The Wrong Place

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Wrong Place
Adatok
Év2021-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Belgium
Előadó(k)Hooverphonic
Nyelvangol
Dalszerző
  • Alex Callier
  • Charlotte Foret
Szövegíró
  • Alex Callier
  • Charlotte Foret
Eredmények
Elődöntő9. hely, 117 pont
Döntő19. hely, 74 pont
Kronológia
ElőzőRelease Me (2020)
KövetkezőMiss You (2022) ►

A The Wrong Place (magyarul: A rossz hely) a Hooverphonic flamand együttes dala, mellyel Belgiumot képviselték a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon Rotterdamban.[1] A dal belső kiválasztás során nyerte el a dalversenyen való indulás jogát.

Eurovíziós Dalfesztivál[szerkesztés]

2019. október 1-jén vált hivatalossá, hogy a flamand műsorsugárzó a Hooverphonicot választotta ki Belgium képviseletére a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon.[2] Március 18-án az Európai Műsorsugárzók Uniója bejelentette, hogy 2020-ban nem tudják megrendezni a versenyt a COVID–19-koronavírus-világjárvány miatt. A flamand műsorsugárzó jóvoltából az együttes lehetőséget kapott az ország képviseletére a következő évben egy új versenydallal.[3] A dalt 2021. március 4-én mutatták be először az MNM rádió reggeli műsorában, majd a dalfesztivál hivatalos YouTube-csatornáján.[4][5]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 18-án rendezett első elődöntőben adják elő, a fellépési sorrendben tizenegyedikként, a Horvátországot Albina Tick-Tock című dala után és az Izraelt képviselő Eden Alene Set Me Free című dala előtt. Az elődöntőből a kilencedik helyezettként sikeresen továbbjutottak a május 22-i döntőbe, ahol fellépési sorrendben negyedikként léptek fel, a Horvátországot Albina Tick-Tock című dala után és az Izraelt képviselő Eden Alene Set Me Free című dala után és az Oroszországot képviselő Manizha Russian Woman című dala előtt. A szavazás során a zsűri szavazáson összesítésben tizenharmadik helyen végeztek 71 ponttal, míg a nézői szavazáson huszonkettedik helyen végeztek 3 ponttal, így összesítésben 74 ponttal a verseny tizenkilencedik helyezettjei lettek.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Hooverphonic - Belgium - Rotterdam 2021 (angol nyelven). Eurovision.tv
  2. Belgium: Hooverphonic premiers official music video for 'Release Me' (angol nyelven). Eurovision.tv, 2020. február 17.
  3. Granger, Anthony: Belgium: Hooverphonic Will Compete At Eurovision 2021 (brit angol nyelven). Eurovoix, 2020. március 20.
  4. Belgium chooses 'The Wrong Place' (angol nyelven). Eurovision.tv, 2021. március 4.
  5. 🇧🇪 Belgium: Hooverphonic to Sing "The Wrong Place" at Eurovision 2021 (brit angol nyelven). Eurovoix, 2021. március 4.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]