Wikipédia:Szavazás/Javaslatok/Kiemeltszócikk-státusz megvonási eljárás eltörlése

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Mostantól itt lehet szavazni:

Kiemeltszócikk-státusz megvonási eljárás eltörlése[szerkesztés]

A kocsmafalon történt megbeszélés alapján javaslom a kiemeltszócikk-státusz megvonás eljárásának megszüntetését. Legfőbb oka, hogy a szerkesztők az adott cikkek állapotától függetlenül általánosságban ellenzik a csillag megvonást, így az eljárás nagy százalékban eredménytelen, illetve a kiemelt státusz megmaradását eredményezi. Emiatt maga az eljárás megléte is értelmét veszti. Új eljárás bevezetésére történt korábbi kezdeményezés elhalt. Javaslom ehelyett a feljavítandó cikkek listázását, erre időszakonkénti felhívást a kocsmafalon és ezek önkéntes feljavítását, hogy az ingadozó csillagokat a szerkesztők megerősítsék.

Tehát ez a javaslat a megvonási eljárás eltörlését célozza, a feljavítás már nem egy szabályozott eljárás keretében történik majd.

Még ne szavazz, a szöveg még nincs jóváhagyva!
Idekattintva fejezd ki véleményed:

A szavazás javasolt szövege[szerkesztés]

Még ne szavazz, a szöveg még nincs jóváhagyva!

Javaslom a kiemeltszócikk-státusz megvonás eljárásának megszüntetését.


A szavazás menete

A szavazás {{támogatom}} vagy {{ellenzem}} sablon elhelyezésével történik a megfelelő szakaszokban.


Még ne szavazz, a szöveg még nincs jóváhagyva!

Jóváhagyom, hogy ez a szöveg szavazásra kerüljön[szerkesztés]

A tulajdonképpeni szavazás legkorábban három nappal ez után a kiírás után kezdődhet, és csak akkor lehet elindítani, ha a megfogalmazás utolsó változatát legalább 4 szerkesztő jóváhagyta, beleértve a kiírót is.
Ha ellenzed a szavazásra bocsátást, vagy ha a megfogalmazás ellen kifogásod van, akkor azt ne ide írd, hanem a Megjegyzések a kiírás szövegéről című részbe!

Szövegmódosítási javaslatok[szerkesztés]

A szöveg, és maga a változtatás mikéntje, a jövőbeli folyamat részletei elégtelenül vannak kifejtve, kidolgozatlannak tartom a javaslatot, szerintem ez alapján nem lehet felelősen dönteni. --Ivanhoe sherwoodi erdő 2012. február 2., 21:10 (CET)[válasz]

A jelen javaslatnak nincs köze a jövőhöz. Mint írtam föntebb, a javaslat arról szól, hogy egy nem működő eljárást megszüntessünk-e. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. február 2., 21:32 (CET)[válasz]

De érdemes ezzel így külön foglalkozni, ha egyszer úgy sem müxik? Szerintem ragadd meg az alkalmat, és vidd szavazásra a szerinted legjobb megoldást.
Mindenesetre, ha a megoldást nem akarod belevenni a javaslatba, akkor ennek a félmondatnak nincs a szövegben keresnivalója: „hogy ezt felváltsa egy önkéntes feljavító rendszer”
--Karmela posta 2012. február 2., 22:52 (CET)[válasz]
Igazad van, kivettem. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. február 2., 23:24 (CET)[válasz]
És még egy válasz: azért érdemes külön foglalkozni a megszüntetéssel (szerintem), hogy megspóroljunk még egy rakás fölösleges és a jelölő számára esetleg bántó reakciókkal tarkított megvonás-jelölést. Ha valami nem működik, minek tartsuk? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. február 2., 23:26 (CET)[válasz]
  • Nem a szövegjavaslathoz tartozik, csak megjegyzem, hogy érdemes lenne a csillagocskánál a buboréksúgóban megjeleníteni, hogy „Kimelt címet kapott 2008-ban és 2010-ben.” Ez megy a 2008-as kiemeltség elvesztése nélkül is. Azt lehessen újabb kiemelésre jelölni, amiben nagymérvű változások történtek, vagy öt év eltelt a legutóbbi kiemelés óta. --Karmela posta 2012. február 2., 23:41 (CET)[válasz]
Jó ötlet Karmela. Vadszederkecall me 2012. február 3., 10:28 (CET)[válasz]

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!