Unfinished Music No. 2: Life with the Lions

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
John Lennon és Yoko Ono
Unfinished Music No. 2: Life with the Lions
nagylemez
Megjelent 1969. május 9.
1997. június 9. (CD kiadás)
Felvételek Queen Charlotte's Hospital, London
1968. november 4-25.
Cambridge-i Egyetem
1969. március 2.
Stílus Avantgárd
Nyelv angol
Hossz 50 perc 56 mp
Kiadó Zapple Records
Rykodisc
Producer John Lennon, Yoko Ono
Kritikák
  • AllMusic 1½/5 link
  • Rolling Stone - link
  • John Lennon és Yoko Ono-kronológia
    Unfinished Music No. 1: Two Virgins
    (1968)
    Unfinished Music No. 2: Life with the Lions
    (1969)
    Wedding Album
    (1969)
    SablonWikidataSegítség

    1969. május 9-én jelent meg John Lennon és Yoko Ono második kísérleti albuma, az Unfinished Music No. 2: Life with the Lions, mely a sok vitát kavart előző album hagyományait folytatja. A cím a BBC rádióműsorát, a Life with the Lyonst parodizálja; ez Lennon egyik kedvenc műsora volt.

    Az album első dalát, aminek "Cambridge 1969" a címe, 1969. március 2-án vették fel a Cambridge-i Egyetemen, egy esti avantgárd eseményen, közönség előtt. A két másik előadó (John Tchikai és John Stevens) is csatlakozott hozzájuk. A következő dalok részletei hallhatók: "Song for John", "Cambridge", "Let's Go on Flying", "Snow is Falling All the Time" és "Don't Worry Kyoko (Mummy's Only Looking for a Hand in the Snow)". Az album többi részét kazettára vették fel 1968 novemberében, a londoni Queen Charlotte's Hospital-ban, Yoko első vetélésének idején. John mindvégég Yoko mellett volt, és amikor ágya egy másik betegnek kellett, a földön aludt. A "Baby's Heartbeat" a még meg nem született magzat szívhangjainak felvétele.

    A borító képe a kórházban készült, a hátsó borító pedig akkor, amikor Lennonék elhagyták a marylebone-i rendőrőrsöt (1968. október 18-án hasisgyanta birtoklásáért tartóztatták le őket). A hátoldalon olvasható George Martin kommentárja: „No comment.

    Az album az USA-ban 174. lett, Nagy-Britanniában nem került fel a listára; Lennon később azt mondta, hogy az USA-ban kb. 60 ezret adtak el. (Nem örültek annak, hogy az Apple Records sehogy sem reklámozta az albumot.)

    Az albumot az Apple Records kísérleti zenével foglalkozó leányvállalata, a Zapple Records jelentette meg, de 1997-ben, a Rykodisc kiadásában CD-n is megjelent, 2 új dallal.

    Az album dalai[szerkesztés]

    Minden dal szerzője John Lennon és Yoko Ono.

    1. "Cambridge 1969" – 26.29
    2. "No Bed for Beatle John" – 4:41
    3. "Baby's Heartbeat" – 5:10
    4. "Two Minutes Silence" – 2:00
    5. "Radio Play" – 12:35

    A két új dal:

    1. "Song for John"
    2. "Mulberry"