Szerkesztővita:Wajaskifli

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Wajaskifli 14 évvel ezelőtt a(z) Egy válasz a felvetéseidre - és két kérés témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Wajaskifli!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2007. szeptember 15., 12:55 (CEST)Válasz

A köv. EU tagországokban használt írásmód (magyar nyelvű közösségek): Románia, Szlovákia, Magyarország[szerkesztés]

Már elnézést de hol használnak hétköznapilag rovásírást? A honfoglaló magyaroknak, székely kapuknak meg mit tudom én már miköze az eurohoz?– Beyond silence Üz 2008. november 12., 21:42 (CET) Nézzél körül. Románia, így Székelyföld is tagja az EU-nak. A rovás hétköznapilag használt írás, ezért készül a szabványtervezet is, mert jelenleg macerás rovással róni számítógépen. Az EU-ban következő országokban használják, tanítják a rovást: Ausztria, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Magyarország. Ez 8 ország Európa közepén. Az Euró és rovás halmazának közös metszete Felvidék, ahol tudnak rovással róni és Eurót használnak. Ezért került a nyelvi kérdések közé.Wajaskifli vita 2009. október 2., 10:41 (CEST)Válasz

Egy válasz a felvetéseidre - és két kérés[szerkesztés]

A válasz: a magyar rovásírás cikkbe számos erősen megkérdőjelezhető állítás belekerült forrásmegjelölés nélkül. Egyetlen kattintással állítottam vissza egy régi lapváltozatot a különböző nem regisztrált szerkesztők és a Te változtatásaid előtti időkből, a forráshivatkozásod ekkor tűnhetett el. Ezt a részét sajnálom. Ezután átrendeztem a cikket. Az összes főbb gondolat -természetesen- ugyanúgy az oldalon van, csak más cikkekbe rendezve. A pálos rovásírásra vonatkozók értelemszerűen a linken. A történet, amit érzéseim szerint Te írtál meg, mivel citálatlanul maradt, és nem is túlzottan hihetően hangzik az egész témával összevetve, a visszavonáskor eltűnt; az alternatív elméleteket ecsetelő lapon remek felület áll rendelkezésedre, ha mégis közzé akarod tenni.

És a két kérés:

Köszönöm a magyarázatot, elfogadom, csupán a hivatkozás törlésére borultam ki, minden másban igazad van. Wajaskifli vita 2009. október 2., 10:35 (CEST)Válasz