattints rá: Orrváladék! Olvasd el! Kicsit szűkszavú a cikkünk, de a kérdésedre megadja a választ!
Keresgélhetsz ebben a listában is:
Google Keresés(takony) találati lista
vitorlavita 2012. augusztus 25., 15:44 (CEST)[válasz]

Van-e már ECC memóriás hordozható számítógép[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy van-e már ECC memóriás hordozható számítógép. Olyan ami használja is az ECC funkciót, nem elég ha csak működik ECC memóriával. Ebbe nyilván asztali számítógépbe vagy szerverbe szánt memória kell. Nem SPARCBook-ra gondolok hanem valami modernebbre, legalább 4 GB RAM, de 16 GB jobb lenne, és a CPU összórajele legyen bőven 2 GHz fölött, tehát 700 MHz-es ARM esetén például legalább 4 CPU legyen benne (egybe szokták építeni és 4 magosnak csúfolják). 6 GHz fölötti összórajellel lenne a legjobb (4*1,6 GHz például). Nem kell IBM PC kompatíbilis legyen, de lehet. Köszönöm.
--92.249.228.135 (vita) 2012. augusztus 25., 22:00 (CEST)[válasz]
válasz
kereskedelmi forgalomban nincs, és jelenleg nem is valószínű hogy lesz. (10 éve készítenek ilyeneket, de olcsóbb a RAID technológia ) --Rodrigó 2012. augusztus 26., 09:29 (CEST)[válasz]

Köszönöm a választ, de megjegyzem hogy a RAID technológiának köze nincs az ECC memóriához. Ha nem lemezre hanem memóriamodulra vonatkozik, az csak bekapcsolt állapotban történő memóriamodulcserét tesz lehetővé adatvasztés nélkül, hogy a hibás memóriakártyát kicseréljük. Önmagában, ha non-ECC memóriát használunk, csak a hiba észrevevésére lehet képes, javítására nem (5 csatornás memória, 4-et használ tárolásra, a kiegészítő modul tartalma XOR művelettel van a 4 adattároló modul tartalmából képezve).

Az ECC (angolul) hasonló a paritás-ellenőrző kódhoz, a számítógép RAM moduljának hibajel képző tulajdonsága. MZ/X vita 2012. augusztus 27., 20:45 (CEST)[válasz]

Itanium CPU és alaplap ára[szerkesztés]

Azt szeretném megtudni, hogy mennyibe kerül a legolcsóbb Itanium CPU és hozzá alaplap. Hordozható számítógépbe szánt is lehet. Tudom hogy jóval többe kerül mint a többi. Azért kellene mert a szokásos CPU-k tele vannak hibával, lásd Google: "Intel Specification Update", "AMD Revision Guide". Itanium esetén ezek jóval rövidebbek és nem is arról szólnak hogy ha osztásnál valamelyik szám 64-nél kisebb akkor hibás lesz. Vagyis nem tűnnek olyan fontosnak. Köszönöm.
--92.249.228.135 (vita) 2012. augusztus 25., 22:09 (CEST)[válasz]

Én egy terméktípus jelenlegi árának biztosan nem egy enciklopédiában néznék utána, bár ezt a bizalom jelének vehetjük. Javaslom az árgépet vagy a depót, meg egy-két kifejezetten számítógépet árusító boltot. - Orion 8 vita 2012. augusztus 25., 23:29 (CEST)[válasz]

Sajnos nem érezzük illetékesnek magunkat ebben a kérdésben, a Wikipédia Tudakozója csak enciklopédiába, lexikonba való témákkal foglalkozik.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!