Szerkesztővita:Zsaron/Archívum02

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

előzőkövetkező

David Larible Magyar Nemzeti Cirkusz szócikkek

Szia!

Tájékoztatlak, hogy a két megnevezett szócikkben visszavontam a szerkesztéseidet. A David Larible szócikkből azért, mert úgy távolítottad el a sablonokat, hogy se meg nem indokoltad, se olyan szerkesztést nem végeztél, amely indokolná az eltávolításukat. A Magyar Nemzeti Cirkusz szócikkben pedig azért, mert a szerkesztéseid továbbra sem felelnek meg a Wikipédia elvárásainak, valamint, hogy Kispados szerkesztő vállalta a szócikk feljavítását, amelyet a {{tataroz}}(?) sablonnal jelzett is. Ennek ellenére hibás szerkesztésekkel módosítottad a szócikket.

Megkérnélek, mint már fentebb is megtörtént, hogy kezdj el a neked írókkal kommunikálni, mert így se neked, se nekünk nem lesz jó hosszútávon. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. március 27., 20:47 (CEST)

Megkérlek, hogy ne vedd le a sablonokat anélkül, hogy megindokolnád, vagy tennél azért, hogy ne legyen indokolt az ottlétük! A következő levételnél blokkolás várható, mert az ilyen jellegű szerkesztések a vandálkodás kategóriába tartoznak. Kérdés: nem szeretnél aktív résztvevője lenni a veled történő kommunikációnak? Eddig ugyanis olyan, mintha a falnak beszélnénk, te pedig fölösleges munkát végzel, ha nem fogadod meg a tanácsainkat és a szerkesztéseidet vissza kell vonni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. április 2., 15:55 (CEST)

Cirkuszfesztivál

Szia! Visszavontam a szerkesztéseidet. Kispados készített egy szép cikket, nem kevés munkával. Eddig nem voltál hajlandó közreműködni, egységes véleményt kialakítani. Megkérlek, ne írjál bele a cikk szempontjából lényegtelen dolgokat. Megértésedet köszönöm. Üdv. Tambo vita 2012. október 28., 19:01 (CET)

Nem tudom, miért nem akarod megérteni, hogy ez nem illek ebbe a cikkbe? Írj egy újat A budapesti nemzetközi cirkuszfesztivál műsorai címmel. Itt pedig beteszek egy linket erre. Üdv. Tambo vita 2012. október 28., 19:29 (CET)

Monte-carlói nemzetközi cirkuszfesztivál

Szia, a fenti linken találod, így kell helyesen írni. Kérlek, a cikkben is javítsd mindenhol. --Pagonyfoxhole 2013. január 20., 22:04 (CET)

A szervezés a NAGYBETŰS alakot használja, ezért kérlek ne javítsd át kisbetűsre! Köszönöm! Üdv. Zsaron

37. monte-carlói nemzetközi cirkuszfesztivál

Ezt meg itt. --Pagonyfoxhole 2013. január 20., 22:09 (CET)

Maradjon szerintem, ahogy volt. Üdv. Zsaron

Ez nem szerintem, hanem helyesírás kérdése. Így kell írni. Lásd a budapestit is. --Pagonyfoxhole 2013. január 20., 22:15 (CET)

Pontosan! A budapestit is így kezdtem írni, de már abba valaki beleütötte az orrát. Maradjon! Üdv. Zsaron

Nem érted, hogy ez nem hasra ütés, hanem szabályzat kérdése? Vannak ilyesmik, ezek az irányadók. --Pagonyfoxhole 2013. január 20., 22:20 (CET)

Ez tényleg nem hasra ütés! Mert a monte-carloi szervezés a NAGYBETŰS alakot használja minden formátumban, ezért kérlek ne javítsd át kisbetűsre! Köszönöm! Üdv. Zsaron
Ebben a kérdésben volt egy komoly polémia a helyesírási kocsmafalon, itt olvasható. Eredménye ennek sem volt. A rendezvénynevek helyesírása azóta is kaotikus a platformon, rendszerszintű karbantartás -tudomásom szerint- nem történt, annak ellenére sem, hogy egy szerkesztőtársunk komoly munkával összegyűjtötte az érintett rendezvényneveket. Én újabb vitába -már ebben a kérdésben- sem szeretnék belemenni. Célom csak a tájékoztatás illetve a figyelemfelhívás volt. --Kispados vita 2013. január 21., 08:17 (CET)

Pagony megkérlek javítsd mindenhol a ,,hibát, mert te hoztad fel a problémát. Köszönöm! --Zsaron 2013. január 21., 16:41 (CET)

Budapesti nemzetközi cirkuszfesztivál

Szia! Örülök, hogy végre hajlandó vagy eszmét cserélni! A "más" sablon a hasonló írású, de más jelentésű cikkek közötti eligazodást segíti. Nem pontosan értem, miért az első és a tizedik érdemelne ilyen kiemelt rangot. Feltehetőleg a cirkuszművészethez jóval kevesebbet értek, mint Te, de a Wikipédiáról van némi fogalmam. Talán még emlékszel, hogy Kispadossal együtt alakítottuk ki a cikk jelenlegi külalakját. Linkelni elég egyszer. A képek különféle méretét semmi nem indokolja. Üdv. Tambo vita 2013. február 17., 16:43 (CET)

Szia Tambo! Értelek! Szeretném, (egyben célom is) hogy a szócikk elnyerje végleges alakját 2013 őszére, mert nagy segítség lehetne a fesztivál látogatóinak, nézőinek. Igen a témában eléggé otthon vagyok, de ha valami hibát észlelsz, kérlek megkérdezésem nélkül NE javítsd azonnal. Kösz! Üdv. --Zsaron vita 2013. február 19., 18:46 (CET)

Budapesti nemzetközi cirkuszfesztivál

Szia, a szócikkben túl sok a nem szabad kép. A filmkockák nem szaba dképnek minősülnek, ezért a Wikimédia Alapítvány korlátozza a szócikkben található számukat. A kilenc némiképp túlmegy ezen a megszabott határon. Maximum 2-4 megengedett egy ekkora szócikkben. Kérlek válogasd ki, amit megtartasz, a többit törölni kell. ÜdvTeemeah 편지 2013. február 18., 16:59 (CET)

Cirque du Soleil

Szia! Látom "bepirosítottad" a Cirque du Soleil előadásainak neveit. Kérdem: szándékodban áll-e megírni azokat? (Nagyon jó lenne, sőt a fő szócikk kiegészítése, naprakésszé tétele is...) Üdv. --Fekist vita 2013. március 14., 20:38 (CET)

Igen, szeretném őket megírni! (lásd: Michael Jackson: The Immortal World Tour) Igen, a szócikk kiegészítésre szorul, dolgozok az ügyön. Üdv. --Zsaron vita 2013. március 14., 21:44 (CET)
Köszi! Nagyon örülök, hogy egy hozzáértő valaki belevág... :-) --Fekist vita 2013. március 16., 10:54 (CET)
Nincsmit! Igen értek hozzá valamelyest, szerintem a főcikk lassan kész, (már) csak az előadások vannak hátra :-) Üdv. --Zsaron vita 2013. március 16., 20:04 (CET)

Fájl:Michael Jackson - The Immortal World Tour logó.jpg

Ez egy jogvédett plakát. Az engedély meg hol van hozzá? Ha nem érkezik rá engedély a WP:OTRS címére, ez törlendő kép. Kérlek ne tölts fel jogvédett képeket! Már nem először szólunk!

Jó, megpróbálok valamit tenni. De azért, egy aláírást odabiggyeszthetett volna a végére, aki írta! Üdv. --Zsaron vita 2013. március 18., 15:07 (CET)

Megkérnélek, hogy ne tegyél a képre más képre vonatkozó engedélyezési sorszámot. Sőt, lehetőleg semmilyent sem. Ezeket az OTRS-kezelők helyezik ki. Az, amit Te rátettél erre a képre nem tartalmaz engedélyt erre a képre vonatkozólag. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. március 18., 17:25 (CET)

Bocsánat! Tudnál rá tenni, a képre vonatkozó engedélyezési sorszámot? Megköszönném! Üdv. --Zsaron vita 2013. március 18., 17:28 (CET)
Ilyet csak akkor lehet kitenni, ha a szerzői jog tulajdonosától, az OTRS központ e-mail címére, érkezik megfelelő engedély a kép használatára. Ekkor a levél beérkezésekor generálódott sorszám kerül ki a képre. Addig semmilyen sorszám nem helyezhető ki a képre. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. március 18., 17:33 (CET)
Engedélykérő levél elküldve! Üdv. --Zsaron vita 2013. március 18., 17:39 (CET)

Re: Segítség!

Szia! Sajnálom, de ebben nem segíthetek. A kép jogvédett, s ha kérnénk sem adnának engedélyt a szabad felhasználásra. (Logókra, plakátokra stb. soha sem adnak; nem véletlen, hogy a társoldalakon Commons nem, csak nemzeti feltöltések vannak, ugyanolyan „fenyegető” sablonnal ellátva, mint a Tied. De mi komolyan is vesszük a szabályok betartását és betartatását...). A Wikipédiában is csak azokat a szabad felhasználású fájlokat használhatjuk, amelyek a Creative Commons-licenceknek megfelel. Megjegyzem, a valós használat ennél is szigorúbb. Mivel a Wiki szabadon felhasználható (akár kereskedelmi célra is), az NC-korlátozású (Ne add tovább!) fájlokat például se a magyar Wikipédiába, se a közösen használható projektbe (Wikimédia Commons) nem engedik feltölteni; ráadásul nálunk még az USA-ban elfogadott „fair use” használata sem engedélyezett. Ezért van az, hogy nagyon sok szócikknek nincs, nem is lehet illusztrációja. Sajnos, nincs mit tenni; a kép törlésre kerül. :-(

A vitalapod illetve a feltöltött kép laptörténetében megnéztem: a „névtelen szerkesztő” Teemeah volt – sajnos elfelejtette a sablont és a bejegyzést aláírni. Pedig ő egyike a legrégebbi, legtapasztaltabb szerkesztőknek; járőr, mentor, ráadásul éppen a licenc-beszerzéseket feldolgozó-kezelő OTRS-rendszer egyik magyar felelőse. Üdvözlettel: – Fekist vita 2013. március 18., 16:51 (CET)

:-( de ezért köszi! --Zsaron vita 2013. március 18., 17:08 (CET)

Michael Jackson: The Immortal World Tour

Szia! Belejavítottam a szócikkbe, egyfajta mintaként. Javaslom, a többinél is ezt a metódust és szerkezetet követni. Készítettem egy alkategóriát is, amelyben a főcikk és a műsorok gyűlnek. Üdv: – Fekist vita 2013. március 18., 19:05 (CET)

Köszi, úgy lesz! :-) Üdv. --Zsaron vita 2013. március 18., 19:09 (CET)

Cirkuszfesztivál díjak

Szia, ezek a képek nem filmkocka képek. --Rlevente üzenet 2013. május 10., 08:05 (CEST)

Eurovíziós dalok

Szia, kérlek tedd be őket a Dalok kategóriába is. Üdv Teemeah Üzenő 2013. május 15., 16:37 (CEST)

Rendben --Zsaron vita 2013. május 15., 16:38 (CEST)

Szia!

Elkezdtem átírogatni ezeket a szócikkeket, mert közben elavult a megfogalmazásuk a "fogja előadni" miatt. Jó lett volna, ha eszedbe jut aktualizálni ezeket a cikkeket. misibacsi*üzenet 2013. május 25., 08:55 (CEST)

Szia! Javítom a cikkeket --Zsaron vita 2013. május 25., 22:43 (CEST)

Malmö és Malmőben

Hello! Köszi, hogy megcsinálod a dalok cikkeinek renoválását, csak figyelj oda kérlek a helyesírásra, hogy például a Malmö szóból Malmőben lesz, ha ragozzuk! Köszi :-)MrSilesianoбсуждениесодействие 2013. május 26., 21:03 (CEST)

Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem!--Zsaron vita 2013. május 26., 21:23 (CEST)

Fiatal Táncosok Eurovíziója infobox

Üdv!
Hogy csináltad az infoboxoknál ezt: Ha én azt csinálom, hogy pl. a debütáló/visszatérő/visszalépő országoknál a zászlókat leveszem 21px-be (tehát pl. nem azt írom, hogy Egyesült Királyság, hanem azt, hogy Zászló|Egyesült Királyság|21px a sablonnál, akkor pl. az Egyesült Királyság neve a zászló mellett marad, és a Királyság szó nem megy át másik sorba, vagy a fehérorosz zászló után nem megy új sorba az ország neve? Eléggé furcsa megfogalmazás, de itt vannak a példák: 2003-as Junior Eurovíziós Dalversenynél az infoboxban, a debütálóknál az Egyesült Királyság és Fehéroroszország, valamint a 2013-as Fiatal Táncosok Eurovíziója cikkben Fehéroroszország a debütálóknál, és a 2011-es Fiatal Táncosok Eurovíziója cikknél a visszalépőknél az Egyesült Királyság.
Remélem, azért érthető voltam! Ha van valami megoldás, hogy az Eurovízió infoboxoknál hogy lehetne ezt megcsinálni, akkor írj a vitalapomra!
Üdv!
D97v vita

Szia! Értem, hogy mit szeretnél mondani, és igazad is van. Lehet javítani szócikket. Így akkor sokkal esztétikusabb lesz. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmen! :-) Üdv! --Zsaron vita 2013. június 8., 12:44 (CEST)
Akkor meg tudnád oldani valahogy, mert én próbálgattam, de nem sikerült. D97v vita
Nem értem. De hiszen sikerült! --Zsaron vita 2013. július 29., 16:23 (CEST)
De a cikkeknél (pl. Junior ESC 2003) nem látszik a változás. Akkor viszont mi lehet a hiba? D97v vita
Én nem Juniur ESC-re gondoltam, hanem a EYD-re. :-) Igaz, nem én vagyok e szócikk(ek) szerkesztője, de megpróbálok valamit tenni! Egyébként ezt nem értem. Ezt te ugyan úgy megszerkesztheted, mint az EYD-nél! --Zsaron vita 2013. július 29., 21:21 (CEST)
Örömhír!!! Sikerült megoldanom! D97v vita
Ennek nagyon örülök! ;-)--Zsaron vita 2013. augusztus 6., 19:22 (CEST)

EYD 2013

Kedves Áron, A nevem Juhász Ervin, és a youngdancers.tv hivatalos oldal szerekesztője vagyok. Szeretném megköszönni, hogy az EYD 2013-as magyar wikipedia oldalt szerkesztöd, és megköszönni, mert ezt nagyon jól csinálod. Ha bármilyen képre, vagy hírre lenne szükséged a versenyről, nyugodtan írhatsz e-mailt a következő címre: ervin.juhasz@youngdancers.tv Mégegyszer nagyon szépen köszönöm! :) Ervin

Jaj, Ervin! Nagyon szépen köszönöm!
Igen, szükségem lenne képekre, a szócikk illusztrációjához! Mivel te a youngdancers.tv hivatalos oldal szerkesztője, ezért a szükséges engedélyeket is megtudnád szerezni, jól sejtem? Fantasztikus! :-)
A híreket, új fejleményeket is szívesen fogadom!
Üdv. --Zsaron vita 2013. június 11., 15:06 (CEST) :-)
Utóirat:
Egyébként, tök véletlenül jött az ötlet az EYD szerkesztésére.
+ Láttam a szerkesztésedet a 2013-as verseny cikkében, és egyet értek veled. Amikor elkezdtem írni a szócikket, akkor Örményországot én is az "Először résztvevőkhöz" írtam. Persze valaki ezt átírta, mert úgy gondolta jónak.


előzőkövetkező